Çakan Mhp’de süreci değerlendirdi

MHP’den Zonguldak Milletvekili seçilen Eski Enerji Bakanı Zeki Çakan, ilk ziyaretini MHP Teşkilatına yaptı.

Çakan Mhp’de süreci değerlendirdi
MHP’den Zonguldak Milletvekili seçilen Eski Enerji Bakanı Zeki Çakan, ilk ziyaretini MHP Teşkilatına yaptı. Çakan, “Yaklaşık 16 yıllık bir geçmişten sonra tekrar Milliyetçi Hareketçi Partisi (MHP) Zonguldak’ta bir milletvekilinin oluşu ve bu milletvekilinin de benim olmam, benim omuzlarıma çok daha fazla yükle, çok daha fazla mes´uliyetle, çok daha fazla sorumlulukla hareket etmemi gerektirecek bir noktadır” dedi. 
MHP İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen programda İl Başkanı Hamdi Ayan’ın yanı sıra yönetim kurulu üyeleri ve partililer de hazır bulundu. Bu güne kadar bir çok görevde bulunduğunu ve yetkilendirildiğini ifade eden Zeki Çakan, “Bu güne kadar bir çok görevlerde bulundum. Çok yetkilendirildim. Gerek bürokraside, gerekse vatandaş tarafından seçimlerde. Ama her zaman bana verilen yetkiden fazla kendimi sorumlu kıldım. Bu gün bir teşekkür mesajı göndermiştim bütün basın mensubu arkadaşlarıma. Tabii ki ilk ziyaretimi partime yapma durumundaydım. Henüz daha mazbatalarımızı almadık. Ama mazbata aldıktan sonra net konuşacağım. Çünkü devlet mes´uliyeti mazbata alınmadan ‘Milletvekiliyim’ dememi gerektirmiyor. Ama görünen o ki milletvekili olarak seçildik. Gerek Zonguldak’a gerek ülkemize bu güne kadar olduğu gibi bugüne kadar üstlendiğim görevlerde yaptığım icraatlar gibi çok daha fazla çalışarak mes´uliyetimin bilincinde gayret etmemi gerektiriyor. Bundan sonra bu hareketler içerisinde olacağımı bir kez daha ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

“SİYASET UZUN İNCE BİR YOL”
Birlik ve beraberlik içerisinde engelleri aşarak MHP’ye Zonguldak’ta milletvekili kazandırıldığını söyleyen Zeki Çakan, “Siyaset uzun ince bir yol. Bu yolda bir çok engel çıkıyor. Ama bu engelleri zamanında tek tek aştık. Birlik ve beraberlik içerisinde bu seçimde de engelleri aşarak tekrar MHP’ye Zonguldak’ta bir milletvekili kazandırdık. Ülkemiz gerçekten bu gün seçimlerden sonra hele hele AK Parti iktidarının inşallah iktidarı bırakmasının ardından koalisyonlara ufuk açar durumda. Eğer yeni bir koalisyon hükümeti kurulduğunda tabi ki çok daha fazla hizmet etme; çok daha fazla mes´uliyetli hareket ederek ülkemize ve bölgemize aldığımız sorumluluğun karşısında bir şeyler vermemiz gerekiyor. Dün ne dediysem bu gün de aynı şeyleri söylüyorum” dedi.

“TTK ÖZELLEŞTİRİLEMEZ VE KAPATILAMAZ”
TTK ile ilgili söylediği sözlerinin arkasında durduğunu söyleyen Zeki Çakan, “Dün TTK ile ilgili kapatılamaz ve özelleştirilemez dedim. Bu gün de yine aynı şeyi söylüyorum. TTK kapatılamaz ve özelleştirilemez. TTK’nın tek kurtuluş yolu ve yönü kömürünü kurulacak bir santralde yakarak enerji üretmesi ve enerji satarak kar etmesi, en kısa süre içerisinde de kendini kurtararak geleceğe yatırım yaparak yaklaşık en az 4-5 bin kişi de istihdam ederek Zonguldak’ın ekonomik yönünden önünün açılmasıdır. Zonguldak’ı kurtaracak olan en önemli girişimlerden, en önemli alınması gereken kararlardan biri de teşviktir. Teşvik ile ilgili ne gerekiyorsa yapılması gereken, gerek iktidar gerekse muhalefet olalım bu konuyla ilgili de gereken her türlü girişimde bulunacağımızı açıklıkla ifade ediyorum” dedi.
“FİLYOS PROJESİNİN BİTİRİLMESİ İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ”
Filyos Projesi’nin bir an önce bitirilmesi için gerekli çabayı göstereceklerini söyleyen Zeki Çakan, şöyle devam etti:
“Tabii ki Filyos Vadi Projesi ile ilgili çok şeyler söyledik. Ve Filyos Projesi’nin en büyük barajının temelini atma mutluluğunu duyduğumu ifade etmiştim. Bundan sonra geride kalan barajların temellerinin atılması ve bir an önce Filyos Projesi’nin bitirilmesi ile ilgili de ne gerekiyorsa onu yapacağız. Biz siyaseti siyasi ahlak çerçevesinde, siyasi etik çerçevesinde yaptık. Bundan sonra da aynı şeyi yapacağız. 7 Haziran’dan önce söylenen bütün sözler geride kalmıştır. Biz kimseyi kırmadık, kırmamaya özen gösterdik. Ta ki son üç dört güne kadar, son günlerde belki bir iki kişiyi kırmış olabilirim. Onlar da kusura bakmasınlar ancak o kırılmayla ilgili ilk hamleyi kendileri yaptılar. Mecburen ben yada teşkilatım cevap verme gereği duymuşlardır.”

“SEÇİM BİTTİ ARTIK ÇALIŞMA DÖNEMİ BAŞLADI”
Seçim bildirgesinde yer alan konuların yerine getirilmesi için mücadelede bulunacaklarını söyleyen Zeki Çakan, diğer milletvekillerine de şu çağrıda bulundu:
“Seçim bitmiştir artık siyaset yapma, siyasetin ilmi var. Çalışma dönemi başlamıştır. Seçim bildirgemizde gerek partimizin genel merkezimizin ve genel başkanımızın yazmış olduğum seçim bildirgesindeki tüm hususların takibi ve gerekse biz de teşkilat olarak il başkanım başta olmak üzere birlikte hazırladığımız benim seçim bildirgemin içinde bulunan tüm hususlar harfiyen yerine getirebilme mücadelesini vereceğimizi bir kez daha açıklamak istiyorum. Zonguldak’ta birlik ve beraberliğe çok büyük ihtiyaç var. Seçim bitmiştir, hangi siyasi partiden olurlarsa olsunlar. Belediye başkanlarımıza kapım sonuna kadar açıktır. Hangi partiden olurlarsa olsunlar, bize oy versinler veya vermesinler. Telefonlarım ve meclisteki odam Allah nasip ederse sonuna kadar açıktır. Zonguldak’ta ayrım gözetmeksizin çalışacağım. Bundan sonra da seçilen beş milletvekili arkadaşıma da seslenmek istiyorum. Gelin birlik ve beraberlik içerisinde şu Gazipaşa Caddesi’nde kol kola dolaşalım. Yaşanmayanı yaşatalım. Hiçbir zaman birbirimizi karalamayalım. Birbirimizi karalayarak puan kazanacağımızı zannetmeyelim. Puan kaybederiz. Bakın karalayanlar puan kaybetti. Kaybetmeye de mahkumdurlar. Bundan sonra da mahkum olacaklar. Hiçbir şeye tenezzül etmemek lazım. Hele hele hiçbir zaman kişilikten taviz vermemek lazım gelir. Dik durmak lazım gelir. Şerefli haysiyetli, onurlu bir şekilde biz bu güne kadar görevlerimizi sürdürdük. Zaten bunun neticesindedir ki MHP; başta genel başkanım ve teşkilatlarım beni aday göstermişlerdir. Dolayısıyla bundan sonra da bu tavrımız açık ve net bir şekilde devam edecektir. Siyaseti bu güne kadar Zonguldak’ın yaşamadığı şekilde yaptırabilirsem ne mutlu bana diyeceğim. Hiçbir zaman kavgacı olmadım, kimseye kötü söz söylemedim. Ta ki bizim üzerimize gelinceye kadar. Ama bundan sonra üzerimize gelinse dahi daha sabırlı olarak sonuna kadar kimseyi kırmamayı özen göstereceğiz.”
Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2015, 12:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER