BÜTÇE AÇIK VERDİ, BELEDİYENİN BORCU 29 TRİLYON...

Alaplı Belediyesi´nin 2013 yılı bütçesi 76 Bin TL açık verdi. Borcu ise; 29 Milyon lira olarak açıklandı.

BÜTÇE AÇIK VERDİ, BELEDİYENİN BORCU 29 TRİLYON...
gundemeregli.com- Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu ,2013 yılında belediye tarafından önemli  hizmetlerin hayata geçirildiği bir yıl olduğunu belirterek, bugün itibariyle belediyenin borcunun ise 29 Milyon (Trilyon) olduğunu söyledi.

Çimenoğlu 2013 yılı belediye hizmetlerini değerlendirmek amacıyla Alaplı Belediyesi aile çay bahçesi tesislerinde basın mensupları ile bir araya geldi.

HERŞEYİN BAŞI PARA

Gündeme ilişkin konularda açıklamalarda bulunan Çimenoğlu Terminal binasından belediye dükkanlarına, AK Partiye neden geçtiğinden, pek çok konuya kadar ayrıntılı bilgiler verdi.

Çimenoğlu’nun yaptığı konuşmadan satır başları şu şekilde:  

 “2013 yılı değerlendirme toplantısı için burada toplandık.  Sosyal medya çok etkin olsa da kitle ile iletişim içinde olsa da, hiçbir zaman yazılı ve görsel basının değeri küçümsenemez. Dünyanın en eski mesleklerinden biridir. Bundan sonra hep devam edecektir.  Yazılı basında görsel basından üstünlüğü vardır. Arşiv olarak kalır. Sizin benim burada olmanız benim için önemli.

2013 yılı belediye olarak neler yaptık onu anlatmak istiyorum. Tabi toplantının sonucunda sorunlarına cevap vereceğim. Biz bunları yaparken Alaplı belediyemizin içinde bulunduğu durumu göz önüne almanızı rica ediyorum. Her şeyin başı para, para varsa bir sürü işi yapabiliyorsun.  Bu nedenle en önem verdiğimiz bütçe disiplini oldu.  5 sene önce bütçemiz nereden nereye geldi. Onları anlatacağım. Borçlarımızı açıklayacağım. Nereye ne kadar borcumuz var.

29 MİLYON BORCUMUZ VAR.

Bizim devir aldığım dönemdeki 29 Milyon civarında. Geçen yıl net gelir, 12 Milyon 784 181 TL.  Bu gelir. Özellikle kendimi döneminin için konuşmak istiyorum. En yüksek rakama ulaştı. 2009’da yıllık net gelir 7 milyon 250 lira idi.  Bütçeyi 5 yıl içindeki en yüksek rakama ulaştırtırdım. Belediyenin Taşınmazını satmadan çok yüksek bir rakama ulaştık. Bizim için önemli. Gelir kısmı yok.  Bütçenin gideri var.  Toplam giderimiz 12 Milyon 860 Bin giderimiz var. Bu bütçenin yüzde 36’sını personele. Yüzde 46’ini yatırama ayırdık.  Biz personel giderlerinin yüzde 36’nın altına inmesini istiyoruz. Çünkü işçi gideri yüzde 20’nin üzerine çıkarsa o işletme zor durumdadır.

BÜTÇE AÇIK VERDİ

Bütçemiz açık verdi. Son iki yıldır denk bütçe yapıyorduk.  Bu yıl yatırma fazla yüklendiğimiz için 76 bin lira açık verdik.  İyi bir gelir yakalamışız. Bu paralarla neler yaptık. Yapılanlar unutuluyor. Yapılmayanlar hep gündeme gelecektir. Yapılanları hatırlatalım istedik.

AFET KONUTLARINA YOL

Afet konutlarına yatırım yaptık. İç kısımlarını afet müdürlüğüne yaptırdık. Ana yolları biz yaptık.  Çevre düzenlemesini yine biz yaptık. Burada 150 hane var. Neresinden baksanız 500 nüfus demektir.

PTT SOKAK MALUMUNUZ

Bizim prensibimiz var. Bir şey yaptığımız zaman geri dönmeyelim istiyoruz. Sağlam yapalım. PTT sokak devamı asfalt yapılıyor ve bozuluyordu. Betonun üstüne asfalt dökeceğiz. Yaptığımız bu yol 30 yıl garantili oluyor. Bu yolun yokuşta yağan  yağmur suları artık sorun oluşturmuyor.  Büzler borular döşedik. Yağmur sularını döşedik. Yine açık otoparkımızı betonladık. En çok işleyen yollardan biri.

YÖN LEVHALARIMIZI YAPTIK

Yön levhaları yaptık. Tüm kavşaklara koyduk. Eksikliği giderdik. Alaplı girişine hazırladık. Onu koyacağız. Sesiz sedasız yaptık bankamatikleri koyduk. Biz buraları yeniledik. Hareketli bir yer oldu. 7 tane bankamatik var. Talep var. :Başka yerlerde de yapılacak bu bankamatikler.

KONTEYNIRLAR YENİLENDİ

Konteynırları hep sorun olmuştur. Altı delikti. Çöp kamyonları da sorun oluyor. Tüm konteynarları yeniledik. Çöp kamyonlarını da yeniledik. Her tarafa koyduk.

ATIK YAĞLARI TOPLADIK

Çevre ile ilgili atık yağ kampanyası devam ediyor. Lokantalarındaki atık yağları alıyoruz. Onların yerine 2 Bin Kilogram atık yağ topladık.  Yerine yağ verdik.  

DERİN DEŞAJI ÇON ÖNEMLİ

Çevrecilerin gündemine sokmaya çalışıyorum. Fazla dikkat çekmiyor ama birinci sıradaki görevim. Derin deşarj arıtma sistemi.   Kanallarımızı açtık, borular konuldu açıkta boruların uzunluğu Bin 900 metre olacak. Eksi 19 metre de  dibe batırılacak. Mesafenin Bin 610 metre kadar geldik.  Mart ayında bu proje tamamlanmış olacak.

Bir yandan Alaplı deresini kurtaracağız.  İncivez deresini de kurtaracağız. 690 evler, 3 katlılar. Özel evlerin hepsininin kanalizyonu  incivez deresine akıyor. Oranın da boru döşemesi bitmek üzere.  Alaplı deresi ile İncivez altı plajını kurtarmış olacağız buralarda denize gireceğiz. Tel örgülerin içindeki taşlar var. Bunlar 900 metre borunun üstüne diziliyor.  Proje için tekrar vurgulamak istiyorum. 5 Milyon TL değerinde.  yüzde 50 sini çevre ve şehircilik Bakanlığı hibe verdi.  Yarısını ise belediye olarak biz ödüyoruz.  Bin 300 belediye bu proje için müracaat etti. Sadece 300 belediyenin uygun bulundu. Sadece 30 belediyenin ihalesi hemen yapıldı.  Alaplı’da bu ilçelerden biri. Müracaat eden Bin 300 belediyeden ilk 30’un içine girdi.  (AK Partiye geçti de ne oldu?) diyorlar ya.  İşti bu proje ne olduğunun bir göstergesi.

İtfaiye  yoğun çalışıyor. Gönüllü 50 vatandaşımızı itfaiyeci olarak eğittik.

KARŞIYAKA´YA AYRI BİR ÖNEM VERDİK

Karşıyaka yolu malumunuz.  (Beni Son  3 ayda çalışmaya başladı.)  diyorlar yalnız biz bir yıldır bu yolda çalışıyoruz. Burada sokakların ışığı yaktık iş bitti.  Asfalt yama yaptık bozuluyordu. Artık çakıl kum dolduruyorduk. Olmuyordu. Bu yolu bir kere yapalım bir daha yapmayalım dedik. 30 yıl garantili yolumuz(!) bozulmaz. Yağmur suyu borularını koyduk.  Artık sıkıntı olmaz. 50 civarında daha ışıklandırma alacağız..  Bu ışıkların tanesi 5 Bin 500 TL.

ALAPLI’YA YENİ KÖPRÜ YAPACAĞIZ

Bu yol dar diyorlar ama gidiş geliş 4 şerit. Bulvar yapıyoruz buraya  yeni köprü yapacağız.  İkinci bir köprüyü getirip 4 şeritli yol yapacağız.  TEK binası kalkacak. 4 şerit dönecek.  Kavşak yeniden düzenlenecek. Bir kere yapılacak. Net bir şekilde durum bu.

BELEDİYE DÜKKANLARINI YIKTIK

Büyük hayallerimizden biri olan belediye dükkanları kaldırarak tarihe geçeğim dedim. Sonunda yıktık, bu dükkanları.  Geçmiş ne çabuk unutuluyor. Proje bitince çok güzel olacak.  52 dükkanımız burada daha güzel olacak. Bir aylık bir çalışmamız daha olacak.

Alaplı deresinin rengi değişecek. Derenin ağzına mendirek yapılacak. Onlar yapıldıktan sonra işimiz DSİ ile. Kapalı Pazaryeri ne kadar derinleştirme olacak. Anlayacağınız iddialı bir proje.

Yollara ağırlık verdik. Kıl burnunda dükkanları yaptık. Çok büyük iş yaptık. Bir ay burada çalıştık.  Tüm yolları yaptık. Bunlar rutin işlerimiz.   Mezarlıklarımızın bakımını yapıyoruz.  

SOSYAL YERİMİZ BURASI VAR

Sosyal çalışmalara ağırlık verdik.  Eski haline getirilip çay bahçesini hizmete soktuk. Alaplı halkı sosyal yerimiz yok diyor. Burası var.  İhtiyaç sahibi çocuklarımızın sünnetlerimizi yaptık.  

TERMİNAL BİNAMIZI YIKTIK

Yıllardır gündeminde olan, her gelenin şikayet ettiği terminal binası bitti. Sağlamasını da yaptık. Güvencesini yaptık. Yağmur fırtına çıktı.  Yıkılmadı(!)  Terminalimiz çevre düzenlemesi ile birlikte güzel oldu.

Çok yetmediği zaman  genişleme olacak. O projeye uygun yapıldı.  İhtiyaca göre bir sıkıntı yok. Oranın çevre düzenlemelerini yaptık.  Terminal binasını unuttuk!   Bu binayı yıktık.  Altından 5 katlı bina temeli çıktı. Buradan temel sökmek zorunda kaldık.

ÇEKİRDEK TEPE GÜZEL OLDU

Çekirdek tepe çok kötüydü. Işıklandırdık zemini yaptık. Korkuluğunu yaptık.  Alt tarafı da temizledik. Çok güzel oldu. Personelimize her yıl iftar yemeği veriyoruz.  İtfaiye binası çok güzel oldu. Gıda yardımlarım ramazanda devam etti.  80 evlerde doğalgaz çukurları yaptık. Güreşlerimizi yaptık.  Büfeleri yıktık.  Köprüyü boyadık. Gelir gelmez gönül köprüsünu kurduk. Dükkanımız halen devam ediyor.

KADINLAR PAZARI MODERN HALE GELDİ

Kadınlar Pazarı projemiz çok güzel oldu.  Tentelerini değiştirdik. Her gün kadınlarımız geliyor satışı yapıyor.

25 ÇOCUK PARKI ELDEN GEÇTİ

25 çocuk parkının elden geçirdik.  50-60 bin liraya hepsini yeniledik.

 

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2014, 12:12
YORUM EKLE
YORUMLAR
Betül Kılıç
Betül Kılıç - 10 yıl Önce

Yani netice olarak borç aynı borç duruyor. Yapılan ne Başbakanın dağıttığı çöp konteynerleri, esnafın parasıyla yapılan dükkanlar. Ercan Candanın finanse ettiği ´´baraka otogar´´, bankaların kurduğu atm yi belediyeye mal etmek heralde sadece Alaplımızda mümkün v.s. v.s. Ama başkan doğru söylüyor neticede ´´Alaplı ya yakışanı´´ yaptı. Saygılar

SIRADAKİ HABER