MUSİBET Mİ RAHMET Mİ?

Bakara suresinde 155. Ve 156. ayetler bakın ne diyor; “155.Elbette sizi biraz korku, açlık, mallardan canlardan ve mahsullerden eksik lik ile imtihan edeceğiz. Sabredenleri müjdele. 156.Başlarına bir musibet geldiğinde “Biz Allah’a aitiz ve ona döndürüleceğiz” derler”. Bu manayı herkes talim etsin kendini bugünlere uyarlasın bakalım. Da ,bakıyorum etrafta bu virüs için kimi falancaların işi diyor kimi de direkt olarak “Allah’ın musibeti” olarak yorumluyor. Esasen her ikisi de aynı kapıya çıkar. Hani şu “Allah’ın sopası yok ki…vs” Olduğu gibi. Elbette Allah’ın sopası yok ama sopası olan birisini  ayarlar .
------------
Bir vatandaş sabah sabah kafayı öyle çekmiş ki direğe dayanıp zor ayakta duruyor. Orada da iki de genç var birisi “Allah vardır, diğeri yoktur gibi muhabbet ediyor” Derken “Yoktur” diyen genç arkadaşına “Oğlum madem var çıksın da şimdi bana bir tokat atsın ya” dedi, dedi ama oradan o ayakta zor duran sarhoş abi bir fırladı o gence bir tekme bir tokat yağmurdan biriken suyun içine düşürdü o “Yok” diye iddia edenin başına dikildi sallana sallan “Ulan puşt Allah kalkıp ta senin gibi itlerle muhatap olup seni dövmez. Yollar benim gibi ayyaşı seni tokatlatır” dedi. 
Şimdi bu hikâyeyi ben uzatmıyayım siz düşünün. Bu Corona virüs işi de, elbette Allah’ın durup virüsle uğraşacak hali yok. Bulur birini ona yaptırtır saldırtır bu millete. Niye? Dünyanın her yerinde Arakan’dan, Suriye’ye, Oradan Almanya’ya Müslümanlar yakılıyor, öldürülüyor Dünya’da kimsenin gıkı çıkmaz zalim olmuş muteber. Faiz, Haram, ihtikâr, hırsızlık, sex köleliği serbest, zengin Dolar ve altınla daha zengin çalışan zar zor geçinir bu da zulüm. İnsanların bir avuç petrolü var koymazlar ki kendileri işletip kullansın hemen ya ABD, ya Rusya veya bir emperyalist gurup çöker üzerine ora halkı aç sefil. Sürülen, öldürülen, horlanan da ayrı. Çıplaklık, sahte tesettür, riya ibadet, gösteriş hacları, din istismarı, alkol, uyuşturucu, rüşvet, inanç zafiyeti ve Allah’ı unutmak, yaradılış gerçeği ve gerği de kulak arkası. Eeee…işte Allah’ın sopası yok ama yollar bir ayyaş dövdürtür milleti. Trump senatoda kuran okutmuş(!) lâf ola torba dola. Bıraksın Suriye’nin, Irak’ın petrollerini onlara. Afganistanın, Türkiye’nin vs düş sene yakasından…Yok di mi? Yine zulme devam…eh “Eninde sonunda dönüş yine Allah’a olacak ta arada zavallılar da yanıyor..zira felaket umumidir ayırmaz….Ne mutlu bu olaylardan ders çıkarıp kendini muhasebeye çekene.  
Kafa ütülediysem affola 
Allah yar ve yardımcımız olsun.

YORUM EKLE