BİR ANLAMLI ÖDÜL DAHA...

Haberal Bir anlamı ödül daha aldı.

BİR ANLAMLI ÖDÜL DAHA...
gundemeregli.com-CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, Kabataşlılar Derneği’nce gelenekselleştirilen, 2013 Yılı Onur Ödüllerinde, “Ekrem Kadri Unat Bilim İnsanı Onur Ödülüne layık görüldü.
   Haberal, İstanbul Ortaköy’de, KELEV Feriye Kültür Merkezi´nde düzenlenen törende ödülünü aldığı sırada yaptığı konuşmada, Adaletin ve özgürlüğün olmadığı yerde mutluluk yoktur. Bugün toplumumuzda gerçekten çok ciddi bir adalet sorunu var. Adaletsizlikleri adaletle gidereceğiz ve eserlerle taçlandıracağız dedi.
   Halen cezaevinde yatan arkadaşlarına da seslenen Haberal, şunları kaydetti:
   “Bizimle beraber özgürlüğünden mahrum bırakılmış, arkadaşlarıma şu mesajı gönderiyorum;´sakın ola ki ümitsizliğe kapılmayınız. Nasıl ki biz, bugün özgür bir şekilde sizlerle beraber bulunuyoruz, çok kısa zamanda inanıyorum ki sizler de özgürlüğünüze kavuşacaksınız. Çünkü adalet, Allah´ın emri ve mülkün temelidir. O sadece yargıçların arkasında yazmakla kalınmıyor, önemli olan onu gerçekleştirmektir. Önemli olan onun gereğini yapmaktır. Onu gerçekleştirmekte sizleri temsil eden bizlerin, milletvekillerinin görevidir. Başka bir deyişle TBMM´nin görevidir. Adaletin ve özgürlüğün olmadığı yerde mutluluk yoktur. Bugün toplumumuzda gerçekten çok ciddi bir adalet sorunu var. Adaletsizlikleri adaletle gidereceğiz ve eserlerle taçlandıracağız.
   Törende, “Ahmet Taner Kışlalı Aydın İnsan” Onur Ödülü´nü Ahmet Taner Kışlalı´nın kızı Nilhan Nur´un elinden CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ise Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu ve Kışlalı’nın katledildiğine vurgu yaparak, “Bedenlerini aramızdan aldılar. Ama yok edemediler. Ruhları yaşamaya devam etti. Bizleri de şöyle düşündüler. Biz bunları hapsedersek, bedenleri teslim olur ve bunların ruhlarını bedenleri öldürür. Bu ödül bunu başaramadıklarının kanıtıdır” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2014, 11:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER