Anka kuşu gibi küllerimizden yeniden doğacağız

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili adayı Şerafettin Turpcu seçim çalışmalarını yorgunluk nedir bilmeden devam ederken TTK eski Genel Müdür Yardımcısı Şerafettin Üstünkol, GMİS eski Genel Başkanları Çetin Altun ve Ramis Muslu, eski Lavuar Müdürü Ahmet Altun kendisini ziyaret ederek açık destek verdi

Anka kuşu gibi küllerimizden yeniden doğacağız

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili adayı Şerafettin Turpcu seçim çalışmalarını yorgunluk nedir bilmeden devam ederken TTK eski Genel Müdür Yardımcısı Şerafettin Üstünkol, GMİS eski Genel Başkanları Çetin Altun ve Ramis Muslu, eski Lavuar Müdürü Ahmet Altun kendisini ziyaret ederek açık destek verdi.

Kilimli Seçim Bürosu’nda Turpcu’ya destek ziyareti gerçekleştiren heyet, ülkenin çok önemli bir süreçten geçtiğini dile getirirken CHP iktidarı için kendilerine ne görev düşüyorsa yapmaya hazır olduklarını vurguladılar.

EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ

Ziyarette ilk olarak konuşma yapan CHP Zonguldak Milletvekili adayı Şerafettin Turpcu, CHP iktidarı için emin adımlarla ilerlediklerini ve CHP’nin anka kuşu gibi küllerinden tekrardan doğacağı inancında bulunduklarını ifade ederek, “CHP çok ciddi bir seçime giriyor. 3 hafta sonra genel seçimler var. Türkiye’de ilk defa CHP seçimleri ekonomik yönden karşılıyor, emeklimizin işsizimizin taşeronlarımız TTK2ya alınamayan işçilerin Filyos Vadisi’nin projelerini köy köy beldede belde anlatıyoruz. CHP’ye çok büyük bir yöneliş var. İktidar olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Genel Başkanımızın mitinginde de örgütlerimizin dışında halkımızın kendiliğinden büyük bir coşku yarattığını görüyoruz. Bende aday olarak tüm dostlarımı arkadaşlarımı bu şölene çağırıyorum. İktidar yarışımızda yardım etmelerinde çağrıda bulunuyorum. Bunlardan biride TTK eski Genel Müdürümüz Şerafettin Üstünkol, Genel Maden-İş Sendikası’nın eski Genel Başkanları Çetin Altun ve Ramis Muslu, eski Lavuar Müdürümüz Ahmet Altun ve diğer arkadaşlarımız bizim bu çağrımız üzerine Kilimli’de seçim ofisimizde bizle beraberler. Kendilerine bize verdikleri destekten ötürü çok teşekkür ediyorum. Şahsım ve partim adına görüşmelerinize teşekkür ediyoruz. Biz inanıyoruz ki CHP iktidarında Zonguldak Anka kuşu gibi küllerinden yeniden doğacaktır” dedi.

BİZİ ORTADOĞU BATAKLIĞINA SOKMAK İSTİYORLAR

TTK Genel Müdür Şerafettin Üstünkol ziyarette yaptığı konuşmasında ülkenin batıya doğru gitmesi gerekirken Ortadoğu bataklığına doğru sürüklendiğini dile getirerek, “Öncelikle bu sıcak karşılamadan ötürü teşekkür ediyorum. Biz Ankara’da dostlarımıza bu konularda katkı sağlamak için geldik. Ankara’dan doğru olayları yakından takip ediyoruz. İşletişim ve ulaşım çok kolaylaştı. Adım adım takip ediyoruz. Sayın vekilimizin dediği gibi Türkiye çok zor günlerden geçiyor. Türkiye’nin bekası söz konusu. Türkiye batıya giderken Atatürk’ün gösterdiği hedefleri çevirdiler. Bizi Ortadoğu bataklığına sokmaya çalışıyorlar. Cumhuriyetin tek koruyan parti CHP’dir. Zamanında bazı şanssızlıklar olmuş olabilir. Ama bunların hepsi aşılıyor. Anakara’da genel merkezle de yakın temaslarımız oldu aktif politika yapmıyoruz ama bir ayağımız burada hep oluyor. Politikadan hiç uzak kalmadık. Bu tarihi günlerde objektif konuşmak gerekirse CHP bugün gündemi belirleyen bir partidir. Diğer partilerde CHP’nin arkasına düşmüştür. AKP bile CHP’yi takip ediyor şuan CHP lokomotiftir. Halkımıza bunların iyi anlatılmazı lazım. Ankara’dan doğru gördüğüme göre de çok önemli bir sıçrama ve heyecan oluşmuş durumda. Bu CHP’nin iktidara geleceğinin belirtileridir. Bunu inşallah ayın 7’si akşamında kutlayacağız. Rehavete kapılmadan son dakikaya kadar mücadeleye devam edilmesi gerekiyor. Birçok hile oluyor. Özellikle sandıklara çok fazla sahip çıkmak gerekir. Bunları yakından takip etmek gerekiyor. Bunlar yapılırsa CHP birinci parti çıkacak diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

ÜLKEYİ YANDAŞLARA PEŞGEŞ ÇEKTİLER

Cumhuriyet tarihinde yapılan tüm kamu kurum kuruluşlarının 13 yıllık AK Parti döneminde yandaşlara teker teker peşgeş çekildiğini ifade eden GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu, “90 yıllık Cumhuriyetimiz kurulduğu gün CHP yerini aldı ve CHP’siz bu ülkenin ileriye taşımanın mümkün olmadığı gözüktü. 13 yıllık AKP iktidarı döneminde ülkemizin günlük yaşayarak geldiği nokta budur. Cumhuriyet döneminde yapılan kurum kuruluşlar talan edildi yandaşlara peşgeş çekildi. TTK ülkemizi enerji kolunda besleyen bir kurumdu ama geldik bugün 9 bin işçiye kadar düştük. En kötü dönemimizi yaşıyoruz. Bu kurumu yaşatmak için çok büyük fedakarlıklar yaptık. Tek amacımız bölgemizdeki işsizlere istihdam sağlamaktı. Böyle bir süreçte biz fedakarlık yaptık 2009 yılında en son 3 bin işçi alındı ama o günden bugüne kurum sürekli zarar bahanesiyle üretim bölgeleri kaderine terk edildi. Müesseselerin birleşmesi de gündeme çıktı. Her şey ortada. CHP ülkemizin temel direklerinden birisidir. Dolayısıyla partimize ve milletvekillerimize sahip çıkarken aslında ülkemize sahip çıkıyoruz. Bu dönem tüm sağduyulu vatandaşlarımızı olmazsa olmazımız olan CHP’ye sahip çıkmaya davet ediyorum. Yaşayabilecek bir ülke için CHP diyorum” ifadelerine yer verdi.

ZONGULDAK BALIKÇI BARINAĞI OLMAMALIDIR

Zonguldak’ın balıkçı barınağı haline gelme yolunda politika uygulandığını belirten Eski Lavuar Müdürü Ahmet Altun ise konuşmasında, bu durumu düzeltecek tek partinin CHP olduğunu ifade ederek, “Türkiye’nin bugünkü durumu ortada. Can ve mal güvenliğimiz yok. Bu anlamda Zonguldak’a gelindiğinde Zonguldak’ın balıkçı barınağı olmaması için 48 binden 9 bine düşen TTK ayağa kalkamaz. Bu anlamda CHP ekibini cani gönülden desteklememiz gerekiyor. Babam Filyos Projesini duydu ben duydum oğlum duydu torunum duydu. 1960’lardan bu döneme kadar hala Filyos projesindeyiz. Bugüne kadar seçilen herkesi kusurlu buluyorum. Bugünden sonra seçeceğimiz vekillerin Zonguldak’ın balıkçı barınağı olamaması için gerekeni yapacağını düşünüyorum. Bu anlamda CHP’ye sahip çıkmaya davet ediyorum” dedi.

YAŞANABİLİR BİR TÜRKİYE İÇİN HER DAİM YANINDAYIZ

Yapılacak olan seçim çalışmasında kendilerine görev düşerse kapı kapı dolaşmaya, sıkmadık el çalmadık kapı bırakmamak için her türlü destek vermeye hazır olduklarını ifade eden GMİS eski Genel Başkanı Çetin Altun ise, “Uzun zamanlardan bu yana sokaklarda çok konuşmalar dinliyoruz ama bu dönem sabır ve dikkat etme dönemidir. Türkiye’ye Ankara’dan bakmak farklı Zonguldak’tan bakmak farklı. Bugün Türkiye’de demokrasi, insan hakları, eğitim, sağlık ve adalet açısından zor günler yaşıyoruz. Bir devlette hukuk çökmüşse insanların mutlu olmaları mümkün değildir. Devletin kalkınması için ilk temel şart hukuktur. Bugün adaletimiz, hukukumuz sağlığımız perişan halde. Türkiye’de bunlar olurken bunlar Zonguldak’ı da etkiliyor. Bartın ve Karabük bizim bir parçamızdır diye düşünmemiz lazım. Bu ülkenin demiri, kömürü mutlu olmazsa insanlarımızın da mutlu olması mümkün değildir. Biz görev yaptığımız dönem içerisinde Zonguldak Bartın Karabük illerinin seçilmiş milletvekilleri belediye başkanları ve TSO başkanları ile platform kurmuştuk. Bu birlikteliğin Ankara’nın göbeğinde toplanması gerekiyor. Siyaseten Ankara’da güçlü olmak zorundayız. Bu sorunların çözülmesi için CHP’nin Ankara’ya göndereceği vekiller bölge sorunlarını ciddi anlamda çözecektir. CHP’nin bölgemizde birinci parti olacağını düşünüyorum. Bölgemizin sorunlarının tek tek çözülmesi için ciddi bir şekilde CHP’ye destek vermek lazım. CHP bu dönem bölge halkına kendi bağrından bir ekip çıkarttı. Şerafettin Turpcu Bey gerek siyasi hayatı gerekse şahsi hayatı boyunca tüm sorunları yakından bildiğini düşünüyorum. Sayın Turpcu sendikamıza ve madenciye de sürekli güç destek vermiştir. Maden işçisinin sorunları anlamında da çok fazla yardım etmiştir. Bölgenin çocuğudur ve ulaşımda sıkıntı yaşanacağına hiç inanmıyorum. Bölgenin sorunlarının Ankara’ya taşınmasında en büyük kanal olacağını düşünüyorum. Bu dönem CHP ve ekibine destek vermek bizim boynumuzun borcudur. Çünkü Genel Başkanın halka el uzatan tek bir program yaptılar. Emekliye iki maaş çok ciddi bir gelişmedir. Bu düşüncenin yanında AK Parti’de aynı iddiayı koyacaktır. Köylüye çiftçiye emekliye uygulanan politika anlamında hepimizin sıkmadığı el çalmadık kapı bırakmadan CHP’yi iktidar yapma zamanıdır. Bu anlamda bize nerede görev düşüyorsa vereceğiniz görevleri harfiyen yapacağımızı temin ederim. Bizim görev süremizde siz arkamızda durdunuz şimdi bizde sizin arkanızda seçim akşamına kadar her daim yanınızda oluruz” ifadelerine yer verdi.

Uzun bir süre sohbet edildikten sonra ziyaret toplu fotoğraf çekilmesi ile son buldu.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2015, 15:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER