PRP destekli saç ekiminde PRP aşısının etkileri

PRP destekli saç ekiminde PRP aşısının etkileri

PRP destekli saç ekiminde PRP aşısının etkileri

Yaşam boyu kalıcılık ve büyüme sağlamak için PRP destekli saç ekiminde en sağlıklı saç kökleri seçilerek ekim işlemi gerçekleştirilir.

Op. Dr. Güncel Öztürk denetimindeki Hairneva saç ekim merkezi uzmanları, PRP destekli saç ekiminde PRP terapisinin genel saç sağlığına etkilerini anlattı.

PRP destekli saç ekimi ile saç folikülleri, seyrek alanlara tek tek ekilir. Operasyonda her bir saç folikülü, özel implantörü ve PRP desteiği sayesinde, saç restorasyonunda maksimum büyüme oranı ile doğal bir sonuç sağlayan spesifik bir yönde, açıda ve derinlikte yerleştirilebilir.

PRP saç ekim tekniğinde kullanılan aşısının özellikleri

Platelet Rich Plasma (PRP) yani trombositten zengin plazma anlamına gelir. PRP tedavisi, kalp cerrahisinde, ortopedik tedavilerde, üroloji, cilt ve saç tedavilerinde de uzun yıllardır yaygın olarak kullanılmaktadır. PRP tedavisinde hastadan alınan kan, özel bir santrifüj işleminden geçirilerek yüksek oranda ayrıştırılır ve saçı sağlığına kavuşturmaya yardımcı olacak zengin trombositlerden oluşur.

PRP destekli saç ekiminin genel özellikleri

Kanda serbest bir şekilde dolaşan trombosit, yara ya da doku hasarı oluşması durumunda kanın pıhtılaşmasını ve yaranın iyileşmesini sağlar. Trombositlerin sayısını en üst seviyeye çıkararak gerekli alanda tedavi amacıyla kullanılmasına PRP tedavisi yöntemi denir.

PRP destekli saç ekimden tedavisinin başarısı, en üst seviyede büyüme faktörü sağlayacak trombosit oranın elde edilmesiyle mümkün olur. Kandan alınan trombositlerin zarar görmemesi ise kanın alınma tekniğine, kullanılan tüpün şekline, tüpe uygulanan G kuvvetine ve döndürme sırasında tüpün santrifüjde durma açısına bağlıdır. Santrifüj, PRP içeriğinin elde edebilmek için kan ayrıştırma işleminin en önemli aşamasıdır. Tüp içindeki sıvı santrifüjde büyük bir hızla döndürülür ve daha ağır olan parçacıkların dışa savrulması sağlanır. Çevrilme açısı ne kadar doğrusal olursa PRP materyalinin içindeki farklı ağırlıktaki hücreler bir araya gelerek ayrışır.

PRP destekli saç ekimi tekniğinin özellikleri

Prp destekli saç ekimi tekniğinde nakledilen kökler bir kişinin ömrü boyunca büyümeye devam eder ve dökülmez. PRP destekli saç ekimi tekniğinde güvenirliği en üst seviyeye taşımak için oldukça sıkı protokoller uygulanır. PRP aşısı güvenilir bir aşısıdır çünkü kişinin kendi kanından elde edilir. Bunun yanı sıra saç ekimi işlemi de ağrısız bir işlemdir çünkü ekstraksiyon ve yerleştirme için 1 mm veya daha küçük çapta tek kullanımlık aletler kullanılır. Derinliğin, yön ve yerleştirme açısının tam kontrolü sayesinde PRP destekli saç ekiminde doğal görünüme en yakın sonuçlar elde edilir. Yine PRP destekli saç ekiminde ekilen saç köklerinin büyüme oranı en yüksek seviyelere çıkarılabilmektedir. PRP destekli saç ekimi, sadece alanında uzman, onaylı uzmanları tarafından gerçekleştirilmelidir.

PRP destekli saç ekiminde PRP desteği seansları

PRP tedavisi günümüzde saç dökülmesi ve saç ekimi sonrası iyileşme sürecini kolaylaştırmak ve hızlandırmak için yaygın olarak kullanılmaktadır.  Özel teknikler ile elde edilen PRP içeriği ince uçlu enjektörler kullanılarak saç dökülmesi olan bölgelere enjekte edilir. Bu sayede saç köklerinin canlanması, saç tellerinin kalınlaşması ve saçın yoğunluğunun artması sağlanır. Saç dökülmesi tedavisinde PRP enjeksiyonlarının etkili olması için en az 2 - 3 seans tekrarlanması gerekebilir. Seanslar arasındaki süre ise yaklaşık olarak 3 hafta olarak belirlenir.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER