Ak Parti kadın kolları'ndan Kılıçdaroğlu’na suç duyurusu

AK Parti Zonguldak Kadın Kolları üyeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ak Parti kadın kolları'ndan Kılıçdaroğlu’na suç duyurusu

AK Parti Zonguldak Kadın Kolları üyeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. 
AK Parti Kadın Kolları üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin 35. Olağan Genel Kurultayı’nda ve grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.
Suç duyurusu öncesinde Zonguldak Adliyesi önünde basın açıklaması yapan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Züleyha Arıman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanının saygınlığını korumaya yönelik Türk Ceza Kanununun 299.cu maddesinde Hükmü bulunan Cumhurbaşkanına hakaret suçunu işlediğini ifade etti. Arıman şöyle devam etti:
Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu partisinin 35. Olağan Genel Kurultayında ve ardından Grup toplantısında ülkemiz siyasetinin geleceği açısından son derece talihsiz açıklamalarda bulunmuştur.%52lik oy oranıyla milyonların desteğiyle, Türkiye Cumhuriyetinin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanına yapılan hakaret ile sadece ona oy verenler rencide edilmemiştir. Onun şahsında yüce devletimiz, aziz milletimiz ve bin yıllık kadim devlet geleneğimiz ağır hakaretlere maruz kalmıştır. Türkiye Cumhuriyetini ve vatandaşlarını yani cumhuru en üst noktada temsil eden yüce değerimize saldırı asla kabul edilemez. Bu üslubuyla Sayın Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisinin kuruluş değerleri olan, altı okun maddelerini de ayaklar altına almıştır. Hakaret ederken kullandığı; Namus ve Şeref kavramlarının halkımız için ne kadar hassas değerler olduğunu, bu ülkede siyaset yapan her sorumlu insan bilir. Ancak Sayın Kılıçdaroğlu kendi koltuğunu garanti altına almak için, türlü senaryolarla hazırlandığı kongresinde ve ardından bir arada tutamadığı partisinin grup toplantısında, yetersizliğini örtbas etmek için kendine çirkin bir yol olan hakareti seçmiştir. Kendisine bu yöntemden vazgeçmesini ve milletimizin karşısına temiz bir dil ile çıkmasını öneriyoruz! Buradan soruyoruz bugüne kadar tanıdığımız hangi ana muhalefet lideri, devletimizin ve milletimizin değerlerine bu ölçüde hakaretlerde bulunmuştur? Başka devletlerin büyüklerine gösterilen tazimin, hiç olmazsa benzerini bu millet de hak etmektedir. Sözleşmelerle güvence altına alınan; Kişinin maddi ve manevi değerlerinden oluşan toplum nezdinde şeref ve haysiyetiyle Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanının saygınlığını korumaya yönelik Türk Ceza Kanununun 299.cu maddesinde Hükmü bulunan Cumhurbaşkanına hakaret suçunu işlemiştir. Sayın Kılıçdaroğlunu bir dünya lideri olan, Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğana karşı yaptığı hakaretlere son vermeye ve Türkiye Cumhuriyetinin tüm kutsal değerlerine saygılı olmaya davet ediyoruz.



Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2016, 14:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER