AK Parti´de FETÖ temizliği

AK Parti´de FETÖ temizliği

AK Parti´de FETÖ temizliği

17-25 Aralık sonrasıpartideki paralel yapıyı büyük oranda ayıklayan AK Parti, 15 Temmuzkalkışmasının ardından yeni bir temizlik süreci başlatıp bunun için birkomisyon kurdu.

FETÖ terör örgütüüyelerinden arınmak ve muhtemel sızmaların önüne geçmek için AK Parti, il ilizleme komisyonu kurdu. FET֒nün her ildeki mali kaynakları ve desteklerikonusunda çok geniş çalışmalar yapılıyor. Bu kapsamda il il izleme komisyonlarıkuruldu. Her ilin milletvekilleri, ilçe teşkilat başkanları ve AK Partilibelediyelerin başkanları il başkanlığı bünyesinde kurulan izlemekomisyonlarında bir araya gelerek FETÖ terör örgütüne karşı atılacak adımlarıdeğerlendiriyor. Çalışmalarda bir yandan teşkilat yöneticilerinin, belediyebaşkanlarının bu yapıyla olan ilişkileri araştırılırken bir yandan da her ildeterör örgütünün ekonomi ve siyasi hayattaki yapılanmaları titizlikle takipedilerek riskli görülenler ilgili yerlere iletiliyor.

UZUN SÜRE SAKLANAMAZLAR

AK Parti yetkilileri, teşkilatın yoğun çalıştığını, bu yoğun çalışma temposuiçerisinde bir insanın uzun süre kendisini saklamasının mümkün olmadığınıbelirtti. Yetkililer, “Bu örgüt takiyyeyi çok iyi beceriyor. Sızma olabileceğiihtimaline karşı sürekli çalışmalar yapıyoruz. 17-25 Aralık darbe girişimininardından 2014 yılında ve 2015’te yaptığımız kongrelerde çok titiz bir çalışmagerçekleştirerek paralel unsurları büyük oranda temizledik. AK Parti içindeetkin yerlerimize sızmaları mümkün değil ama teşkilatın uç kısımlarında çoketkili olmayan yerlerde birtakım sızmalar olabilir. Onlar da tabi 15 Temmuz’dansonraki hal ve tavırları, yaklaşımları göz önüne alarak tespit edilir.

İHBARLAR İYİ ARAŞTIRILMALI

AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı HayatiYazıcı, teşkilatlara çok sayıda ihbar geldiğini söyledi. Yazıcı birbirlerinisiyasi rakip olarak gören bazı kimselerin yalan ihbarda bulunabileceğini busebeple ihbarların çok sağlıklı değerlendirilmesi ve siyasi yaklaşımlar dışındagerçek veriler ile hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2016, 11:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER