KOZLU BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

KOZLU BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Kozlu Belediye Meclisi Başkanı Ali Bektaş başkanlığında, Mayıs/2021 dönemi ilk birleşimini gerçekleştirdi. 
AK Parti Grup Başkanvekili Muharrem Karakuş konuşmasında, “Tüm Müslümanların kutsal mabedi olan Mescid-i Aksa’da ve Filistin’de devlet terörü işleyen İsrail, 145 Filistinli kardeşimizi şehit etmiş, onlarca Filistinli kardeşimizi de yaralamıştır. Türkiye masum ve haklı Filistin halkının yanındadır. Devlet terörü işleyen İsrail’in, bütün dünyanın gözü önünde sürdürdüğü bu katliamları şiddetle kınıyoruz.
Kudüs’ün huzuruna ermesini, Filistinli kardeşlerimizin kendi topraklarında özgürce yaşamasını ve İsrail’in uluslar arası hukuk önünde ve tüm insanlığın vicdanında hesap vermesini bekliyoruz. AK Parti Meclis Grubu olarak bir terör devleti olan İsrail’i şiddetle kınıyoruz” dedi.
İYİ Parti ve CHP’den oluşan Millet İttifakı Grubu adına konuşan Nizamettin Aydın ise konuşmasında, “Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa ve çevresinde İsrail’in Arife Günü başlattığı; çocuklar ve kadınlar dahil çok sayıda masum Filistinlinin yaralanmasına ve hayatını kaybetmesine sebep olan menfur saldırıları kınıyoruz. Bayram günlerinde sürdürülen ve Gazze’ye de yöneltilen saldırılar çok vahim bir duruma ulaşmıştır. Olaylar sonucu yaralanan ve yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı her geçen gün artmaktadır. İsrail’in bu saldırıları, en kutsal hak olan yaşam hakkının ihlalidir.
Filistinlilerin nesiller boyunca yaşadıkları topraklara el konulmasını hedefleyen bu saldırıları orantısız güç kullanarak hukuk dışı bir oldu-bitti yürütmeye yöneliktir. İsrail’in bu gayri resmi saldırılarını şiddetle kınıyor, Birleşmiş Milletlerin saldırıların durdurulması için Uluslararası hukuk ve insan hakları hukuku çerçevesinde yaptığı çağrıyı destekliyoruz.
Kudüs ve Gazze’de son bir haftadır devam eden İsrail saldırganlığı, BM kararlarına aykırı saldırıların geldiği son aşama ibretle gözler önüne sermektedir. Filistin topraklarında işlenen bu suçlardan dolayı İsrail’in hesap vermesi, suçluların ve sorumluların tespit edilerek cezalandırılmaları için uluslar arası toplumun birlikte hareket zamanı gelmiştir. Bu çerçevede uluslar arası mahkemelerin ivedilikle harekete geçirmesini talep ediyor, bu maksatla insana ve yaşam hakkına saygı duyan herkesi sorumluluk üstlenmeye çağırıyoruz. Artık İsrail’e karşı net, güçlü ve etkili bir tavır alınması şarttır.
Kozlu İlçesi Millet İttifakı meclis üyeleri olarak İsrail’in saldırganlığının ve Filistin halkına yaptığı zulmün karşısında durmaya, Filistin Davası’nı ve kardeş Filistin halkının haklı özgürlük, adalet, hukuk ve bağımsızlık mücadelesini savunmaya devam edeceğimizi beyan ederim” ifadelerini kullandı.
Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ise konuşmasında, “İsrail bir terör devleti olduğunu ve masum Filistinlilere yönelik yaptığı saldırıları ve katliamları kınıyoruz. Türk Milleti olarak, Filistinli kardeşlerimiz başta olmak üzere her zaman olduğu gibi bugünde masum insanların yanında, sevgi, barış ve kardeşliği savunmaya devam edeceğiz” dedi.

Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Bağımsız Meclis Üyesi Celal Murat Birinci’ye sert çıktı

‘Bizim tek derdimiz hizmet, sizin öyle bir derdiniz yok!’

Kozlu Belediye Meclisi Başkan Ali Bektaş başkanlığında Mayıs/2021 dönemi ilk birleşimini gerçekleştirdi. Koronavirüs salgını dolayısıyla zarar eden KOZTAŞ’ın kira bedellerinin ertelenmesi teklifini mahkemeye taşıyarak iptal ettiren Bağımsız Üye Celal Murat Birinci’ye sert çıkan Başkan Bektaş, “Otobüslerde çalışan ve evlerine ekmek getiren 58 personeli düşünmek zorundayız. Bizim hizmet etmek gibi derdimiz var. Sizin öyle bir derdiniz yok. Encümen’de aldığımız kararı mahkemeye zaten taşıdın, Meclis’ten karar almamız gerekiyor, bizde mecliste karar alıyoruz” dedi.
Koronavirüs salgını dolayısıyla uygulanan kısmi ve tam kapanma sürecinde ciddi zarar eden KOZTAŞ’ın ‘Kira Bedellerinin Ertelenmesi’ teklifi Encümen kararıyla uygun görülmüş ancak Bağımsız Üye Celal Murat Birinci’nin konuyu mahkemeye taşımasının ardından yasa gereği kararın uygulanması için alınması gereken karar Bağımsız Üye Celal Murat Birinci ile İYİ Partili Üye Nizamettin Aydın’ın ret oylarına karşın oy çokluğuyla kabul edildi.
KOZTAŞ’ın üç aylık kira bedeli faizsiz ve gecikme zammı uygulanmaksızın ertelendi.
Kozlu Belediye Meclisi’nde ayrıca; Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 26/04/2021 tarih ve 1279/3565 Sayılı “2020 Yılı Kesin Hesabı” hakkındaki talebi, Bütçe Komisyonu’na oybirliğiyle havale edildi.
İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün 22/04/2021 tarih ve 721/3523 sayılı ‘Dolu Kadro Değişikliği’ teklifi de yine oybirliğiyle Bütçe Komisyonu’na gönderildi.
Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün 21/04/2021 tarih ve 273/3502 Sayılı “MST Kazıcı ve Yükleyici İş Makinesi” hakkındaki talebi de üyeler tarafından görüşüldü.
Çevre Bakanlığı’ndan hibe olarak alınan iş makinesinin kamu yararına kullanılması teklifi oy birliğiyle onaylandı.

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2021, 13:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER