ARBEDE YAŞANDI

ARBEDE YAŞANDI
gundemeregli.com-Ereğli ilçesinde seçim sonuçlarının tamamlanmasına kısa bir süre kala CHP’li kalabalık bir grup adliye binasına yürüdü. Adliye binasına girmek isteyen kalabalığa polis engel oldu.
Kdz. Ereğli’de saat 10.30 sıralarında seçim sonuçlarının tamamlanmasına kısa bir süre kala CHP’li bir grup AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan’ın İlçe Seçim Kurulu’nda olduğunu öğrenince adliye binasına girmek istedi. Öfkeli kalabalığa adliye binası dışında önlem alan polis ekipleri engel oldu. Kalabalık, “Hırsız var, Ereğli uyuma oylarına sahip çık, Ercan Candan dışarı” şeklinde sloganlar atarak durumu protesto ettiler. Kalabalık grup ile polis ekipleri arasında zaman zaman arbede çıktı. Kdz. Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Timur Özgen olayların daha fazla büyümemesi için gruba önce polis otosunun megafonunda yolu boşaltmaları için uyarıda bulundu ardından da gruptan 3 temsilci belirleyerek İlçe Seçim Kurulu yetkilileri ile görüşmesini sağladı. Görüşme yapıldığı sırada AK Parti’ye ait seçim otobüsünün ilçe merkezine giriş yapmak istemesine CHP’li grup tepki gösterdi. Polis ekipleri AK Parti’ye ait seçim otobüsünü başka yöne yönlendirirken, CHP’li grubun önünü keserek otobüse saldırmalarını önledi.
Yapılan görüşmenin ardından CHP’li yaklaşık 2 bin kişilik grup seçim sonuçlarını takip ettikleri seçim bürosunun önüne geldi. Gruptan bazı kişiler yoldan geçen bir aracı tekmeleyerek içindekilere saldırmak istedi. Söz konusu araca gruptan bazı gençler tekme atarken, araya giren başka partililer olayın büyümesini engelledi.
AK Parti taraftarları seçim galibiyetini kutlamaya başlarken, Ereğli ilçesine Zonguldak il merkezinden takviye polis ekipleri geldi. Polis ekipleri şehrin birçok noktasında güvenlik önlemlerini en üst düzeyde sürdürüyor.
Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2014, 10:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER