BUDA CHP´NİN ÇELENGİ

BUDA CHP´NİN ÇELENGİ

gundemeregli.com- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kdz. Ereğli ilçe Başkanlığı tarafından Atatürk atını önünde alternatif çelenk koyma töreni düzenlendi.

Hükümetin 19 Mayıs törenleri öncesinde uygulamaya soktuğu genelgeye tepki göstermek amacıyla Parti binasında toplanan üyeler, ellerinde Atatürk posteri, bayraklarla ve çelenkle Atatürk Anıtı önüne geldiler.


Kartal burada partililere hitaben yaptığı konuşmada, 89 yıldır coşku ile kutlanan, tarihin bu en büyük ulusal bayramını sıradan, alelade önemi olmayan bir güne döndürülmek istendiğini savunarak şu görüşlere yer verdi:


Geçen yıl Van depremi bahane edilerek iptal edilen etkinliklerden sonra bu yıl yeni bir bayram yönetmeliği ile, Ulusal tarihimizin en önemli

AKP, Ulusal bayramlarımız üzerinden bile ortamı germeye toplumsal huzuru bozmaya başladı. Bugüne gelene kadar, 89 yıldır hiçbir sorun çıkmadan kutlanan bayramlar, AKP dayatmaları ile ulusal, demokratik bir sorun haline getirildi.

Çevrede yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı tören olaysız bir şekilde tamamlandı. Partililer anıt önüne koydukları çelengi geri alarak ardından hatıra fotoğrafı çektirdi.

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2012, 13:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER