Başkan Tekin´e yetki Oy birliği ile kabul edildi

Alaplı Belediyesi’nin Mayıs ayı olağan toplantısı bugün yapılan tek oturumla tamamlandı.

Başkan Tekin´e yetki Oy birliği ile kabul edildi

Alaplı Belediyesi’nin Mayıs ayı olağan toplantısı bugün yapılan tek oturumla tamamlandı.

Belediye Başkanı Nuri Tekin’in başkanlığında yapılan Mayıs ayı olağan toplantısında, Belediye kadrolarına yapılan atamayla ilgili Belediye Meclisi üyelerinin bilgilendirilmesinin ardından, 2014 mali yılı kesin hesabı ve Belediye’ye itfaiye aracı alımı için İller Bankasından teminat mektubu alınmak suretiyle yurtiçi bankalardan kredi kullanılması için Belediye Başkanı’na yetki verilmesi oybirliğiyle kabul edildi.

Gündem maddesiyle ilgili olarak Meclis üyelerini bilgilendiren Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, DMO’dan, ilçeye 25-30 yıl hizmet edebilecek çok fonksiyonlu bir itfaiye aracı almayı planladıklarını, çok uygun fiyata alınacak olan bu aracın ilçeye çok yararlı olacağını söyledi.

Önerge ile gündeme alınan; Yeni Siteler Mahallesi’nde inşaatı devam eden park projesine “Eyüp Yaman Sosyal Tesisleri” isminin verilmesi ve Makedonya’nın Üsküp kentinde yapılacak olan Güzel Sanatlar Ürün Festivali’ne Alaplı Belediyesi’nin katılımının sağlanması oybirliğiyle kabul edildi.

Önergelerle ilgili Belediye Meclisi üyelerini bilgilendiren Başkan Tekin, “Yeni Siteler Mahallesi’nde yapımı devam eden park projesi için bizden parka isim vermemiz talep edildi. Biz de, ilçemizin kurucu Belediye Başkanı merhum Eyüp Yaman’ın isminin bu parka verilmesinin uygun olacağını düşündük. Merhum Belediye Başkanımız Eyüp Yaman’ı da bu vesileyle şükranla ve rahmetle anıyorum. “ dedi.

Başkan Tekin, Makedonya’nın Üsküp kentinde yapılacak olan Güzel Sanatlar Ürün Festivali’ne, Alaplı’nın da Anneler Derneği’nin organizasyonunda yöresel bir grupla temsil edileceğini belirterek, “Resmi işlemler için Belediye Meclisimizin karar alması gerekiyor. Bu organizasyonun Belediyemize herhangi bir maliyeti de yok. “ dedi.

BELEDİYE MECLİSİ ÜYELERİ ANIT ALANINI VE SAHİLİ GEZDİ

Bu arada Belediye Meclisi toplantısının ardından Belediye Başkanı Nuri Tekin, Belediye Meclisi üyeleriyle birlikte, yapımı tamamlanan Atatürk Anıtı alanını ve Taşbaşı deniz dolgu alanında çalışmaları devam eden sahili gezdi; Meclis üyelerine çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2015, 13:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER