BU KONGRE HAFIZALARDAN SİLİNMEZ

BU KONGRE HAFIZALARDAN SİLİNMEZ

gundemeregli.com- Kongre sonrasında makamında tebrikleri kabul eden ve ilk açıklamasını yapan CHP Ereğli ilçe Başkanı Kartal, Gümeli&[#]8217;nin CHP&[#]8217;li Belediye Başkanı Ahmet Saydam&[#]8217;ı da makamında kabul etti.

CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, hafızalardan silinmeyecek bir kongre yaşandığını bildirdi.

CHP 9. Olağan Genel Kurulunda başkanlığa seçilen Hayrettin Kartal, kongre sonrasında makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Ereğli&[#]8217;de CHp bayrağını yere düşürmeyeceklerini ifade etti.
Kongrenin demokratik bir ortamda gerçekleştirdiklerini belirten Kartal, &[#]8220;Gerçekten son yıllarda CHP Kdz. Ereğli ilçe Örgütünün kongrelerinden çok daha farklı bir kongre izledik. Uzun süre hafızalardan silinmeyecek kadar heyecanlı, son ana kadar sonucun belli olmadığı ve başa baş giden bir seçim oldu. CHP açısından son derece önemli bir kongre idi, çünkü AK Parti ve diğer partilerde iki adaylı ilçede kongre yapılamama sıkıntısı çekilirken biz iki adayla bir demokrasi örneği göstererek kongre gerçekleştirdik. Hafızalardan silinmeyecek bir kongre oldu. Biz parti tabanımıza, partililerin bizlerden beklediği mesajları verebildiğimize inanıyoruz. Bu delege de bizlere inandığı için böyle bir tablonun çıktığını düşünüyorum. Ebetteki bu kongrede Yaşar Balcı arkadaşımızın da büyük bir emeği var bu partide, zaten yıl tam 4 yıl bir birliktelik içinde çalışmıştık. Bundan sonraki süreçte de birlikte çalışacağımızı umuyorum. Tabi burada şu gerçeği de görmek gerekiyordu Ereğli&[#]8217;de kamuoyunun bildiği sıkıntılar vardı. Bu sıkıntıları bir an önce açıp yeni bir sayfa açmak gerekiyordu. Biz böyle bir şiarla yola çıktık. Delegemizde bu şiarı anlayarak, mesajı alarak bize destek verdi. Sonuçta partinin bundan sonraki süreçte daha dinamik, birbiriyle dayanışma içeresinde sevgi, saygı ve hoşgörü temelinde bir mücadele hattı geliştirebilecek bir anlayış ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Partimizin 2014 yılında ve ondan sonraki süreçteki başarısı da ancak buradaki partililerin tam bir dayanışma içerisinde hareket etmesi ile olacağını düşünüyorum. Kongremizden bu sonuç çıktı, partililerimizde bunu anladı. Ben kongrenin ilçemize, bölgemize hayırlı olmasını diliyorum&[#]8221; dedi.
2013 yılında yapılması gündemde olan yerel seçimlerde, Kdz. Ereğli&[#]8217;deki CHP yerel yönetim bayrağını kesinlikle yere düşürmeyeceklerini belirten Kartal, &[#]8220;Arkadaşlarımızdan eski yönetimimizden bir arkadaşımızın dışında tamamen diğer isimler yine partimizin içinden olan isimler ama eski yönetim kurulu arkadaşlarımız yok, ama yeni yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız örgütsel bilinci yüksek, parti ideolojisini önemsemiş, gerçekten parti kimliği oturmuş arkadaşlarımız var. Önümüzdeki 2013 yılı, 2013 yılı derken yerel seçimlerin öne alınması durumu var. Biz bu seçime şimdiden hazırlanacağız. Ebetteki AK Partinin Özellikle CHP&[#]8217;nin kalesi diye tabir edilen çağdaş Atatürkçü kimliği ile öne çıkmış kentlerin belediyelerini alma düşüncesi var. İzmir, Ankara, Çankaya, Kadıköy gibi kentlerde belediyeleri almak istemektedir. Bu kentlerden biri de Kdz. Ereğli&[#]8217;dir. Kdz. Ereğli çağdaş Atatürkçü kimliği ile öne çıkmış kentlerimizden birisidir. AK Partinin bu ilçe ile ilgili planlarını bozacağız. Kdz. Ereğli&[#]8217;de CHP yerel yönetim bayrağını kesinlikle yere düşürmeyeceğiz. Bu bilinç ve kararlılıkla seçim çalışmalarını başlatacağız. Bu ekibimizde bunu başarabilecek güçtedir&[#]8221; diye konuştu.

Makamında Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam&[#]8217;ı da kabule eden Kartal, karşılıklı görüş-alışverişinde bulundu.

Tebrik telefonlarına da cevap veren Kartal, tüm partililere ve arayanlara teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2012, 15:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER