AK Parti´li Aday´dan İlgin Yorum,Vatandaş 7 haziran’da ayağına sıktı

AK Parti Milletvekili Hüseyin Özbakır, KGD’de basın mensuplarıyla kahvaltı yaptı çarpıcı açıklamalarda bulundu

AK Parti´li Aday´dan İlgin Yorum,Vatandaş 7 haziran’da ayağına sıktı

AK Parti Milletvekili Hüseyin Özbakır, KGD’de basın mensuplarıyla kahvaltı yaptı çarpıcı açıklamalarda bulundu.

7 Haziran’daki seçimde 1. Sıradan milletvekilliğini kazanan 1 Kasım’da yapılacak olan seçimde de AK Parti’den yeniden 1. Sıra Milletvekilliği adayı olan eski Zonguldak Başsavcısı Hüseyin Özbakır, seçim çalışmalarına sıkı bir şekilde devam ediyor.

Özbakır, Pazartesi günü sabah saat 10.00’da Karaelmas Gazeteciler Derneğinde (KGD) basın mensuplarıyla kahvaltıda buluşarak çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kahvaltıya Hüseyin Özbakır’ın yanı sıra AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, 19. Dönem Milletvekili Ali Uzun ve Trabzonlular Derneği Başkanı Ahmet Bayrak katıldı.

Özbakır ve beraberindekileri KGD Başkanı Osman Sav, Başkan Vekili Mustafa Emen ile gazeteciler karşıladı. Kahvaltının ardından ilk konuşmayı yapan KGD Başkanı Osman Sav şunları söyledi.

“1 Kasım seçimlerinin Zonguldak’ımıza ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Seçimlere kısa bir süre kaldı, bizim en büyük temennimiz Zonguldak’a daha çok hizmet alabilecek bir sonuç çıkmasıdır, süreç de gayet güzel gidiyor, bütün partiler adına seviyeli gidiyor, projeler ortaya konulmaya çalışılıyor, bu anlamda güzel bir aşama kat ettiğimizi düşünüyorum. Tüm Milletvekili adaylarımıza partilerimize başarılar diliyorum. Yaşanan bu seviyeli birliktelik seçim sonuna kadar devam eder, seçimden sonra da inşallah Zonguldak adına hep birlikte mücadelemiz devam eder. Karaelmas Gazeteciler Derneği olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da seçilecek milletvekillerimizden proje anlamında, yön gösterme anlamında destek vermeye özen göstermeye devam edeceğiz. Malumunuz Mithatpaşa tüneli belli bir aşamaya geldi buna katkıda bulunan STK’lara gazeteci arkadaşlara teşekkür ediyorum, iktidara teşekkür ediyorum, belli bir konuma geldi bu hafta içinde de inşallah ikinci makastan doğru giriş yapılacak, artı sayın Vekilim de biliyor hava alanı konusunda kendilerini sıkıştırıyoruz STK’ların talepleri var devletin de çıkarttığı araştırma raporları var, bu konuda da ilgisini ve desteğini bekliyoruz. Seçimden sonra Zonguldak’a en güzel katkılar sağlanır diye düşünüyorum, başarılar diliyorum.”

Başkan Osman Sav, ayrıca Zonguldak Havaalanından yurt içi seferlerin başlatılmasıyla ilgili dosyanın hazır olduğunu belirterek, “Seçimden sonra Ulaştırma Bakanlığı ile Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğüne birlikte gidip bu hizmeti Zonguldak’a kazandırmak istiyoruz. Bu anlamda da şimdiden söz verilmesini istiyoruz” dedi.

“VATANDAŞ 7 HAZİRAN SEÇİMLERİNDE AYAĞINA SIKTI”

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır da yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi:

“Nazik davetinizden dolayı Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkan ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Bizim bu yola çıkmamızın tek sebebi vardı, kendimizi düşünmek değil, sizlerle beraber Zonguldak’ta 9 yıl yaşadım, bu yaşadığım sürede Zonguldak’ta gördüğüm eksiklikler yapılması gereken işler birlikte yaşadık, bunları halledebilmek için yola çıktık, başka bir amacımız yok, sizler toplumun aynasısınız, toplumu yönlendiriyorsunuz, benim hiçbir beklentim yok sadece ve sadece hoş bir seda bırakmak istiyorum. Biz 7 Haziran seçimleri öncesini de yaşadık, sonrasını da yaşıyoruz. 6.5 aydır sahalardayız. 7 Haziran’daki vatandaşlarımızın davranışlarıyla şimdiki davranışları tamamen değişti, güzel bir rüzgar yakaladık, inşallah 1 Kasım’da tek başımıza iktidarız. Bu açıkça görülüyor. AK Parti hükümeti tek başına iktidara geldiğinde inanın Dolar, Euro ve piyasa sakinleşecek ve her şey rayına oturacaktır. Vatandaş 7 Haziran seçimlerinde ayağına sıktı, ama inşallah bu seçimde bunu tedavi edecektir. Maazallah öbür ayağına da sıkarsa Allah korusun frenlerimiz tutmaz. Bu anlamda vatandaşlarımızın sağ duyulu davranıp AK Parti’yi tek başına iktidara getirip ülke sorunlarının halledilmesi yolunda büyük projelerin yürütülmesi konusunda AK Parti’nin önünü açacaklarına inanıyorum. Muhalefet partilerini gördük, meclisteki tutumlarını da gördük, koalisyon çalışmalarındaki tutumlarını da gördük, bunları herkes gördü biliyor anlatmaya gerek kalmadı. Her şeye hayır diyenlerle maalesef hükümet kuramadığımız için bundan sonda da hükümetin kurulmasına artık vatandaşlarımız karar verecek, sadece sandıktan çıkmamız kaldı. Biz aday adaylığımızı açıkladığımızda Zonguldak için projelerimiz vardı, başta yollar, bu şu anda rayına oturdu, Mithatpaşa tüneli de ikinci makastan delinmesine başlanacak, diğer konularda da yollar hızlandı, bunun haricinde Demir Yolları ile ilgili girişimlerimiz oldu halen devam ediyor, bir takım sıkıntılar var, yenileme çalışmalarını Avrupa Birliği yaptığı için, kontrolleri de kendileri yapıyor, güvenlik sertifikası vermediler bunun için maalesef harekete geçmedi ama yine de takibimiz devam ediyor, en kısa zamanda bunu da sağlayacağız.

TEŞVİK KONUSU

Teşvik konusuna gelinde, Teşvikin peşindeyiz, hem yollar, hem teşvik konusunu Cumhurbaşkanımıza götürdük, kendileri ilgileneceğini söyledi, teşvikte 3’den 4’e inersek işadamlarınla vergi konusunda, sigorta primleri konusunda anlaşma sağlarsak kendileri yatırım yapacaklardır, bunun da toplum açısından bilinmesini istiyorum, bunun Zonguldak’a faydası var. Zonguldak’taki gençlerimizin torunlarımızın önünün açılmasını bu sağlayacaktır ve bu olay göçü durduracak, TTK’ya alternatif olacak. TTK tek başına Zonguldak’ı kurtaramaz. 1 Kasım’da herkesin desteğini bekliyoruz, lütfen iyi değerlendirme yapılsın ve istikrarı yakalayalım, hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum.”

FİLYOS VADİSİ PROJESİ

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, basın mensuplarının sorularını da cevaplandırdı. Bir gazetecinin Filyos Vadisi projesi ile ilgili sorduğu soruya da şu şekilde cevaplandırdı:

“Filyos vadisi projesinin ihalesini 1.5 sene önce yaptık. 200 milyon liraya liman ihalesi yapıldı, açılan davalar sebebiyle beklemede bizim buna şu anda yapacak bir şeyimiz yok, davalar bitecek ondan sonra kazma vurulacak. Zaten teşvik konusunu da halledebilirsek bunu da daha çok canlandıracak, iş sahası korkunç olacak, hem oraya hem buraya fabrikalar kuracaklar, tabi bunu yapabilmek için de ileride alacak olduğumuz görevlere göre, Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve diğer bakan arkadaşlarımıza da götürüp Zonguldak için bir şeyler yapmaya çalışacağız. Zonguldak maalesef eksiklikleri olan diğer vilayetlere göre geri kalan bir şehrimiz, bu şehrin kaderinin değişmesi için inşallah elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız.”

ALİ UZUN: “ZONGULDAK’A HİZMET ETMEK BİR İBADETTİR”

Bu seçimde AK Parti’ye de açık bir şekilde destek verdiğini açıklayan 19. Dönem Milletvekili Ali Uzun da gazetecilerin ısrarı üzerine yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Karaelmas Gazeteciler Derneği’nin düzenlediği kahvaltı ve bir arada olduğumuz için çok teşekkür ediyorum. Ben zaten sizden birisiyim. Zonguldak meselelerini çok iyi tespit etmek lazım. Hüseyin Özbakır ve ekibi bu meseleleri iyi tespit etmişler, bunu canlı tutmak ve takip etmek lazım. Mithatpaşa tüneli diye diye onu yaptınız, Zonguldakspor diye diye kamuoyu yarattınız. Basın kamuoyunu iyi yaratıyor.1 Kasım seçimleri ülkemize hayırlar getirir. Özbakır ve diğer arkadaşlar Zonguldak meselelerini çok iyi biliyorlar öteki diğer siyasi partilerin adayları bilmiyorlar anlamı çıkartılmasın bu yanlış anlaşılmasın ama ben sayın Özbakır’a söylüyorum biz seni 1 Kasım’a kadar taşırız. 1 Kasım’dan sonra hepimizi sen taşıyacaksın, yükün ağır. Merkez ilçe başkanı Metin Karaduman’ın da yükü çok ağır. Merkez ilçe başkanı olmak siyasette çok kolay bir iş değildir. Ben bu ekibin başarılı olacağına inanıyorum. Zonguldak’da da çok faydalı olacağına inanıyorum. Sizlerin de desteğine ihtiyacı var Zonguldak’ın. Doğruları görüyor ve yazıyorsunuz, siz Zonguldak’ı seviyorsunuz, bizde seviyoruz, inşallah daha iyi günler iyi olur diye düşünüyorum. Bizim telefonumuz açık fazla bir şey söylemeye gerek yok. Zonguldak’a hizmet etmenin bir ibadet olduğunu da bir kere daha ifade etmek istiyorum. Hepinize saygılarımı sunuyorum.”

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2015, 12:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER