Çakır: ´´Listemizi çok olumlu buluyorum´´

Kdz. Ereğli AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, AK Parti’nin Zonguldak Milletvekili sıralamasını değerlendirerek, “Bölge ve partimiz açısından baktığımda, listemizi çok olumlu buluyorum. Seçim sonucunda ki hedefimiz, bir önceki seçimde alınan oyun üzerine taşımaktır.” dedi.

Çakır: ´´Listemizi çok olumlu buluyorum´´

Kdz. EreğliAK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, AK Parti’nin Zonguldak Milletvekilisıralamasını değerlendirerek, “Bölge ve partimiz açısından baktığımda,listemizi çok olumlu buluyorum. Seçim sonucunda ki hedefimiz, bir öncekiseçimde alınan oyun üzerine taşımaktır.” dedi.

Çakırberaberinde parti yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ömür İlgi Özdemiralp ve Gençlik Kolları Başkanı Abdulsamet Duran ile birlikte  basınmensuplarının karşına çıktı.

Çakırburada yaptığı açıklamada, Zonguldak milletvekili aday listesini değerlendirdive gazetecilerin sorunlarını yanıtladı.

EN BAŞARILI TEŞKİLAT OLACAĞIZ

7 Haziranseçimlerinde Zonguldak’ın en başarılı teşkilatı olarak öne çıkacaklarınainandıklarını kaydeden Çakır şunları söyledi:

“Genelmerkezimizin belirlediği listemizi çok olumlu buluyorum. Seçim sonucunda kihedefimiz, bir önceki seçimde alınan oyun üzerine taşımaktır. Teşkilatımızla,belediye ve il genel meclisi üyelerimizle ve ana kademede bulunan yönetimkurulu üyelerimiz ile tüm yapılarımızla hazırız. Seçim büroları hazırlıklarıdevam ediyor. Zonguldak’ın en başarılı teşkilatı olarak öne çıkacağımızainanıyoruz. Biz tecrübeli bir ekibiz”

SORULARA CEVAP VERDİ

Konuşmasınınardından basın mensupları tarafından yöneltilen sorulara da yanıt veren Çakır,sorulan, ‘parti tabanında, listeye olumsuz tepki gösteren oldu mu? Şeklinde kisoruya şöyle dedi:

ilk 10 gün, listeler algılanıncaya kadar oluşan tepkiler doğaldır.Belediye başkanı adayımızı çıkarttığımız zaman ‘farklı’ dediler. Diğeradaylarımız çıkığı zaman da ‘farklı’ dediler. Bunun için basın toplantımızıbugün için yapalım istedik. Bize gelen tepkilerde çok büyük sıkıntı yok. Amabazıları, ‘Ereğli’den niye aday yok?’, ‘Ereğli, Zonguldak’ın en büyük ilçesi,aday olmalıydı’ dedi. Bu görüşlere de saygı duyuyoruz. Ama AK Parti,bölge-bölge çalışma yapıyor. Faruk Bey, bölgemizi çok iyi tanıyan, iyi bilenbir kişi. Siyaseti ve teşkilatı, belediyeciliği bilen, her konuda bilgi vebirikimi olan, tanınan başkanımızdı” diye yanıt verdi.

Listede, Faruk Çaturoğlu’nun 2’inci sıra verilmesinde etkenolmadığını vurgulayan Çakır, bir takım parti içi ve dışında, Ereğli ve Alaplıarasında ayrımcılık yapılmaya çalışıldığını iddia etti. Çakır, konuşmasını şucümlelerle sürdürdü:
“Maksatlı olarak, Ereğli-Alaplı ayrımcılığı yapılmaya çalışılıyor. Daha önceyerli-yabancı anlayışı yapanlar, bu kez kendine farklı bir argüman bulup‘Ereğlili’ yada ‘Alaplılı’ diyor. Alaplı bizim beldemizdi. Ormanlı beldemizörneğin, yarın ilçe olduğunda, buradan aday olan milletvekiline ‘sen Ereğli’dendeğilsin’ mi diyeceğiz? Önemli olan, Zonguldak’ın ve ülkemizin sorunlarınahakim olabilmektir.  Genel merkezimiz, Faruk Bey’i tercih etmiştir veözellikle söylüyorum, bunda, hiç birimizin dahili yoktur. Listemizde, ne birincisıradaki kendini, nede ikinci sıradaki kendini bekliyordu.”

Bir gazetecinin, AK Parti Genel Merkezi’nin, belirlediği adayisimleri Yüksek Seçim Kurulu’na teslim ettiği günün akşamında, AK Parti Ereğliİlçe Örgütü binası önünde yakılan havi fişeklerin, hangi maksatla atıldığısorusunu da yanıtlayan Çakır, o sırada camide namaz kıldığını anlatarak şöylekonuştu:
“Buna kutlama denildi, böyle bir şeye kesinlikle müsaade etmeyiz. Milletvekiliadayımızla Faruk Bey’le, camide namazdaydık. Ne oldu? Kim yaptı? Kim attı?görmedim ama, teşkilatın böyle bir organizasyonu olmaz. Şahsi yada teşkilatolarak, sayın milletvekilimiz Ercan Bey’le en ufak bir sıkıntımız yok. Fikirayrılıklarımız, farklı düşüncelerimiz oldu. Ama ona hiçbir zaman saygısızlıkyapmadık. Bunu, kendisine, Ereğli’ye ve kendime yakıştırmam.”

Çakır, bazı basın organlarında, ‘Belediye Başkanı Hüseyin Uysal,Ercan Candan’ın aday gösterilmesinden dolayı rahatsız’ şeklinde yer alaniddiaya ise Çakır, “başkanımızla konuyu görüştük. Ercan Bey’e, yaptığı hizmetleriçin teşekkür ediyoruz. Ama siyasette yaşam devam ediyor. Ben Hüseyin Bey’leilgili, en ufak olumsuz bir şey duymadım. Herkesgörevinin başında ve partisine hizmet veriyor” dedi.

                                                                                          

      

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2015, 15:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER