Adaylar arasında eşit demokratik yarış olmadı

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Kdz Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimini değerlendirerek, Türkiye’nin 10 Ağustos Pazar günü Cumhuriyet tarihinin en ilginç seçimlerinden birini yaşadığını belirtti.

Adaylar arasında eşit demokratik yarış olmadı


gundemeregli.com- Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Kdz Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimini değerlendirerek, Türkiye’nin 10 Ağustos Pazar günü Cumhuriyet tarihinin en ilginç seçimlerinden birini yaşadığını belirtti.

Kartal, İlçe binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında beraberinde İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Önceki Dönem Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Belediye Meclis Üyeleri ve Kadın Kolları Yöneticileri ile birlikte, 10 Ağustos’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimini değerlendirdi.

Kartal,3 Cumhurbaşkanı adayının yarıştığı seçimlerde 12 yıldır ülkeyi yöneten AKP’nin Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın % 1,5 gibi küçük bir oy farkı ile seçilmesiyle sonuçlandığın ı belirterek şunları söyledi.

“Bu seçimler öncelikle, adaylar arasında eşit demokratik bir yarış olmaması ve siyasi ahlak açısından meşruluğu uzun yıllar tartışılarak, vicdanları rahatsız edecek haksız bir rekabet ortamında yapılmasıyla akıllarda kalacak. Bir tarafta başbakanlık yetkilerini ve devletin tüm gücünü ve de AKP’li belediyelerin desteğini, siyasi ahlaka sığmayan, partizanca bir anlayışla son ana kadar kullanan bir başbakan, diğer tarafta ise Türkiye kamuoyunun önüne henüz 35 gün önce çıkmış ve irili ufaklı 10’un üzerinde siyasi, partinin destek vermesine rağmen, ekonomik olarak kısıtlı, dar bir bütçeyle yarışa ortak olmaya çalışan Prof.Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu ve özellikle Güneydoğu illerimizde öne çıkan Selahattin Demirtaş,

“İHSANOĞLU, KISA SÜREDE CUMHURBAŞKANLIĞI KOLTUĞUNA YAKIŞACAĞINI HALKIMIZA GÖSTERDİ”

Tarihsel bir uzlaşmayla, en başta CHP ve MHP’nin adayı olarak ve daha sonra birçok partinin desteğini açıkladığı Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu bu kısa seçim sürecinde, Cumhurbaşkanlığı koltuğuna yakışacağını halkımıza gösterdi. Bu açıdan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AKP karşıtı geniş bir mutabakatı sağlayabilmesi, tüm Türkiye’yi kucaklayabilecek, devlet adamlığına yakışır bir dil ve üslupla, insanlara saygı ile yaklaşması İhsanoğlu’ nun çıkarılabilecek en iyi adaylardan biri olduğunu göstermiştir.

“1,5 PUANLIK BİR OY FARKI,HER İSTEDĞİMİ YAPTIRIRIM ANLAMINA GELMESİN”

Taksim Gezi parkında ki direnişlerde halk düşmanlığı tescillenen, 17 ve 25 Aralık 2013’te ayakkabı kutularında ki milyonlarca dolar ve avroyla ülkeyi soyarken suçüstü yakalanan, 30 Mart 2014 seçimlerindeki sahteciliklerle demokrasi tarihinin en şaibeli seçimine yol açan, 13 Mayıs 2014’te Soma’ da ki madenci katliamıyla tüm yaldızları dökülen AKP’nin amacı Recep Tayip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı seçtirerek sultanlık- halifelik karışımı bir başkanlık rejimini dayatmaktı. Tayip Erdoğan’ın seçilmesiyle bir ölçüde başarılı da oldular ancak bu seçimler, 12 yıldır ülkeyi yöneten AKP iktidarına ve Tayip Erdoğan’a karşı toplumda blok halinde güçlü bir direncin oluştuğunu da gösterdi. Bu nedenle 1,5 puanlık bir oy oranıyla seçimleri kazanmak, Cumhurbaşkanlığı koltuğunda her istediğini kabul ettirip, yaptırabilecek avantajlı bir konum değildir.

“GERÇEK HİÇTE ÖYLE DEĞİL”

12 Eylül 1980 de ki askeri darbeden sonra yapılan anayasa referandumu ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Cunta’nın başı Kenan Evren %90 ‘lık bir oy oranıyla seçilmişti. Bugün ise Kenan Evren ‘in ve cuntacıların durumu herkesçe biliniyor. Cumhurbaşkanlığı seçimleri AKP açısından başarı gibi gösterilse de gerçek hiçte öyle değildir. İleri ki günlerde bunu hep birlikte göreceğiz. AKP’de ki gerileme artarak devam etmektedir.

“AKP, KDZ. EREĞLİ’DE 30 MARTTAKİ KONUMUNU KORUYAMAMIŞ “

AKP, Kdz. Ereğli’de 30 Marttaki konumunu koruyamamış, kan kaybetmiştir. Devletin ve Kdz. Ereğli Belediyesi’nin tüm gücünü kullanmalarına, psikolojik bir baskı ortamı oluşturarak çoğu mahalle ve köy muhtarını da belediye başkanının arkasında seçim çalışmalarında yanlarına almalarına rağmen, AKP sadece şehir merkezinde 2 binin üzerinde oy kaybetmiştir. Ya da bu oylar 30 Mart seçimlerinde CHP’den çalabildikleri, tüm haklı itirazlarımıza rağmen yeniden saydıramadığımız oylardır. Her şey ortadadır. AKP Kdz. Ereğli’de oy kaybetmiştir ve bu durum artarak devam edecektir.

Kartal, CHP Kdz. Ereğli ilçe Örgütü olarak, 30 Mart seçimlerinde Kdz. Ereğli’de kaybetmenin şokunu üzerinden atarak tüm gücüyle bu seçimlere hazırlandığını ve Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adaylığının açıklanması ve seçim sürecinin başlamasıyla birlikte çalışmalarını hızlandırdıklarını ifade ederek konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Örgütümüz, Eski Belediye başkanlarımız, ilçe başkanlarımız, İl Genel Meclis üyelerimiz, kadın kollarımız, gençlik kollarımız ve emektar, cefakâr partililerimizin katılımıyla geniş bir koordinasyon kurulu oluşturdu. Parti üyelerimizin küçük bağış ve dayanışmalarıyla oluşturulan kısıtlı bir bütçeye rağmen köy, belde ve mahallelerde birçok koldan canlı ve hareketli bir seçim çalışması yürütüldü.

“SEÇİM ÇALIŞMALARIMIZA DESTEK OLDULAR”

Seçim çalışmalarımıza bazı günler eski milletvekillerimizden Harun Akın, eski bakanlarımızdan Hasan Gemici, Genel Başkan yardımcımız, Tekirdağ Milletvekilimiz Faik Öztrak, Zonguldak Milletvekillerimiz Prof. Dr. Mehmet Haberal ve Ali İhsan Köktürk’te katılarak destek oldular. 2011 seçimlerinde milletvekili adaylarımız olan Neriman Posbıyık, Ünal Demirtaş ve Kdz. Ereğli Önceki dönem Belediye Başkanımız Halil Posbıyık’ta birçok çalışmada yer aldılar. Çalışmalar boyunca adayımızı tanıtıcı 50 binden fazla broşür ve kitapçık her bölgede dağıtıldı. Seçim günü köy, belde ve merkezdeki tüm sandıklarda görevlilerimiz ve gözlemcilerimizle birlikte, sabahın 7’sinden akşam oylar sayılıp ıslak imzalı tutanaklar partimize teslim edilene kadar yüzlerce partilimiz canla başla çalıştı.

“ÜYELERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Bu seçim süresince, tam bir yurtseverlik örneğiyle, ülkemiz için, Ereğli için, CHP için hiçbir menfaat beklemeden, canla başla köyde, beldede, mahallelerde fedakarca çalışan üyelerimize, gönüllülerimize teşekkür ediyoruz.

“EREĞLİ’Lİ HEMŞERİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

AKP ‘ye ve Tayip Erdoğan’a karşı durarak, kararlı bir şekilde sandığa giderek Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek veren tüm Ereğli’li hemşerilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Ülkemizde ve bölgemizde barışa, huzura, güvene ve kardeşliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğu bir dönemden geçiyoruz. Bu açıdan ülkemizi zor günler bekliyor.

“HALKIMIZA GERÇEKLERİ ANLATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

91 yıldır Türkiye’nin Birleştirici Gücü olarak halkımızın en büyük güvencesi olan CHP, bundan böyle de bağımsız, laik, demokratik bir Cumhuriyet için, emeğin üstünlüğü, tüm hak ve özgürlükler için, birlik içinde mücadeleye devam edecektir. Bizler de CHP İlçe Örgütü olarak ülkemizin ve Kdz. Ereğli’nin geleceği için büyük bir sabır ve kararlılıkla halkımıza gerçekleri anlatmaya devam edeceğiz. Biz inanıyoruz ki tüm CHP ‘liler ve CHP dostları birlik içinde, omuz omuza mücadele verdiğinde başarımız da o kadar yükselecektir. Ülkemizin aydınlık geleceğine olan inancımızla tüm Ereğli halkını sevgi ve saygılarımızla selamlıyoruz.”

 

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2014, 12:08
YORUM EKLE
YORUMLAR
mulayim sert
mulayim sert - 10 yıl Önce

nasrettin hoca eve 3 kilo et alir.hanimi eti arkadaşlariyla afiyetle yer.hoca akşam eve gelir.hanim eti getir der.hanimi eti kedi yedi der.hoca kediyi alir tartar kedi 3 kilo gelir.hanimina hanim kedi 3 kilo geldi kedi buysa et nerde et buysa kedi nerde der.simdi sayin KARTAL 30000 OY SIZINSE MHP DSP SAADET DYP DP BBP VE DIGERLERININ OYU NERDE YOK ONLARINDA OYU VARSA SIZINKILER NERDE.??????????????

SIRADAKİ HABER