ÇAKIR, EREĞLİ’DE İKTİDAR GÜNEŞİ DOĞACAK”

ÇAKIR, EREĞLİ’DE İKTİDAR GÜNEŞİ DOĞACAK”
gundemeregli.com-AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığı 1 Ekim ile 1 Kasım tarihleri arasında aday adayı olmak isteyenlerin başvurularını yapmaları gerektiği konusunda uyardı.

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih çakır parti binasında düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Çakır, 15 Kasım tarihine kadar Ereğli’de belediye başkan, İl genel ve belediye meclisi adaylarını belirleyeceklerini ifade ederek, “Bizim partimiz anketlere önem veren bir parti. Halk ne diyorsa biz ona uyarız. Adaylık sürecinde her bir kriter, hepsi bir puanlama ile harmanlanacak ve Ereğli’de çıtayı en yükseğe çıkartmak için çalışacağız. Bizim teşkilatlar olarak hiçbir adaya angaje olmadık. Biz Teşkilat mensubuyuz. Tüm adaylara bakışımız bir. Anketler ortaya çıkar, son olarak genel merkezden çıkan karar; Ahmet olur, Murat olur, Nevzat olur. Saygı duyarız. Ereğli de bu görevi yürütecek aday etrafında birleşiriz. Bu isim kim olursa olsun. Önemli değil, bizim Ereğli takıntımız Ereğli sevdamız var. Bu şehri seven yaşamayı düşünen herkesin yapacağı da budur. Ereğli de iktidar güneşini doğduracağız.”  
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, partilerinden aday olacak isimlerinin 1 Kasım Cuma gününe kadar yapması gerektiğini belirterek, aday takıntısı olmadığını, Ereğli takıntısı olduğunu söyledi.

Çakır parti binasında düzenlediği basın toplantısında 30 Mart 2013 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimler hakkında bilgilendirmede bulundu.

Ak Parti’den yerel seçimlerde il genel, belediye meclisi ve belediye başkanlığına aday olacakların 1 Ekim tarihinden itibaren müracaatların alınmaya başladığını anlatan Çakır,  1 Kasım tarihinden sonra adaylık müracaatların kabul edilmeyeceğini söyledi.

Kendisinin belediye başkan adayı olması konusunda ise ufukta öyle bir gelişmenin görünmediğini kaydeden Çakır, tüm aday adaylarına eşit mesafede olduklarını ve 6-7 civarında belediye başkan adayı olmasını beklediklerini ifade etti.

ANKETLERE ÖNEM VERİYORUZ

Adaylık sürecinin belli bir noktadan geçtiğini da kaydeden Çakır “önce aday adaylığı müracaatları sonra parti içi temayül yoklamaları ardından anketler ve son olarak ilçe teşkilatının arından bölge milletvekilleri ile il başkanlığının düşünceleri harmanlanacak genel merkezimiz bu doğrultuda bir karar verecek.  Bunun dışında bir hareket yapılması aday desteklenmesi söz konusu olmaz. Partimiz anketlere önem veren bir partidir.” dedi.

UYGULAMAYA MEMURLARDA DAHİL

Çakır bu  aday adaylığı sürecin kamu personeli olan memurlar içinde geçerli olduğunu belirterek şunları söyledi:

Yaklaşan yerel seçimle alakalı genel merkezimiz seçim takvimi belirledi. Bunu Kamuoyuna ve millete duyuyoruz. 1 Ekim ila 1 Kasım tarihleri arası. Bu süre zarfından belediye meclisi, il genel meclis üyesi ve belediye başkan aday adaylığı başvuru yapacaklar için son tarihi 1 Kasım 2013. Adaylık düşünenlerin 1 Kasım’a kadar başvuru  yapması zorunludur. Kamu personel dahil tüm adaylar bu tarihler arasında başvuracaklar.

“20 KASIM SON GÜN”

 Başvuruların ardından partimiz aday adaylarını değerlendirecek ve en geç 20 Kasım tarihinde büyük oradan belediye başkan adaylarımızı belirlemiş olacağız.

Kasım ayı sonu gelmeden adaylarımızı büyük oranda açıklamayı düşünüyoruz. Aday adayı müracaatlarını bugünden sonra almaya başlayacağız. Hatırlanacağı gibi adaylık müracaatları 21 Ekim tarihinden 1 Ekim tarihine partimiz genel merkezi tarafından çekildi. “ diye konuştu.

SORULARI YANITLADI

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Çakır, “Bizim mevcut yönetimdeki arkadaşlarımızda, il genel ve belediye başkanlığını düşünüyorlarsa bu takvim içersinde hareket edecekler. Açıkçası parti içersinden aday olmak isteyenleri il yönetimimiz ve genel merkez önceden görmek istiyor. Bu akşam(Cuma) toplantı yapıp yönetimden aday olmak isteyen isimleri yarın il başkanlığına bildireceğiz.”

Bir gazetecinin, “Siz aday olacak mısınız?” sorusuna da yanıt veren Çakır, “Ben atanmış bir başkanım. Teşkilatı yükseltmek için çalışıyorum. Ufukta gözüken bir şey yok. Yalnız Biz teşkilat mensubuyuz siyasi büyüklerimiz bizi nerede görmek isterse biz orada oluruz. Yine ifade edeyim. Gündemimizde öyle bir şey yok.” şekilde konuştu.

6-7 CİVARINDA ADAY ADAYI BEKLİYORUZ

Ereğli ve Ormanlı’da 6-7 civarında aday a dayının çıkmasını beklediklerini anlatan Çakır, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“ Tüm adaylara eşit mesafedeyiz. 1 Kasımdan sonra değerlendireceğiz.  Yani 1 Kasım’ı göreceğiz.  O yüzden adaylar konusunda erken karara varamayız.  Bizim zaten kimseye teklif götürme düşüncemiz olmadı. Süreçler geçildikten sonra  Sayın milletvekilimiz ile birlikte teklif götüreceğiz.

“Bizim partimiz anketlere önem veren bir parti. Halk ne diyorsa biz ona uyarız. Adaylık sürecinde her bir kriter, hepsi bir puanlama ile harmanlanacak ve Ereğli’de çıtayı en yükseğe çıkartmak için çalışacağız. Bizim teşkilatlar olarak hiçbir adaya angaje olmadık. Biz Teşkilat mensubuyuz. Tüm adaylara bakışımız bir. Anketler ortaya çıkar, son olarak genel merkezden çıkan karar; Ahmet olur, Murat olur, Nevzat olur. Saygı duyarız. Ereğli de bu görevi yürütecek aday etrafında birleşiriz. Bu isim kim olursa olsun. Önemli değil, bizim Ereğli takıntımız Ereğli sevdamız var. Bu şehri seven yaşamayı düşünen herkesin yapacağı da budur. Ereğli de iktidar güneşini doğduracağız.”  

Çakır, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan ile herhangi bir sıkıntısının bulunmadığını ve Candan’ın belirlediği çizgide göreve devam edeceklerini sözlerine ekledi.

 

 

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2013, 13:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER