Bugün Türkiye´de ne hastanede,ne eczanede,nede ambulansta kuyruk var

AK Parti Zonguldak Milletvekili adayı Faruk Çaturoğlu beraberinde Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Opr.Dr.Hüseyin Uysal, AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, İl Genel Meclis Üyeleri, bazı Belediye Meclis Üyeleri, ilçe yöneticileri, eski ilçe başkanları ile Öğretmenevinde ilçede görev yapan yerel ve yaygın basın kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi

Bugün Türkiye´de ne hastanede,ne eczanede,nede ambulansta kuyruk var


AK Parti Zonguldak Milletvekili adayı Faruk Çaturoğlu beraberinde Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Opr.Dr.Hüseyin Uysal, AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, İl Genel Meclis Üyeleri, bazı Belediye Meclis Üyeleri, ilçe yöneticileri, eski ilçe başkanları ile Öğretmenevinde ilçede görev yapan yerel ve yaygın basın kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. Ülke gündeminin yanı sıra Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun Zonguldak ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulunan Çaturoğlu, koalisyon dönemlerinde ülkenin ciddi kayıplar ile karşı karşıya kaldığını istikrarın sürmesi için AK Parti iktidarının mutlaka devam etmesi gerektiğini vurguladı.
 
BU SEÇİM HEPSİNDEN DAHA ÖNEMLİ
 
7 Haziran seçimlerinin son derece önemli olduğunu belirterek sözlerine başlayan Çaturoğlu, Her seçim dönemi aynı şey söylenir ama bu seçimler gerçekten de hepsinden daha önemli. Sebebi de 13 yıllık AK Parti iktidarı ve siyasi istikrarın getirmiş olduğu bir ekonomik büyüme bir istikrar var. Bu istikrar bu ekonomik büyüme devam edecek mi yoksa biz virajı alırken yol kazası yapıp istikrar bitecek istikrarın yerine daha önceden olduğu gibi 12 Eylül öncesi ve sonrası 28 Şubat öncesi ve sonrası olduğu gibi Türkiye yeniden kaosların ekonomik çöküntülerin hüküm sürdüğü koalisyon dönemlerine mi gidecek? Bu çok önemli bir virajdır. Özellikle de bunun altını çiziyorum. Bugün Türkiye´yi koalisyonlara mahkum etmek isteyenler var. Geminin kaptanlığını elden geçirdiğini anlayan bir takım mihrak ve odaklar o gemiyi tekrar ele geçirmek için milli iradenin tek başına güçlü bir hükümet olmasını değil üç ayaklı bir koalisyon olursa biz bu işi daha iyi götürürüz diye hesap yapanlar var. 3´lü koailsyondan bahsettiğimiz şey CHP, MHP ve BDP. Milletimiz bunlara fırsat vermeyecektir dedi.
 
HER SEÇİM ÖNCESİ AK PARTİ ŞÖYLE AK PARTİ BÖYLE DİYORLAR
 
 9 Kez seçime girdiklerini ve 9´undan da sandıklardan şampiyon olarak çıktıklarını vurgulayan Milletvekili adayı Çaturoğlu şunları söyledi: Her seçim öncesi AK Parti şöyle düşecek böyle düşecek diyorlar akla hayale gelmeyen istatistikler tahminler yapılıyor ama her seferinde Türk halkı bu oyunu bozdu ve AK Parti eskisinden daha güçlü iktidara geldi. AK Parti hikayeden parti değil. Eğer 3 Kasım´dan önceki partiler şoförlüğü iyi yapsalardı onu uçuruma yuvarlayıp yolcuları bertaraf etmemiş olsalardı bugün ülkemizde AK Parti diye bir partinin olması mümkün değildi. AK Parti ihtiyaçtan kuruldu. Gecelik faizlerin, enflasyonun nerelere çıktığını, artık hazinede memurun işçinin emeklinin maaşının ödenemeyecek duruma geldiğini, üçlü koalisyonun daha fazla götüremeyerek erken seçim istedikleri dönemdir.
 
 
 BUGÜN TÜRKİYEDE NE HASTANEDE,NE ECZANEDE,NEDE AMBULANSTA KUYRUK VAR
 
Hastane,ilaç, kitap kuyrukları, kuyruk, kuyruk, kuyruk. Bugün Türkiye´de ne hastanede, ne eczanede ne ambulansta kuyruk var. Hepsi Avrupa standartlarının üzerine çıkmıştır. En son Ereğli´ye yapılan 5 yıldızlı otel konseptindeki devlet hastanesi gerçekten Avrupa, Amerika´dan daha üstündür. Her türlü bakım yapılıyor oraya. Eskiden kitap listesi verilirdi öğrencilere kırtasiye kırtasiye dolaşılırdı şimdi öyle değil, kitaplar masalara geliyor. 81 İl´de üniversite, üniversite sayısı 2´ye katladı. Ter döken her öğrenci üniversitelere girebiliyor. Burslarda ciddi artışlar yaşandı, yurtlardaki durum ortada.
 
MERMİSİNİ DIŞARIDAN ALAN BİR ÜLKE OLUR MU ?
 
Bu ülkede milli ordu diye bahsederdik ama mermisini dahi dışarıdan alan bir Türkiye vardı. Mermisini dışarıdan alan bir ülke olur mu? Şimdi bırakın mermiyi, piyade tüfeği, atak helikopteri, Altay tankımızı, Anka insansız hava aracımızı, füze sistemlerimizi yapıyoruz, uçak gemisi için karar aldık. Milli yazılım için kurbanlar verdik bu dönemde.
 
YA ÖLDÜ,YADA ÖLDÜRÜLDÜ
 
 Aselsan´da bir sürü mühendisimiz, beynimiz ya öldü, ya da şaibeli şekilde öldürüldü, intihar süsü verildi. Bu ülke çok önemli bir yoldan geçiyor. Bir milletin var oluş yok oluş mücadelesi olarak bakıyoruz. Milliyetçilik Türk´ün başının göğe erdirilmesi, Türk insanının Avrupa ve dünyada itibar görmesidir. Ben Avrupa görmüş dünyayı gezmiş bir kardeşinizim. 642 MİLYAR TASARRUF Eğer size birisi dese idi ki, Akçakoca ile Alaplı arasında 9 tünel yapılacak biz Avrupa standartlarındaki yollardan Akçakoca istikametinden Alaplı´dan gidecek deseydik kimse inanmazdı ama bunlar bir gerçek. Biz çok şeyler yaptık. Biz faiz oranlarının düşmesi bu milletin hazineye kazandırdığımız parayla yaptık. 642 Milyar Türk Lirasıdır faizlerden tasarrufumuz.
 
İTALYA KOALİSYONLARI ORTADAN KALDIRIYOR
 
Bakın İtalya koalisyonları ortadan kaldırmak için parlamentosundan karar çıkartıyor. Koalisyon falan yok, bitmiş. İtalya bu koalisyonlarla perişan oldu. Artık eski Türkiye yok yeni Türkiye´ye güvenle bakıyoruz. Sorunlarımız var mı var, çözemediğimiz sorunlar var mı var ama hayat devam ediyor.
 
FANATİK DAVRANIP ERKEN EMEKLİLİK
 
Geçmişte Sosyal Güvenlik Kurumu gibi bir kurumu batıran bir zihniyet sizlerden oy istiyor. Emeklimiz az maaş alıyorsa o gün SSK´nın batırılmasından dolayıdır. Fanatik davranılarak 37-38 yaşındaki insanlarımızı emekli ettiler. 23 Yaşında işe girecek 15 sene çalışacak 38 yaşında emekli olacak, 80 yaşına kadar ömür verilmiş olsa buna hangi kaynak hazine dayanır. AK Parti tek başına iktidar olacak ve o iktidar da eksik kalanlar tamamlanacak. Hep beraber sahadayız, belediye başkanı, ilçe başkanımız, il genel, belediye meclis üyelerimiz, kadın, gençlik kollarımız ev sohbetlerinde, kahvehanelerde her yerde varız. En son el sıkılıncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz. Dün çok güzel bir miting yaptık Zonguldak´ta. Coşkulu bir miting oldu. Başbakanımız da son derece memnun kaldı. Gittikten sonra oradan ayrılmadı sağlı sollu yolun etrafını dolduranlarla otobüse binmesine rağmen indi onlarla birlikte sevgi tezahüratlarına karşılık vererek ağır ağır şehirden çıktı.
 
 EREĞLİ İÇİN ÖNEMLİ BİR GÜNDÜ
 
Ereğli için çok önemli bir gündü. Bunlardan bir tanesi ve en önemlisi daha önce milletvekilimiz Prof.Dr.Ercan Candan tarafından Başbakanımıza sunulmuştu daha sonra Belediye Başkanımız ile bir dosya hazırladık Başbakanımız Bartın´a mitinge geldiğinde dosyayı orada taktim ettik. Bu konu kamuoyu tarafından takip edilen ve istenilen bir fikir. Eski Devlet Hastanesi arazisi üniversite kampüsü yapılmak üzere Bülent Ecevit Üniversitesine devir edilmesi idi, Allah´a şükürler olsun ki dosyayı verdikten sonraki Hüseyin Çelik geldi bu konu ile ilgili temaslarda bulunduğu diğer milletvekillerimiz Özcan Ulupınar, MYKY üyemiz Emine Çift olsun dün Başbakanımız da bunun mesajını verdi.
 
 ÖĞRENCİ SAYISI 10 BİN HEDEFİ
 
Şuanda 3 bin 500 öğrenci var Ereğli´de bu hastane devri yapıldıktan sonra burası kampüs olduktan sonra bu öğrenci sayısı 10 bine çıkacak. Bu 10 bin rakamı Ereğli için son derece önemlidir. Tüm esnafın gelirine katkı bulunacak bir hamledir. Zonguldak´ın her zaman özel bir şehir olduğunu ağır sanayi ve madencilik noktasında Osmanlı´nın son dönemleri ve Cumhuriyet dönemlerinde önemli katkılar vermiş ama son dönemlerde istihdam kayıpları yaşadığımızı göç verdiğimizi bunları telafi etmek için de buradaki ekonomik faktörlerin farklılaştırılması noktasında önerilerde bulunduk bunlardan bir adım gerçekleşti. Başbakanımız sözümüz verdi, öğrenci sayısı artacak sadece Ereğli ile alakalı değil Zonguldak merkez ve diğer ilçeler olsun oralardaki bazı kamu arazileri ve KİT arazileri var onların da üniversiteye verilmesi konusunda yeni fakülteler gelecek.
 
RÖDEVANS FARKLARI VAR
 
Ereğli´mizi hatta Zonguldak´ı ilgilendiriyor ama rödevans farkları var. Biliyorsunuz özel ocaklar var TTK´dan aldıkları rödevans sahalarda çalışıyorlar ve bunun için de belli bir katkı payı ödüyorlar. Şimdi bu en son Soma´da ve Ermenek´de meydana gelen maden kazalarından sonra işçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda çok önemli çalışmalar yapıldı ve bunun ile ilgili de kanun çıktı, bu kanun gereği de madende çalışacak işçinin en az 2 asgari ücret alacağı, haftalık izin gününün 2 güne çıktığı ve çalışma saatinin günlük 7.5 saat tespit ettiği bir paket çıktı. Dolayısıyla bu maden işverenlerine bir maliyet farkı olarak geri döndü dolayısıyla bu maliyetin içerisinden çıkamayacağını anlayan bazı işletmeler işçi çıkartmaya veya azaltmaya ya da madenleri geçici olarak kapatmaya başladılar bu da bölgemizde bir sıkıntı oluşturdu. HEMA´da böyle bir sıkıntı var. Rödevans farkları da yasallaştıktan sonra Başbakanımız da bakanlar kurulunda imzaya açıldığını kendi ağzı ile söyledi biz bunu bitmiş kabul ediyoruz. Eğer HEMA burayı açarsa, açar, açmazsa başka bir firma gelir, devletten alır ve çalıştırmaya devam eder.
 
BAŞBAKAN YAŞAM ODASINDA ANLATTI
 
 Başbakanımız talimat vermesine rağmen unutulan bir hadise var Başbakanımız genel olarak geçti. Ereğli bölgesini ilgilendirdiği için söylüyorum. Biliyorsunuz 2 yarım yolumuz var birisi Ereğli-Devrekyolu bir tanesi de Ereğli-Zonguldak karayoludur. Bunların da miting bittikten sonra Başbakanımız bizi otobüsteki yaşam odasına davet etti orada biz milletvekillerimiz Köksal Toptan, Özcan Ulupınar ve diğer milletvekili adaylarımız ile Zonguldak ve ilçeleri konularında görüşmeler yaptık. O yolların da en kısa zamanda yapılması için talimat verildiğini kendisi bizzat bize aktardı. 2016 Yılı içerisinde her iki yolun da bitirileceği konusunda bize bilgi verildi.
 
 BAŞBAKAN 2 YOLUN SÖZÜNÜ VERDİ
 
 Devrek-Ereğli yolunda mevcut 2 firma çalışıyor bunların da istihakları bitmek üzere. Orada görülmeyen işler çıktı, heyelanlar oluştu. Dolayısıyla mevcut ödenekler ile bu yolun bitirilmesi imkansız. Yolun tamamının bitirilmesi için bu yıl içerisinde yeniden bir ihale yapılacak bu da 2016 sonu olarak bitiş tarihi olarak müjdelediler biz de bunu Başbakanımızın ağzından ve Karayolları Genel Müdürlüğü kaynaklarından aldığımız bilgiye dayanarak söylüyoruz ve müjdeleri veriyoruz. Hakikaten bu yolların bitirilmesi lazım o yollar bitirildiğinde Devrek-Çaycuma, İstanbul´a farklı kulvardan gidiyor o yol bitirilirse o bölgedeki yerleşim birimleri İstanbul´a Ereğli, Alaplı üzerinden gidecek. Bu bölgede ana damar açmaktır. Yol zaten kendi başlı başına bir medeniyettir.
 
MERKEZ ZONGULDAK OLACAK
 
 En önemli verilen müjdeler içerisinde Batı Karadeniz Geliştirme Projesi, bölgemize hayırlı olsun bunun içini doldurmakta bize düşecek. Gerek coğrafi şartların iyileştirilmesi, alt ve üst yapılarla ilgili nelerin yapılacağı konusunda büyük bir çalışma bu. Sadece Zonguldak değil Karabük ve Bartın´ı da ilgilendiren bir konu bunun merkezi de Zonguldak olacağından kimsenin şüphesi olmasın. FİLYOS PROJESİ Filyos denilince artık gına geliyor millete ama bilinmesi gereken bir husus var Türkiye´nin en büyük üçüncü limanı olacak. Orada hareketlilik olacak dünyanın en ciddi firmaları yatırım yapacak bu da bölgenin alt yapısının da büyümesi demek. En büyük alt yapı yatırımı da ulaştırmadır. Zonguldak´ın önünün açık olduğunu size müjdeleyebilirim. Bu zamana kadar bir takım işlerde çok şey yapıldı ama inşallah yapılanları da süratle tamamlayacağız.
 
TTK ÖZELLEŞTİRİLMEYECEK
 
Biliyorsunuz muhalefet yalandan başka işleri yok, köy köy kent kent dolaşıp TTK´yı kapatacaklar diyorlar tek propagandaları bu. Öyle oy alacaklarını sanıyorlar. Bu millet yalancıya artık oy vermez. Yalancının mumu artık yatsıya kadar bile yanmıyor. Genel Başkanımız bunu kendi ağzıyla açıkladı, özelleştirme projemiz yok böyle bir çalışmamız da yok. Bu lafın üzerine laf olmaz. TTK´yı daha da modernize ederek üretimi arttıracağız, çalışanların sayısını da arttıracağız
 
TERSANELERİN DURUMU
 
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Çaturoğlu, tersaneler ile ilgili gazetecilerin sorusuna, Tersaneler meselesi ile ilgili çok konuşuldu. Biz orada tersaneciler ile de görüştük. Sanki şuanda görev bizdeymiş gibi o insanların da bir takım önerileri, talepleri var ama şuanda onları deklare etmek için erken. Çünkü altını doldurmak gerekiyor, altını doldurmadığımız işleri söylersek farklı şeyler karşımıza çıkabiliyor. Şuna emin olun tersaneciler ile görüşüyor fikir alışveriş yapıyoruz. Bu işin Türkiye ayağı gibi dünya ayağı da var bu bir global meseledir sözleri ile yanıt verdi.

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2015, 22:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER