Çakan, Erkmen ve Bayramoğlu muhtarlarla kahvaltıda buluştu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak 1. Sıra Milletvekili Adayı Zeki Çakan, 2. Sıra Adayı eski Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen ve 3. Sıra Adayı Dr. Ahmet Emre Bayramoğlu Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde MHP İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen kahvaltıda ilçenin 83 köyü ile mahalle muhtarlarını bir arada buluşturdu.

Çakan, Erkmen ve Bayramoğlu muhtarlarla kahvaltıda buluştu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak 1. Sıra Milletvekili Adayı Zeki Çakan, 2. Sıra Adayı eski Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen ve 3. Sıra Adayı Dr. Ahmet Emre Bayramoğlu Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde MHP İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen kahvaltıda ilçenin 83 köyü ile mahalle muhtarlarını bir arada buluşturdu.

83 köy ve mahalle muhtarlarıyla kahvaltıda buluşan MHP’nin Zonguldak Milletvekili adayları burada muhtarlara seslenerek, “Her köyde yapmadığımız iş yoktur, az çok herkes bizim ne yaptığımızı bilir, bizler köylere çivi çakmış bir insanyız. Sizler için aday olduk ve sizler için çalışacağız” dediler.

ÇAKAN; “KENDİMİ ALDIĞIM YETKİDEN FAZLA SORUMLU TUTTUM”

MHP Zonguldak 1. Sıra Milletvekili Adayı Zeki Çakan muhtarlara hitaben yaptığı konuşmasında, önce birlik ve beraberliğe değindi. Her köye bir çivi çaktığını belirten Çakan, “Bürokraside mühendislikten Genel Müdürlüğe kadar her kademe de görev yaptım. Birçok görevlerde bulundum. Burada o görevlerim esnasında bana destek olan benim üzerimde emeği olan kardeşlerim ve ağabeylerim var. Şunu açıklıkla ifade ediyorum ki bana verilen bütün görevlerden fazla, kendimi aldığım yetkiden fazla sorumlu tuttum bu güne kadar. Yetki ve sorumluluk birbirinden ayrılmaz iki parçadır. Eğer size yetki verildiğinde kendinizi sorumlu tutmazsanız o yetkinin üstesinden gelemezsiniz. Bürokrasi de mühendislikten Genel Müdürlüğe kadar her kademe de görev yaptım. Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğüm esnasında Kdz. Ereğli Alaplı şantiyeleri ve kurulmaları dahil, her bir köyde ya bir cami yaptırma, köprü yol, menfez ile ilgili mutlaka bir emeğimiz bir çivimiz vardır. Bakanlık yaptığım süre içerisinde de hiçbir zaman bölgemi yani Zonguldak,Bartın veKarabük ’ün bütünlüğünü muhafaza etmeye ve korumaya çalıştım. Bu görevlerim esnasında elimden ne geldiyse yapmaya özen gösterdim. Tabi ki bugün partimizin Türkiye’de Türkiye’nin geleceği ile ilgili gördüğü ilgi, gördüğü teveccüh Genel Başkanımızın Kurultay da belirttiği gibi ülkenin bölünmez bütünlüğünü sağlamadaki rolü alınacak yetkiye bağlıdır. Sizin vereceğiniz yetkiye bağlılığıdır. Bu yetkiyi Allah nasip ederse vermenizi ve bu yetkinin Türkiye genelinde verileceğinin işaretlerinin onurunu taşıyoruz. Allah nasip ederde iktidar olursak, Allah nasip ederde iktidar ortağı olursak, için 57. Hükümette Genel Başkanımızın Başbakan Yardımcılığını yaptığı dönemde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yaptım” dedi.

ÇAKAN; “FİLYOS’A 757 MİLYON DOLARLIK YATIRIM YAPILMALI”

Filyos Projesi ile ilgili en büyük barajın temelinin kendi döneminde atıldığını bundan sonra da 4 adet barajın yapılacağını kaydeden Çakan, Filyos’a 757 milyon dolarlık yatırım yapılması gerektiğini belirterek konuşmasını şöyle tamamladı: “Bugüne kadar başta Filyos Projesi olmak üzere, Filyos Projesi ile ilgili en büyük barajın temelini Köprübaşı barajı olarak Devrek’te Allah bize nasip etti, ben attım. Bundan sonra yapılacak dört tane daha baraj var. Toplam 757 milyon dolarlık yatırım yapılmalı, bu yatırımları iktidar olursak Allah nasip ederse bütün gücümüzle biz yapacağız. Koalisyon ortağı olduğumuzda aynı şekilde devam edeceğiz. Örneğin Muhalefette kalıp ana muhalefet olduğumuzda da bunları yapılması ile ilgili zorlayarak takip esasını elden bırakmadan parti menfaatini değil, ülke ve bölge menfaatini ön planda tutacağız. Genel Başkanımız asla parti menfaatini önde tutmamış ülke menfaati için her türlü fedakarlığı yapmıştır. Şu anda da yapmaya devam etmektedir. Ama artık tıkanma noktasına gelmiştir. Bu ülkenin her ferdi, ülkesi, vatanı ve milleti ile ilgili gerekli tedbirlerin alınması noktasında tek vücut olmalıdır. Artık kaybedecek zamanımız yoktur. Bu nedenle de taşın altına elimi sokarak partimde bu göreve talip olmayı, aday adayı olarak, üye olarak hiç önemli değil, partim içinde de mücadele etmeyi uygun gördüm. Bu inançla bu azimle, bu kararlılıkta içinizde yanınızda yer aldım. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

ERKMEN; “ZONGULDAK’A HİZMET YAPTIM, BUNDAN GURURLUYUM”

Zonguldak’ta ve çevresinde hizmetlerde bulunduğunu ifade eden MHP Milletvekili Aday Adayı Yavuz Erkmen ise, “Bilindiği gibi ben Safranbolu Kaymakamlığı, Yenice Kaymakamlığı, Bartın Valiliği ve en son olarak da Zonguldak Valiliği görevlerinde bulunarak, bu bölgede hizmet etmeye çalıştım. Daha sonrasında da burada olmadığımız görevlerimizde de buradan yine kopmadık. Burası ile birlikteliğimiz devam etti. Biz muhtar arkadaşlarımızı ailemizin bir üyesi olarak gördük. Kendilerine o şekilde yaklaşmaya çalıştık. Muhtar arkadaşlarımız da bilir ki ben hiçbir zaman muhtar amir statüsünde değil de bir dost, bir kardeş yakınlığında olduk. Amacımız buraya hizmet etmekti ve bunun içi çalıştık. Milliyetçi Hareket Partisi’nden milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundum. Ben burada hiçbir muhtar arkadaşımıza ben şuyum, şöyleyim diyemem. Bunu söylemeyi kendime bir kusur olarak kabul ederim. Arkadaşlarımızın hepsi zaten bizi yakından tanıyor. Ben muhtar arkadaşlarımıza hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyorum. Muhtarlık kolay bir iş değildir. İnşallah önümüzdeki süreçte yine buralarda güzel hizmetler yapmak hepimize nasip olur diyorum. Zonguldak’ın sıkıntılarını ve sorunlu konularını da biliyorum. Bu sorunların çözümü için bu yola çıktık. Sorunların çözümü için buradayız, sorunların çözümü noktasında biz de elimizden gelen gayreti gösteririz. Ben hiçbir zaman kendimi anlatma ihtiyacı duymuyorum. Arkadaşlarımız zaten beni yakinen tanıyorlar” dedi.

İSTASYON MAHALLESİNDE MHP SEÇİM BÜROSU AÇILDI

Muhtarlarla kahvaltıda bir araya gelen MHP’nin Zonguldak Milletvekili Adayları Çakan ve Erkmen daha sonra İstasyon Mahallesinde bulunan seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa; İl Başkanı Hamdi Ayan, MHP Zonguldak 1. Sıra Milletvekili Adayı Zeki Çakan, 2. Sıra Adayı eski Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, 3. Sıra Adayı Dr. Ahmet Emre Bayramoğlu, İlçe Başkanı Ersin Akyüz, Kadın Kolları Başkanı Mevlüde Yalçıner ve çok sayıda partililer katıldı. Seçim bürosu açılışı öncesi dua edildi ve hep birlikte büronun kurdelesi kesildi. Daha sonra Çaycuma İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde MHP Zonguldak 1. Sıra Milletvekili Adayı Zeki Çakan, 2. Sırada Milletvekili Adayı eski Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, 3. Sıra Milletvekili Adayı Dr. Ahmet Emre Bayramoğlu, İl Başkanı Hamdi Ayan, İlçe Başkanı Ersin Akyüz, Kadın Kolları Başkanı Mevlüde Yalçıner ile partililer Pehlivanla Mahallesi Kent Ormanı’nda düzenlenen etkinliğe katıldılar. Ardından esnaf ziyareti gerçekleştirildi.

YENİKÖY, ÇORAK KÖYLERİNDE SEÇİM GEZİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Çaycuma ilçesinde yapılan etkinliklerden sonra ilçeye bağlı Yeniköy ve Çorak köylerinde vatandaşlarla buluşan MHP Zonguldak 1. Sıra Milletvekili Adayı Zeki Çakan ilk olarak Yeniköy ziyaretinde eski Genel Maden İş Sendikası Genel Başkanı Ramis Muslu tarafından karşılandı. Burada vatandaşlara seslenen Çakan, Yeniköy’de ve Çorak Köyü’nde Köy Hizmetleri Müdürlüğü ve Bakanlık görevleri zamanında köye çeşitli işler yaptığını belirterek kendisine burada bulunan vatandaşlardan 7 Haziran’da yapılacak olan 25.’inci Dönem Milletvekilliği seçimleri dolayısıyla destek istedi.

ÇAKAN’A HACILAR KÖYܒNDE COŞKULU KARŞILAMA

Yaklaşan 7 Haziran 25’inci Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri öncesi MHP’den Zonguldak 1. Sıra Milletvekili Adayı olan eski Enerji, Tabii Kaynaklar Bakanı Zeki Çakan seçim gezileri kapsamında Yeniköy ve Çorak Köy’lerinden sonra ilçeye bağlı Hacılar Köyü’nde coşkulu karşılandı. Çakan aracından iner inmez uzun kuyruk oluşturan vatandaşların tek tek ellerini sıktı. Alkış ve tezahüratlarla karşılanan Çakan daha sonra burada köy kıraathanesinde vatandaşlara seslendi.

ÇAKAN; “FİLYOS, 3 İLİN CAN DAMARIDIR”

Ülkenin gidişatının iyi olmadığından dolayı MHP’den milletvekili olmak için ve elini taşın altına koyarak bu yola çıktığını kaydeden Çakan; “İçinde bulunduğumuz ortam, yaşadığımız bugünkü durum ülkemizin devletimizin bölünmez bütünlüğünü sarsacak her türlü harekete gebe, demokratik laik sosyal hukuk devleti gerçekten tehlikede, göklerde dalgalanan ay yıldızlı bayrağımızın rüzgar kesilmek istenmektedir. Bu nedenle elimi taşın altına koyarak, siyaseti hemen hemen bırakma kararı vermişken, içinde bulunduğumuz ortamda kolayı değil, zoru seçerek, ama o zorun bütün ülke tarafından görülerek, iktidara adım adım yürüdüğünü görerek, benimde katkım olsun diye, önce MHP’ye üye oldum.Doğduğumuz günden bu yana ‘Filyos Projesi Zonguldak’ı kurtaracak’ diye adlandırılır. Doğrudur, ancak yapılabilenler de sınırlıdır. Filyos, 3 ilin can damarıdır. Filyos, Karadeniz’in en büyük projesidir. Köprübaşı Barajı ve HES Projesi çok önemlidir. Köprübaşı Barajı ve HES, 137 milyon 567 bin 533 Dolar. Bunun hemen altında Çay Barajı var. Filyos Projesi’yle ilgili bu belirttiğim hususlar yapılmadan bu projenin hayata geçmesi mümkün değil. Bütün siyasiler bu konuyu çok açıklıkla dile getirmelidir. Bu kademeye gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, ancak bu yapılan ihale liman ihalesidir. Alt yapı ve üst yapı yapılacak, fakat bunların bitimine kadar 5 barajın yapılması lazım. 815 milyon Dolarlık yatırım yapılmadan Filyos Vadisi’nin endüstri bölgesinin kurulması, Filyos Vadisi’nin Zonguldak’a kazandırılması söz konusu olmaz. Özellikle siyasete soyunan arkadaşlarımız bu konularla ilgilenirlerse, geleceğe ışık tutmuş olurlar. Bu dere rapta zapta alınmadan hiçbir şey olmaz, tavuk kümesi yapmış olsanız bile onu sel alıp götürür” dedi.

ÇAKAN; “İKTİDAR VE MUHALEFET ADAYLARININ VEKİL OLABİLMESİ İÇİN 10 FIRIN EKMEK YEMESİ LAZIM”

MHP Zonguldak 1. Sıra Milletvekili Adayı Zeki Çakan, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda çalışan sayısının giderek düştüğünü ve çalışan işçi sayısının 9 binlere kadar gerilediğini ve giderek kömür ocaklarının iktidar partisinin kapatmaya ve çalıştırılamayacak hale getireceklerini ifade ederek, her iki partinin listelerinde olan milletvekili adaylarının vekil olabilmesi ve bölgesine hizmet edebilmesi için 10 fırın ekmek yemesini ifade ederek; “1994’te TTK kapanıyordu. 5 Nisan kararında TTK’nın kapanmamasıyla ilgili o zamanın demokratik kitle örgütleri, hepimiz bir araya geldik, Temsilciler Kurulu’nu oluşturduk ve Tansu Çiller’e gittik. TTK’nın kapanmasını önledik. Şimdi TTK’da 9 bin işçi çalışıyor. Üretim düşüyor, Şuanda TTK’yı kapatma noktasına getirdiler. Seçim yaklaşıyor, listeleri gözden geçirin. Sizler iktidar ve muhalefet partisinin milletvekili adaylarına bir bakın. Hangisi Zonguldak’a sahip çıkacak. Şimdikiler mecliste teşvik yasası çıkarıyorlar sadece parmak kaldırılıp indiriyorlar. Ben parmak kaldıran ve indiren milletvekili olmadım, olmamda. Elinizi vicdanınıza koyun. Her iki partinin listelerine bir bakın, onlar buraya gelip oy isteseler dahi meclise gittiklerinde sizi bile tanımazlar. Vekil olan kişinin bölgesine hizmet edebilmesi için 10 fırın ekmek yemesi gerekiyor” şeklinde konuştu. Çakan, konuşmasının ardından yine coşkulu bir şekilde köyden ayrıldı.

 

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2015, 08:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER