´´Zonguldak halkı Türkiye´nin en pahalı suyunu kullanıyor”

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Abdullah Karagüzel, Zonguldak halkının Türkiye’nin en pahalı suyunu içtiğini belirterek, Zonguldak´ın ton başına yüksek fiyat ödediğini ifade etti.

´´Zonguldak halkı Türkiye´nin en pahalı suyunu kullanıyor”
 AK Parti Belediye Meclis Üyesi Abdullah Karagüzel, Zonguldak halkının Türkiye’nin en pahalı suyunu içtiğini belirterek, Zonguldak´ın ton başına yüksek fiyat ödediğini ifade etti.
AK Parti Belediye Meclis Üyesi Abdullah Karagüzel, son zamanlara Zonguldak gündeminden düşmeyen su meselesi hakkında açıklamalarda bulunarak, Zonguldak halkının Türkiye’nin en pahalı suyunu içtiğini söyledi. Her belediye meclis toplantılarında Zonguldak Belediyesi´nin iyi yönetilmediğine vurgu yaptıklarını söyleyen Abdullah Karagüzel, şebeke suyunun meskenlere 4 TL´den, ticarethanelere ise 8 ila 9 TL´den verildiğini söyledi.
Karagüzel, Aslında bu su meselesi en son belediye meclis toplantısındaki tartışmayla gündeme geldi. Biz oraya bir şey vurgu yapmaya çalıştık. Zonguldak Belediyesi’nin iyi yönetilmediğini belediyenin imkanlarının gelirlerinin çarçur edildiğine vurgu yaparak bunun vatandaşa yansımalarından bahsetmiştik. Suyun 4 TL’ye mal olduğundan bahsetmiştik. Zonguldak Belediyesi´nin halka verdiği su 2. 80 kuruş bunun üzerine atık su KDV ve belirli şeyler yüklenince su meskenlere 4 TL’ye mal oluyor. Aynı şekilde ticaret erbabına su 5 TL onunda üzerine KDV, atık su ve belirli şeyler üzerine yüklendiğinde 8-9 TL gibi bir rakama tekabül ediyor. Belediye doğru yönetilirse kayıp kaçaklarla mücadele edilirse belediye kendi imkanlarını çarçur etmezse vatandaşın suyu daha ucuz içeceğine kanaat getiriyoruz dedi.

“OCAK AYINDAN BERİ İLLER BANKASINDAN KESİNTİ OLMUYOR”

Zonguldak halkının suyun haricinde çok sayıda sıkıntısı olduğunu ifade eden Karagüzel, Zonguldak halkının yaşadığı bir sürü sıkıntılar var. Ocak şehrin yaşama kalitesi ile bunu düşündüğünüzde Ocak ayından beri iller bankası kesintileri yapılmıyor. Şimdi hükumetin yeni aldığı karar doğrultusunda yıl sonuna kadar yani 2015 yılında hükumet iller bankası kesintisi yapmayacak. Bu ne demek biliyor musunuz? Zonguldak Belediyesi´nin kasasının para dolması demek. Ama Zonguldak Belediyesini yöneten irade belediyeyi doğru yönetemiyor diye konuştu.

“SU PATLADIĞI ZAMAN, VATANDAŞLARIN EVİNE PİS BİR ŞEKİLDE ULAŞIYOR”

2009 yılından beri CHP yönetimindeki belediyenin hiçbir şey üretmediğini belirten Zonguldak Belediye Meclis Üyesi Abdullah Karagüzel, “2009 yılından beri Zonguldak Belediyesi CHP yönetiminde, belediye hiçbir şey üretmiyor. Üretmediği gibi Zonguldak halkına zulüm ediyor. Yani biz su ile ilgili meseleyi dile getirirken su emsaldi. Buna benzer verebileceğimiz çok emsaller var. Su sıhhi bir şekilde çıkıyor ama Zonguldak Belediyesi’nin isale hatlarını yenilememesi, şebekelerdeki çatlak ve patlakların olması, yenileme konusunda hiçbir iradenin gösterilmemesi sonuç itibariyle su patladığı zaman, pis bir şekilde vatandaşların evine ulaşıyor. Maalesef bu şehirde böyle bir sıkıntı var” şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2015, 12:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER