ZONGULDAK İLE EREĞLİ'NİN KADERİ BİR...

Başkan Uysal, ilçe ve bölge gündeminde yer alan Kdz.Ereğli'nin il olması konusundaki sessizliğini bozarak bu konudaki net tavrını açıkladı.

ZONGULDAK İLE EREĞLİ'NİN KADERİ BİR...

Ak Parti Kdz.Ereğli İlçe Teşkilatı Danışma Meclisi toplantısına katılan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ereğli Kent Meydanı, Akçakocaya havaalanı ve Kdz.Ereğlinin il olması konularında  önemli açıklamalarda bulundu.

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, hayata geçirmek istedikleri projeleri  bölüp, ihaleye çıkmasını beklediklerini belirterek, ‘Ereğlinin en heyecanla beklediği Kent Meydanı Projesiyle ilgili bölünmeler bitti. En kısa zamanda onun ihalesine çıkacağız. Bu ay çıkmamız lazım. Kasım ayı bitmeden önümüzdeki meclise gelmeden biz bu ihaleye çıkmayı planlıyoruz dedi.

AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakırın Akçakocaya havaalanı talebine sıcak bakmadığına dikkat çeken Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, ‘Kolay ulaşım lazım mı lazım, havaalanı lazım mı lazım.  İstanbul-Ankara  3 saatlik mesafe. Havaalanı lazım mı lazım. Ancak nereye lazım sorusuna benim cevabım net benim cevabım net Zonguldak. Mevcut olan yeri değiştirilerek, mevcut olanın başka yere taşınarak, benim gönlüm Zonguldak ilinde bir havaalanı. Bu konuda fikrim bu. Bu havaalanı fikride uzun bir iş. Biz elimizde olan imkanları değerlendirmemiz gerekir şeklinde konuştu.

Başkan Uysal, ilçe ve bölge gündeminde yer alan Kdz.Ereğlinin il olması konusundaki sessizliğini bozarak bu konudaki net tavrını açıkladı. Başkan Uysal, Kdz.Ereğlinin Zonguldaktan ayrılmaması, aksine Zonguldak ile bütünleşmek gerektiğini işaret ederek, ‘Ben Ereğlinin Zonguldaktan ayrılmasını değil beraber yürümesinden yanayım. Çünkü kaderimiz Zonguldak ile hep aynı oldu.Acımız hep aynı oldu. Ve bizler emeğin, madenin, madencinin şehriyiz diyorsak, benim şahsi görüşüm, kimseyle paylaşmadığım görüşüm Zonguldakla birlikte, beraber el ele, kucak kucağa verip yaşamak zorundayızdedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2017, 16:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER