Alaplı’da Demirtaş sürprizi

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş ile yarışa katılan HDP, 30 Mart yerel seçimlerine göre oyunu en fazla artıran parti oldu. 30 Mart’ta HDP ve BDP çatısı altında yaklaşık 2.5 milyon olan oyunu Cumhurbaşkanı seçiminde Güneydoğu dışında Batı’dan da oy alarak 3.5 milyonun üzerine çıkardı.

Alaplı’da Demirtaş sürprizi

gundemeregli.com-Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş ile yarışa katılan HDP, 30 Mart yerel seçimlerine göre oyunu en fazla artıran parti oldu. 30 Mart’ta HDP ve BDP çatısı altında yaklaşık 2.5 milyon olan oyunu Cumhurbaşkanı seçiminde Güneydoğu dışında Batı’dan da oy alarak 3.5 milyonun üzerine çıkardı. Demirtaş, Karadeniz ve İç Anadolu’da HDP’nin bindelik dilimde yer alan oy oranını ilk kez yüzdelik dilime taşıdı. Seçime katılım oranının düşmesiyle birlikte yaklaşık yüzde 7 olan HDP’nin oy oranı yüzde 10 barajına dayandı.

Alaplı’da ise 30 Mart seçimlerinde 104 oy alan HDP, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde HDP ve BDP çatısı altında Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, oyları arttırarak İlçe genelinde 458 oy aldı. Demirtaş’a çıkan oyların çoğunluğunun çatı adayına tepki oyları olduğu öne sürüldü.

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2014, 09:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER