'Yüzde 50+1 alan tek adam olmaz'

Mahallelerde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlatan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Kepez Mahallesinde halka seslendi; “Tek adam eleştirisi yapanlar var. Bir kere milletin yüzde 50+1 oyunu alarak iktidar olana tek adam denmez. Evet derseniz, bu sistem milletin gönlünü kazanamayarak başarısız olanları tasfiye edecek, siyasete yeni yüzler gelecek” dedi.

'Yüzde 50+1 alan tek adam olmaz'

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, mahallelerde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlatarak vatandaşlardan Evet için destek istiyor.

Propaganda döneminde İlçeye bağlı 31 mahallenin bugüne kadar 25’ni gezen ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlatan, vatandaşların da sorularını yanıtlayan Başkan Hüseyin Uysal, Kepez mahallesinde önceki gün 2 ayrı noktada yaptığı toplantının ardından, bugün akşam da Solak yol ayrımında 2 ayrı noktada vatandaşla buluştu.

Mahalle muhtarı Baki Karaarslan tarafından karşılanan Başkan Uysal, beraberinde belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve Ak Parti gönüllüleri ile birlikte vatandaşlardan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için Evet’e destek istedi.

“ÜLKEMİZİ BÖLMEK İSTEYENLERE VE BATIYA İNAT EVET’TE BULUŞALIM”

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin Türkiye’ye uzun yıllar neler kazandıracağını tek tek özetleyen Başkan Hüseyin Uysal, İsviçre’de PKK’lıların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şakağına silah dayamış pankart açmalarına da değinerek; “İşte görüyorsunuz Avrupa’yı. Demokrasiden bahsedenler, bakanlarımızın, milletvekillerimizin gurbetçilerimizle buluşmalarına izin vermezken, hatta köpekleriyle, atlarıyla saldırırken, ülkemizi bölmek parçalamak isteyen terör örgütlerine polis korumasında mitingler yaptırır, sokaklarda stand açtırıyorlar. Bakın İsviçre’ye.. Terör örgütlerine, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın şakağına silah dayamış ‘Kill Erdoğan’, ‘Erdoğan’ı öldürün’ yazan pankartı açtırıyorlar. Niye, çünkü Türkiye’nin büyümesini, güçlenmesini, Dünyada söz sahibi olmasını istemiyorlar. Niye, çünkü terör örgütleri ‘Evet çıkarsa biz biteriz’ diyorlar. İşte sırf sadece bunun için bile, ülkemizi bölmek isteyenlere ve Batı’ya karşı inatla Evet’te buluşmalıyız” dedi.

“EVET DERSENİZ, BAŞARISIZLAR TASFİYE OLACAK”

16 Nisan’da milletin Evet diyerek yetkiyi kendi eline alacağına inandığını belirten Başkan Hüseyin Uysal, yeni sistemde siyasetiyle milletin gönlünü kazanamayanlarında tasfiye olacaklarını belirtti.

Başkan Uysal; “Tek adam eleştirisi yapanlar var. Bir kere milletin yüzde 50+1 oyunu alarak iktidar olana tek adam denmez. Evet derseniz, bu sistem milletin gönlünü kazanamayarak başarısız olanları tasfiye edecek, siyasete yeni yüzler gelecek” dedi.

“BOLU DAĞI TÜNELİNDE İŞE GİRİP, EMEKLİ OLANLAR VAR”

Şuanda 20’li yaşlara gelmiş gençlerin koalisyon dönemlerini bilmediklerini anlatan ve Türkiye’nin son 14 yılda nereden nereye geldiğini “Bolu dağı tünelinde işe girip, emekli olanlar var” şeklinde özetleyen Başkan Uysal; “Şimdiki 20’li yaşlara gelen gençlerimiz ilk 5-6 yılını da çocukluklarına verirseniz koalisyonların ne olduğunu, o dönemleri bilmiyorlar. Otoyollar, tüneller, hava alanları, üniversiteler, hep vardı zannediyorlar. O koalisyonlu dönemlerin ilaç kuyruklarını, hastanelerini bilmiyorlar. Biz Ereğli-Akçakoca arasında yola giderken, önümüze bir kamyon yada tır denk geldi mi, saatlerce o yolu bitiremiyorduk, kazasız gün geçmiyordu. Şimdi bölünmüş yollar var. İnanabiliyor musunuz bu ülkede Bolu Dağı tüneli başladığında işe girip, bitmeden emekli olanlar var. O tünel şimdi bitti. Bugün sadece Ereğli-Akçakoca arasında bile 9 tane tünel var. Onun için diyoruz ki, çift başlılıktan kurtulmak için, güçlü bir irade, güçlü bir Türkiye için 16 Nisan’da Evet diyelim” diye konuştu.

Başkan Uysal’ın konuşması sırasında bazı vatandaşlar, geçmişte yaşadıkları sıkıntılı dönemleri anlatarak ülkenin bir daha koalisyonlarla yönetilmemesi için Evet diyeceklerini açıkladılar.

“MİLLETİN ADAMI ZONGULDAK’A GELİYOR”

Başkan Hüseyin Uysal, konuşmasının son bölümünde Ereğli’deki tüm vatandaşları Salı günü Zonguldak’a davet ederek; “Cumartesi günü İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu Ereğli’ye gelecek. Hepiniz davetlisiniz. Ayrıca Salı günü Milletin adamı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Zonguldak’a geliyor. Saat 15.00’da halkımıza hitap edecek. Halkımızı bu büyük buluşmaya davet ediyorum, katılmak isteyen vatandaşlarımız araç sıkıntısı yaşamayacak, gelmek isteyenler bize ulaşsınlar” dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2017, 06:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER