Çakır,30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı M. Fatih Çakır, 92. yıldönümünü yaşadığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Çakır,30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı M. Fatih Çakır, 92. yıldönümünü yaşadığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Çakır yaptığı yazılı açıklamada, Türk Milleti ve kahraman ordusunun, 26 Ağustos 1922’de başlayıp, 30 Ağustos’ta biten Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile ülkenin Yunan işgalinden kurtulması amacıyla başlattığı ve zaferle sonuçlandırdığı 30 Ağustos zafer bayramının 92. yıldönümü coşkusunun hep birlikte yaşandığını hatırlatarak şu görüşlere yer verdi:

“Büyük şanlı ordumuz o dönem ülkemizi işgal kuvvetlerinden temizleyerek tarih adına çok büyük zaferlerden birini yaşatmıştır. O zorlu koşullarda ordumuzu kurtuluşa inandıran ve “Ya İstiklal Ya Ölüm!” parolasıyla bu yolda eşsiz bir komutan olduğunu tüm dünyaya gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının sayesinde Kurtuluş Savaşı destansı bir zaferle neticelenmiştir.

Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasının önemli kilometre taşlarından biri olan bu zaferin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere hedef gösterdiği çağdaş uygarlık yolunda sonsuza kadar yükselmeye ve ilerlemeye devam ettiği bu zaferin 92. Yıldönümünde bir kez daha, tanık olmanın mutluğu içerisindeyiz.

Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün cepheden cepheye koştuğu o zorlu günlerde tüm imkânsızlıklara rağmen halkın ve milletin yeninden dirilişini sağlaması bizlere örnek olmalıdır.Bu toprakların hangi şartlar altında ve hangi güçlüklerle kurulduğunun hatırlatmak bizlerin görevidir.

Nitekim gençlerini bu mili değerlerin bilinci ile yetiştiren milletler ancak geleceğe güvenle bakabilirler.

Bu güzel gün vesilesiyle, 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı kahramanlarını gönül borcu içersinde, saygı ve rahmetle anıyor, tüm Kdz. Ereğlili hemşerilerimin bu anlamlı bayramını yürekten kutluyorum.

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2014, 10:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER