ALİ TOPRAK ADAY OLDU

Sivaslılar Derneği Ereğli Şube Başkanı Ali Toprak MHP´den belediye meclis üyesi adayı oldu. Toprak´ın 1. sıradan aday gösterilmesi bekleniyor.

ALİ TOPRAK ADAY OLDU
gundemeregli.com-Sivaslılar Derneği Ereğli Şube Başkanı Ali Toprak MHP’den  Belediye Meclis Üyeleğine aday oldu.

MHP Belediye Başkan Adayı Mevlüt Özdemir’in listesinden birinci sıra meclis üyesi olması beklenen Toprak, adaylık başvurusunu MHP Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker’e teslim etti.

Toprak ve beraberindeki meclis üyelerinin adaylık başvuru töreninde konuşan MHP İlçe Başkanı Talat Şeker, partilerinin yerel seçimlerden güçlü şekilde çıkacağını bildirdi.
Şeker, “. Türkiye genelinde bu gözlemler MHP’nin ağır ağır iktidara yürüdüğünü göstermektedir. Partimizin büyümesi.Ereğli’mizde de aynı derecede yansımaktadır” dedi.
   Yerelde, eski Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli’nin yargı süreci ile ilgili sorunun nedeniyle AK Parti’deki aday belirsizliğinin sürdüğünü, buna karşılık MHP’in güçlü aday Mevlüt Özdemir ile ortaya çıkmasının kamuoyuna olumlu yansıdığını anlatan Şeker, bu büyümenin Özdemir’in belediye başkanlığına yürümesi ile doğru orantılı büyüdüğünü savundu.
   
YOLA DEVAM EDİYORUZ
   Konuşmasını Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan’a yüklenerek sürdüren Şeker, şunları söyledi:
   “Henüz hayatta iken Belediye Başkanımızın Atatürk Anıtı’nın önüne kendi heykelini yaptırması bizler açısından çok da etik olmadığıdır. Hayatta iken bir başka kurum tarafından böyle bir heykel yaptırırsa belki bunu makül karşılayabiliriz belediye ile kendi imkanları ile kendi heykelini yaptırması bizler tarafından garipsenmektedir.
   Diğer yandan, 11 yıldır AKP iktidarının Ereğli’nin aldığı hizmetler ortadadır. Adını bile koyamadığımız köprülü kavşak mı, üst geçitli kavşak mı; ne olduğu tartışma konusu olan bölge milletvekilimizin ‘beğenmeyenler altından üstünden geçmesin, kullanmasın’ dediği bir ucube ile karşı karşıyayız.
   Bir tarafta Ercan Candan bir tarafta Halil Posbıyık anlayışı Ereğli’de gelinen diyalogsuzluk ile ortaya çıkan kavga Ereğli’yi tercih edilen değil, terk edilen kent haline getirmiştir. MHP bu noktada samimiyetini ve yüreğini ortaya koymuştur. Adayımız ile hızla büyüyerek yola devam etmektedir”

GAYRET İÇİNDEYİZ
   Belediye Başkan Adayı Özdemir de, Ereğli’nin “festival odaklı hizmet anlayışıyla” yönetildiğini ifade ederek, şunları kaydetti:
   “Bu durum artık değişmeli. Ereğli´de festival odaklı bir hizmet anlayışı var ve 10 yıldır kent bu zihniyetle yönetilmektedir. Halk bundan bıkmış durumda ve değişim istiyor. Gittiğimiz, ziyaret ettiğimiz kurum ve kuruluşlarda ve insanlarda hizmet anlayışı ve beklentisinin değiştiğini gözlemledik. Bunda bizimde bir şekilde katkımız oldu. Bundan sonra yapacağımız, halkın da hizmet anlayışında değişiklik gözetmesidir. Ereğli´nin en büyük sorunu diyalogsuzluk ve hizmet vermemek. Bizler kurumlar arası diyaloğu sağlayarak, bu hizmeti verebilecek kadroya sahibiz. Karadeniz Ereğli´de 10-15 mimar-mühendis arkadaşlarımla ilçenin yeniden yapılanması için, yeni bir Karadeniz.Ereğli için çalışma ve gayret gösteriyoruz.”
   Toplantıda, MHP İlçe 2. Başkanı Ali Toprak ile İlçe Sekreteri Yakup Yıldırım, Ereğli Belediye Meclis Üyeliği adaylık başvururları İlçe Başkanı Şeker tarafında alındı.

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2014, 11:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER