´´GÜZEL BİR EREĞLİ´Yİ HEP BERABER İNŞAA EDECEĞİZ ´´

Ak Parti Zonguldak Milletvekili ve TBMM eski Başkanı Kösal Toptan, Ak Parti Kdz Ereğli İlçe başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılmak için Ereğli´ye geldi.

´´GÜZEL BİR EREĞLİ´Yİ HEP BERABER İNŞAA EDECEĞİZ ´´
gundmeregli.com-AK Parti Kdz Ereğli İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılmak üzere Ereğli´ye gelen Ak Parti Zonguldak Milletvekili ve TBMM eski Başkanı Köksal Toptan iftar öncesi Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş´ı ziyaret etti.

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr Ercan Candan, Kdz Ereğli Belediye Başkanı Opr Dr Hüseyin Uysal, Ak Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Parti yöneticileri ve meclis üyeleri katıldıldığı ziyarette  konuşan Toptan ,Türk Metal sendikasından seçimler sırasında büyük destek gördüklerini belirterek şunları söyledi; ‘’Biraz geç kalınmış bir ziyaret, daha önceki ziyaretlerimde sayın başkan ve değerli arkadaşlarımızdan yerel seçimler değerlendirmesi yapmıştık. Seçimler sırasında çok büyük bir destek gördüğümüzü ifade etmek istiyorum. Türk Metal Sendikası sizi desteklediği için memnun oldunuz desteklemeseydi memnun olmazdınız bu tabi doğru. Burada önemli olan bana göre sendikanın veya diğer sivil toplum örgütlerinin kimi desteklemesinden çok sivil toplumun siyasete bu manada siyasete el koyması belirtmiş. Sivil toplumsuz bir demokrasinin işlemesi mümkün değildir, doğru da değildir. Böyle işlemediği taktirde bu ülkedeki demokrasi demokrasi değildir. Bu bakımdan Türk Metal Sendikasının Ereğli siyasetinde Türkiye siyasetinde demokrasimizin gelişimi açısından önemsiyorum. Zaman zaman Türkiye´de sendikalar ya da sivil toplum örgütleri partilerin lehinde alehinde, hükümetin muhalefetin de, lehinde alehinde beyanlarda bulundular. Herkes de bunlara kızar, memnun olmak lazım. Çünkü eleştiriyel anlamdaki sivil toplum sesi yol göstericidir. Destek anlamında sivil toplum cesaret vericidir. Bu nedenle hepsini kabul etmek lazım, hepsini benimsemek lazım, kabul etmek lazım, sevmek lazım. Eleştiriyi de sevmek lazım, eleştiri beğeniyle beraber atbaşı giderler. Birinin olduğu yerde öbürü de olmalı ki her birinin bir değeri olsun. Bu anlamda Metal Sendikasının Ereğli´nin sayın Başkanı ve yöneticilerine biz teşekkür borçluyuz. Çok değerli bir arkadaşım belediye başkanı seçildi. Meydanlarda hep sizin sesiniz vardı, hep sizin nefesiniz vardı. Bize çok büyük cesaret verdi bunun sonucunda burada zor olan bir başarıyı elde etme imkanı bulduk. Size ve arkadaşlarınıza teşekkür etmek istiyorum. İnşallah bundan sonra seçim bitmiştir, sıra hizmete gelmiştir. Belediye başkanı arkadaşımız yeri geldiğinde gerekiyorsa sizinle de istihşarede bulunmak  suretiyle Ereğli’nin daha ileriye gitmesi daha büyümesi, sorunlarının en aza indirilmesi konusunda çok başarılı hizmetlere imza atacaktır. Buna yürekten inanıyorum. Güzel bir Ereğliyi hep beraber inşaa edeceğiz. ‘’ dedi.

´´Ereğli’nin Daha İyi Bir Yere Gelmesi İçin Bir Şeyler Yapacağız´´
 
Türk Metal Sendiası Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş ise, Mübarek Ramazan ayında ağırlamaktan mutlu olduklarını belirtti.
 
Odabaş,Türk Metal Senadikası olarak  Ereğli’nin daha iyi bir yere gelmesi için bir şeyler yapacaklarını ve yaşadıkları şehrin burası olduğunu ifade ederek konuşmasını şu şekilde sürdürüdü;
 Erdemir Ereğli özdeşleşmiş bir noktada. Bizim ne için ne mücadelesi yaptığımızı herkes biliyor.çalışanlarımız ve Ereğli kamuoyu. Sağolsun vekilimiz de olsun ,belediye başkanımız da olsun istişarelerde ,fazla istihşare etmek istemem çünkü Ereğli buna hazır değil. Çok fazla istihşare ettiğin zaman farklı yerlere çekiliyor. Hizmet neresi biz onu takip edelim yeter.  Vekilimle beraber, sizlerle beraber, hep beraber bölgeye hizmet etsinler bir şey istemeyiz. Başka bir beklentimiz yok. Erdemir çalışanları olarak bu dönemde başta genel başkanım ve genel başkan yardımcıların, yönetim kurulu temsilcilerim, işçi kardeşlerimi bu davaya sahip çıkmasını, bir sivil toplum örgütü olduğumuzu, birlik beraberlik içinde bir şey yaptığımızın bir göstergesi oldu. Biz de emeği geçen bütün çalışan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra Ereğli için daha doğrusu Zonguldak için biz çalışacağız. İyi şeyler olacak diye düşünüyoruz. Biz sivil toplum örgütü olarak her zaman iyi şeylerin yanında her zaman beraber oluruz. Ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum.´´ dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2014, 17:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER