´´Biz sadaka istemiyoruz!´´

CHP Zonguldak Milletvekili adayı Şerafettin Turpcu, 7 Haziran Genel seçimleri öncesinde başlattığı çalışmaları dün gece Taşçılı, Kalafatlı ve Kadıoğlu köylerinde vatandaşlarla buluştu.

´´Biz sadaka istemiyoruz!´´

CHP Zonguldak Milletvekili adayı Şerafettin Turpcu, 7Haziran Genel seçimleri öncesinde başlattığı çalışmaları dün gece Taşçılı,Kalafatlı ve Kadıoğlu köylerinde vatandaşlarla buluştu.

Genel Maden İşçileri Sendikası eski Genel Başkanı RamisMuslu’nun da destek verdiği seçim çalışmalarına Çaycuma İlçe Başkanı FuatKalaycı, il genel meclis üyeleri ve partililer katıldı.

Köylerde vatandaşlara seslenen Genel Maden İşçileriSendikası eski Genel Başkanı Ramis Muslu, TTK’nın her geçen gün erdiğini vekendi kendine kapanma noktasına geldiğini dile getirerek, “TTK Üzülmez Müessesesindegörev yaptım, sendikada genel başkanlığı görevini taşıdım. Rahmetli MehmetTezel’le çalışma fırsatı buldum. Ben TTK ile ilgili bir şeyler ifade etmekistiyorum. Eskiden bu bölgeden TTK’nın araçları gidip geliyordu. Bugünkügeldiğimiz nokta vardiyalar iptal oldu ve gündüz tek vardiya çalışıyor. 40-50binlerden 8bin 500 kişi çalıştıyor. Armutçuk’tan Amasra’ya kadar çalışan sayısıbu. AKP iktidarı TTK’yı kapatmayacağız diyor ama zaten kendiliğinden kapanıyor.Emekli olanlar oluyor ama yerine işçi alınmadığı için kurum küçülüyor. EskidenDilaver ve Çaydamar işletmesi vardı kapatıldı. Şimdi sıra Üzülmez’de,Armutçuk’ta, Amasra’da. TTK Genel Müdürümüzün yer altı ihtiyacını belirledi.14500 kişinin çalışması gerekiyor. Şuanda acilen 3200 kişi alınması gerekiyor.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu mitingde bu kurumu yaşatacağım ve işçialacağım dedi. 5 bin kişinin de sözünü verdi. CHP’ye sahip çıkmak sadecepartiye oy vermek değil. Geleceğinize, Zonguldak’ımıza bölgemize sahipçıkacağız. Şerafettin Bey bizim hemşerimiz. Hemşerimize sahip çıkmak bizim herşeyden önemli. Buraya ne adaylar geldi. Seçimden sonra hiçbirini göremedik.Birbirimize sahip çıkıp Zonguldak’a ve ülkemize sahip çıkmamız gerekiyor” dedi.

SADAKA DEĞİL,HAKKIMIZI İSTİYORUZ

CHP Zonguldak Milletvekili adayı Şerafettin Turpcu isekonuşmasında yıllardır Zonguldak’ın ülkeye çok büyük katkılarının olduğunufakat hükümetlerden istediğini alamadığını vurgulayarak, “7 Haziran’a 17 günkaldı. Bu hükümet 3 dönemdir iktidarda. Ben bakıyorum oy durumlarına göreburada çok üstün olarak birinci çıkmış. Sadece burada değil tüm köylerimizdenüfus azalıyor. Eskiden Zonguldak Türkiye’nin Almanya’sıydı ve Zonguldakvilayeti hep göçle kuruldu. Şuan posamızı çıkarttılar ve kendi kaderimizle bizibaş başa bırakıyorlar. Biz kömür çıkartmıyoruz ama Türkiye’de yanıyor.Fabrikalar bunu kullanıyor. 15 kat trilyona yakın para her sene dış devletlerekömür için veriliyor. Kömür yer altında yatıyor bizim gençlerimiz büyükkentlere asgari ücretle sefil oluyorlar. AKP’nin ne kalkınması nede adaletivar. Buranın eskiden bakanları vardı ama 13 senedir bu bölgede bakanlığı dakaldırdılar. Çünkü bu bölgeyi defterden silmişler. 19 Mayıs tarihinde başbakangeldi. Ne TTK ne Filyos nede kalkınmayla ilgili hiç bir şey söylemedi. Bizimbütçemizde Zonguldak’a bir şey yok dedi. İnşallah CHP olarak iktidar olacağızve beni bir hemşeriniz olarak mahçup etmeyin. Türkiye’nin her yerinde sıkıntıyaşıyorlar. Kendiniz için, aileniz için, torunlarınız için CHP demenizgerekiyor” dedi.

Öte yandan köylülerle uzun süre sohbet eden Turpcu’yavatandaşlarda yoğun ilgi gösterdi.

 

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2015, 13:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER