AK PARTİ ANKET ÜSTÜNE ANKET YAPTIRIYOR

AK PARTİ ANKET ÜSTÜNE ANKET YAPTIRIYOR

gundemeregli.com-30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimler öncesine Kdz. Ereğli’de anket üstüne anket yaptıran AK Parti aday belirleme çalışmalarını hızlandırdı.

CHP’nin Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı aday göstermesi üzerine gözler AK Parti genel merkezinin belirleyeceği isme odaklandı.

Zonguldak Adayını Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş olarak belirleyen AK Parti Genel Merkezi, Ereğli adayını tespit etmek için beşinci kez anket yaptırıyor.

AK Parti kanadına göre, Kdz. Ereğli’de başvuran 5 aday adayının yanı sıra dışarıdan üç isminde yer aldığı ankette Ak Parti Ereğli Belediye Meclis Üyeleri Yusuf Kalay, Mustafa Kalkan, Av. Ahmet Köse, Emekli Müftülük Şefi Halil İbrahim Demirbaş ve Dr. Hüseyin Uysal, Ak Parti eski Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör ve MÜSİAD Başkanı İbrahim Sezer olarak belirlendi. Yapılan son ankete Fazlı Erdoğan, Dr. Nevzat Çimenoğlu ve Ereğli Belediyesi Eski Başkanı Murat Sesli dahil edilmedi.

Ereğli adayı için teşkilat ve parti tabanının, Temayül yoklamalarında ve farklı tarihlerde yapılan anketlerde açık ara önde çıkan Murat Sesli’nin aday olmasını istediği kulislerde konuşuluyor. Sesli’nin durumu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın alacağı karar ile netlik kazanacak.

SESLİ BEKLEMEDE

Öte yandan “Ereğli Sesli düşünmeli” sloganı ile çalışmalarını 3 yılı aşkın bir süredir sürdüren Sesli’de yapılan anketlerde açık ara  önde çıkıyor. Ak Parti Ereğli teşkilatının da desteğini de alan Sesli’yi tercih eden Ak Partili seçmenlerin oranı yüzde 65’i geçiyor.

Ak Parti’de Sesli’nin aday olarak ilan edilmesinin ardından Ak Parti’nin seçimlere iddialı girebileceği kaydedilirken, DSP ve MHP’nin düşük profilli aday göstermemesinin de Posbıyık’a karşı Ereğli’de oldukça çekişmeli bir yarışın yapılacağı izlenimini uyardırıyor.

 

 

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2013, 15:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER