Çakır, "İşsizler için velinimet"

AK Parti Kdz Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Rıfkı Gültekin ve AK Parti Yönetim kurulu Üyeleri ile birlikte Kdz. Ereğli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde yeni atanan İmdat Aydın’ı makamında ziyaret etti.

Çakır, "İşsizler için velinimet"

 

AK Parti Kdz Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Rıfkı Gültekin ve AK Parti Yönetim kurulu Üyeleri ile birlikte Kdz. Ereğli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde yeni atanan İmdat Aydın’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette; AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı M. Fatih Çakır, Hükümetin tarım noktasına verdiği teşviklerin iyi anlatılması gerektiğini belirterek,  “Özellikle Genç Çiftçi projesini iyi değerlendirmek gerekiyor. Artık Erdemir, TTK’ya veya kamuya girmenin dışında insanların önüne hedef koymamız lazım. Tarım Ereğli’deki en büyük gücümüz ve ciddi bir potansiyeli var.  ’Gel beni asgari ücretli olarak hastaneye koy, postaneye koy’ demek yerine gel köyünde tarımla uğraş, çiftlikle uğraş, gül gibi geçin ” dedi.

GENÇLERİN ÖNÜNE HEDEF KOYACAĞIZ

Beraberinde AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Rıfkı Gültekin,  Kalabalık bir AK Parti Yönetim kurulu Üyeleri ile birlikte Kdz. Ereğli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde yeni atanan İmdat Aydın’ı makamında ziyaret eden Çakır, burada Tarımla ilgili teşviklerden bahsederek, çiftçilerin bu projelerden yararlanmasını istedi.

Çakır burada yaptığı konuşmasında, özetle şunları söyledi:

“Hükümetimizin sağladığı teşvikleri iyi değerlendirmek gerekiyor.  Artık Erdemir, TTK’ya veya kamuya girmenin dışında insanların önüne hedef koymamız lazım. Tarım Ereğli’deki en büyük gücümüz. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Faruk Çelik bölgemiz açısından büyük bir şans. Ereğli’mizi tanıyan, bölgemizi bilen,  bizleri, bölge milletvekillerimizi iyi tanıyan biri. Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olması sebebiyle Zonguldak çok iştigal içindeydi.  İlçemizde akrabaları var.  Kendisine derdimizi iyi anlatabilirsek, biz teşkilatlar olarak, köylerdeki muhtarlarımız ile birlikte bazı şeyleri takip edersek aşamayacağımız hiçbir şey yok.

“TARIMDA BİR ADIM İLERİ GİDELİM”

Ereğli açısından tarım, fındığın da tutunda her noktada önemli.  Vatandaşa bunu ne kadar iyi anlatabilirsek o kadar gelişme kaydederiz.  Ereğli’nin Tarımda ciddi bir potansiyeli var.  Gel beni asgari ücretli olarak hastaneye koy, postaneye koy,  gel köyünde tarımla uğraş, çiftlikle uğraş, Bir adım ileri gidelim. ”

EREĞLİ’DE 10 BİN 300 ÇİTFÇİ VAR               

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kdz. Ereğli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İmdat Aydın ise Kdz. Ereğli’de 75 bin parselde 10 Bin 300 çifti potansiyeli ile Zonguldak’ta tarımın en fazla olduğu ilçe olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Sizi ve yönetim Kurulunuzu burada ağırlamaktan dolayı çok mutluyum. Hepinizde sinerjiyi görüyorum. Malum tarımda önemli gelişmeler oluyor. Özellikle tarım bakanımız değiştikten sonra meslekte olmamasına karşın önemli çalışmalar ortaya koydu.

Bir örnek verecek olursak eğer;  dün itibariyle Genç çiftçi projesini ortaya koydular.  Hükümetimizin kalkınma projesi noktasında çiftçi başına 30 bin TL hibe veriliyor. Bu kredi değil, hibe, sübvansiyon şeklinde.  18 ile 40 yaşındaki çiftçilere verilecek bir ödenek.   Hükümet programına aldı. Sayın bakanımız da bunu projelendirdi, küçükbaş, büyük baş hayvancılık ile tarım anlamında devletimiz önemli katkılar sağlıyor.

Faydası şu;  projenin adı, genç çiftçi köye gel, köye yerleş köyde bu işi yap şeklinde. Kadın çiftçilere,  şehit, gazi ailelerine, özürlü vatandaşlara Pozitif ayrıcalık yapılmış, öncelik verişmiş.  Kaymakamlık ve muhtarlar aracılığı ile bu projeyi duydurduk ve başvuralar başladı.

 “TARIMDA EN BÜYÜK İLÇE BİZİZ”

Zonguldak il Müdürlüğü kapsamında diğer ilçelerde dahil tarım açısından en büyük ilçe Ereğli.  Zonguldak ve ilçelerinde ÇKS kayıtlarına göre 19 bin çiftçi var, bu çiftçilerden sadece 10 bin 300 Ereğli’de kayıtlı.  Köylerimizle birlikte 75 Bin parselimiz var.  Çiftçilerimize her şekilde ulaşıyoruz. Genç çiftçimize köyde yaşa, büyük baş hayvancılıkta besi, süt, koyunculuk, tavukçuluk veya meyve bahçesi, balcılık yap. Yada mazot, gübre ile alan fındık desteği al.  Diğer yandan Hayvancılıkta sayımız gayet iyi. 13-14 Bin civarında küçük ve büyükbaş hayvanımız var.  Bu rakamları göze aldığımızda bir il sayısından daha fazla çiftçiye sahibiz.” dedi.

 

 

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2016, 16:23
YORUM EKLE
YORUMLAR
R ŞEN
R ŞEN - 8 yıl Önce

madenin. tersanelerin sanayinin bittiginin ayak sesi

SIRADAKİ HABER