ÇAKIR’IN GÖZÜ EREĞLİ BELEDİYESİNDE!

Ak PArti İlçe Başkanı Çakır, meclis üyeleri ile birlikte basının karşısına geçti.

ÇAKIR’IN GÖZÜ EREĞLİ BELEDİYESİNDE!

gundemeregli.com-Ak Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır,  son 6 aydır Ereğli’nin Belediye Başkan adaylarını merek ettiğini belirterek, “Aralık ayı başında aday olacak isim belirlenir. Bundan kuşkunuz olmasın, ilçede eksik olan belediye ayağımız tamamlanır ve belediyeyi Ak Parti’ye dahil edebiliriz” dedi.

Ak Parti Ereğli Belediye Meclis Üyesi Esra Alpago, 5 Temmuz ayı olağan meclis toplantısında Encümen seçimlerinde yapılan haksızlık mahkeme tarafından önlendiğini savunarak, “Beklentim. Nalan Selvi Köseoğlu’nun bu encümenlik görevinden istifa etmesidir. Benim seçildiğim encümenliğe iade edilemeyi bekliyorum. Elimde mahkeme kararı var”  diye konuştu.

Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kalay,  mecliste bana yapılan davranışta ne kadar haksızlık yapıldığını Bölge İdare Mahkemesi ortaya koydu. Kararlar elimizde beni Zabıta ile kolluk güçleri ile  kapı dışarı koydular. Bu konularda önemli gelişmeler var.

-----AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Ereğli Belediye Başkan Aday Adaylığı sürecine ilişkin açıklamalarda bulunurken, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın uygulamalarının da yargıdan döndüğünü ifade etti.

Çakır, beraberinde Kdz. Ereğli Belediye Meclis Üyeleri Esra Alpago, Yusuf Kalay ve Ak Parti  Medya ve Tanıtım Başkanı  Mehmet Keleş ile birlikte basının karşısına geçti.

Toplantı öncesinde ilk sözü Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Kalay aldı. Kalay,  5 Temmuz tarihinde yapılan meclis kararların akıbetinin tartışıldığını belirterek,  Bölge İdare Mahkemesinden lehlerine sonuçlar çıktığını söyledi.

Yargı kararlarının belediyeye ulaştırdığını ve uygulanmasını isteyen Kalay, 20 yılık bir belediye başkanın duayenliğini bu yargı kararları daha net gösterdi. Bizlere bu toplantılarda haksızlık yapıldı. Bizlerde hukuk hatası yaptıklarını söyledik. Bizi dinlemediler. Yargıyı dinlerler” dedi.

Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Alpago ise, encümen üyesi seçilmesine karşı yeni oylama yapılarak hakkının yeniliği ve bunu da yargıya taşıdığını hatırlatarak, yargı bizim lehimize bir karar almıştır. Bu kararı uygulamak Belediyeye aittir. Beklentimiz benim yerime Encümen olan Nalan Selvi Köseoğlu’nun istifa ederek, benim hakkım olan bu göreve gelmemdir.” Dedi.

AKP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, merkezi hükümetin yaptığı çalışmaları anlatarak,  Ereğli’nin şantiyeye döndüğünü söyledi.

Yerel seçim sürecini de değerlendiren Çakır şunları söyledi:

“Genel Merkez Ereğli’de herhangi bir anket düzenlemedi. Kamuoyunda çıkan Genel Merkezin düzenlediği anket haberlerinin gerçeği yansıtmıyor. Ak Parti il Başkanlığımız bir anket yaptı.

Murat Sesli bu anketten birinci çıkmıştır. Belediye Başkanlığına aday adaylığı başvurusunda bulunmadı. Önümüzdeki süreçte yeni bir anket düzenlenecek. Bu ankette 5 aday adayı bulunacak.

Cumartesi günü temayül yoklamalarını yaptık, Ankara’da komisyon tarafından bu durum değerlendirilecek. 5 Aday adayımızın olduğu bir anket çalışması yapılacak. Aralık’ın ikinci haftası gibi durumun netleşmesini planlıyoruz. Bir iki hafta oynama olabilir. Ereğli Belediye Başkan adayı belirlemek çok da kolay olmuyor. Anketleri komisyonlarımız değerlendiriyor, Murat Sesli bunu kamuoyu ile paylaşmıştır ama bizler bunları net olarak paylaşmadık. Murat Sesli anketten çıktığını beyan etmiştir bunlar en son değerlendirilecektir. Murat Sesli’nin anketlerden yüksek çıktığı doğrudur. Murat Sesli’nin yasal bir durumu var, aday adaylığı ile ilgili partimize bir başvurusu yok. Partimize başvuruda bulunan aday adayları ile çalışma yapmak mükellefiz. Genel Merkezimiz karar verecektir, tekrar anket yapar diğerlerinin ismi olur, farklı isimler de katabilir ileriki günlerde durum ortaya çıkacaktır”

 

 

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2013, 14:45
YORUM EKLE
YORUMLAR
vatandaş
vatandaş - 10 yıl Önce

senin adaylarındsa birdefa meymenet yok

h.kamil
h.kamil - 10 yıl Önce

AÇ TAVUK KENDİNİ DUĞDAY ANBARINDA GÖRÜR.... SENİN GÖZ DİKMENLE BU İŞLER OLMAZ... BU MİLLET KİME OY VERECEĞİNİ İYİ BİLİR

Ünal Savaş
Ünal Savaş - 10 yıl Önce

SAYIN ÇAKIR, KDZ. EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ADAY ADAYI OLAN BU BEŞ KARTVİZİT ADAY ADAYI İLE KDZ. EREĞLİ´DE SEÇİM ALACAĞINIZA SİZ GERÇEKTEN İNANIYOR MUSUNUZ.? BEN İNANMIYORUM. BEN İNANMADIĞIM GİBİ, KDZ. EREĞLİ´DE BUNA TEK BİR KİŞİNİN BİLE İNANABİLECEĞİNİ DÜŞÜNEMİYORUM. EĞER SİZ İNANIYORSANIZ, KDZ. EREĞLİ´DE DEĞİL, MUTLAKA UZAYDA YAŞIYOR OLMALISINIZ. BUGÜNDEN KDZ. EREĞLİ´YE VE AK PARTİYE GEÇMİŞ OLSUN. SAYIN BAŞBAKANIMIZ SİZDEN “EŞ, DOST, AKRABA GETİRMENİZİ (KARTVİZİT ADAYLARI) İSTEMİYOR. SİZDEN “SEÇİMİ ALACAK ADAYLAR” İSTİYOR. BUGÜNE KADAR KDZ. EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI ADAY ADAYLIĞINA BAŞVURAN KİŞİLERLE AK PARTİNİN KDZ. EREĞLİ´DE SEÇİM ALMASI KESİNLİKLE MÜMKÜN DEĞİLDİR. LÜTFEN HAVANDA SU DÖVMEYİ ARTIK BIRAKARAK BAŞBAKANIMIZIN TALİMATI VE KDZ. EREĞLİ´NİN ORTAK MENFAATLERİ DOĞRULTUSUNDA HAREKET EDEREK, HALKIN TEVECCÜH GÖSTERECEĞİ SEÇİMİ ALACAK CİDDİ BİR ADAY ORTAYA ÇIKARTINIZ. BÖYLE DEVAM ETTİĞİNİZ MÜDDETÇE, KDZ. EREĞLİ´DE AK PARTİNİN YEREL SEÇİMLERİ ALMASI HAYALDEN DE ÖTE BİR RÜYADIR. GÖRÜNEN KÖY KILAVUZ İSTEMEZ.

SAĞIR SULTANLARA BAŞBAKANIMIZIN TALİMATINI YENİDEN HATIRLATMA;

BAŞBAKANIMIZ VE AK PARTİ GENEL BAŞKANI SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN´IN PARTİLİ MİLLETVEKİLLERİNE VE TEŞKİLAT YÖNETİCİLERİNE YEREL SEÇİMLERDE BELİRLENECEK ADAYLAR İÇİN VERMİŞ OLDUĞU TALİMAT:

[ct]EŞ, DOST, AKRABA GETİRMEYİN, SEÇİMİ ALACAK ADAYLAR İSTİYORUM[ct]

ÇAĞDAŞ DEMOKRASİNİN GEREĞİ SEÇME VE SEÇİLME HAKKI HER BİREYİN HAKKIDIR. ANCAK; AK PARTİNİN BU KADAR “KARTVİZİT ADAY ADAYI” ENFLASYONU İLE SEÇİMLERİ ALMASI KESİNLİKLE MÜMKÜN DEĞİLDİR. KAFA BİRLİĞİ, GÖNÜL BİRLİĞİ, GÜÇ BİRLİĞİ, HEDEF BİRLİĞİ ŞARTTIR. BAŞARI İÇİN; HALKIN TEVECCÜHÜNÜ KAZANABİLECEK VE SEÇİMİ ALACAK TEK ADAYLA ORTAK HEDEFE KİLİTLENMEK GEREKİRKEN, HER ÖNÜNE GELENİN SIRF KARTVİZİT İÇİN AK PARTİ´DEN BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ADAY ADAYI OLDUĞU BÖYLESİ ÇOK ADAY ADAYLI BİR SEÇİM SÜRECİ AK PARTİ´YE BİR ZENGİNLİK KAZANDIRMAZ. ADAY ADAYI PATLAMASI OLMASI SEÇİMLERDE OY PATLAMASI YARATMAZ. BİLAKİS OY ÇATLAMASI YAPAR. YOK MU? DUR. AK PARTİ’DE TEŞKİLATTAN SORUMLU BİR GENEL MERKEZ YÖNETİCİSİ YAHU. KIŞ UYKUSUNA YATTILAR HERHALDE. SİZLERE İYİ UYKULAR. SEÇİM SANDIKLARI AÇILANA KADAR SİZLERE TATLI RÜYALAR.

SAYGILARIMLA

KENTİNE DEĞİL, KENDİNE ADAY ADAYI OLAN; KARTVİZİT BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLARINA HAYIR, HAYIR, HAYIR.
https://twitter.com/unalsavas60
https://www.facebook.com/!/unal.savas.56
Ünal SAVAŞ – Erdemir emeklisi, Kalite gönüllüsü
“Kalite formalite değildir.” “Quality is not a formality.[ct]

Ünal Savaş
Ünal Savaş - 10 yıl Önce

KDZ. EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI SAYIN HALİL POSBIYIK BAŞKANLIĞINDA 03 NİSAN 2013 GÜNÜ YAPILAN BELEDİYE MECLİSİ ENCÜMEN ÜYELİĞİ SEÇİMİNİN, MECLİS BAŞKANI SAYIN HALİL POSBIYIK TARAFINDAN BELEDİYE MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİNE VE HUKUKA AYKIRI BİR ŞEKİLDE, SİYASİ AHLÂKIN VE HUKUKUN KATLEDİLEREK İPTAL EDİLDİĞİ ERTESİ GÜNÜN (04 NİSAN 2013) ÖĞLEDEN SONRASI, İÇİŞLERİ BAKANLIĞI, MAHALLİ İDARELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YETKİLİLERİ VE KONUNUN UZMANI HUKUKÇU KİŞİLERLE “ENCÜMENE ÜYE SEÇİMİ” HAKKINDA TARAFIMCA DETAYLICA GÖRÜŞÜLDÜKTEN SONRA AYNI GÜN YEREL, ULUSAL VE SOSYAL MEDYADA Kİ MEVZUBAHİS KONU İLE İLGİLİ TÜM HABERLERİN ALTINDAKİ PAYLAŞTIĞIM YORUM BİLGİ:

BELEDİYE MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ – ENCÜMENE ÜYE SEÇİMİ…!!! Ünal SAVAŞ

“OYLARDA EŞİTLİK HALİNDE AD ÇEKMEYE BAŞVURULUR.”

BELEDİYE MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

Resmi Gazete Tarihi: 09.10.2005
Resmi Gazete Sayısı: 25961
Bu Yönetmelik, 3/7/2005 tarihli ve 5393 sayılı Belediye Kanununun 19 uncu maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

ENCÜMENE ÜYE SEÇİMİ

Madde 20 — Meclis, mahalli idareler seçiminden sonraki ilk toplantısında, üyeleri arasından gizli oyla Kanunda belirtilen sayıda encümen üyesini seçer. Seçilen bu üyeler gelecek yılın aynı ayına kadar görev yapar ve her yıl o ayda encümen seçimleri yenilenir. Süresi dolan üyeler yeniden seçilebilir.

Encümene üye seçimi nisbî çoğunluk ile yapılır. Seçimde oy pusulalarına seçilecek üye sayısından fazla isim yazılması halinde oy pusulası geçersiz sayılır. OYLARDA EŞİTLİK HALİNDE AD ÇEKMEYE BAŞVURULUR.

Encümenin seçilmiş üyeliklerinde herhangi bir nedenle boşalma olması halinde, meclisin yapılacak ilk toplantısının ilk birleşiminde kalan süreyi tamamlamak üzere yenisi seçilir.

KAYNAK: BAŞBAKANLIK MEVZUATI GELİŞTİRME VE YAYIN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ – MEVZUAT BİLGİ SİSTEMİ

NOT: BU BİLGİ; İÇİŞLERİ BAKANLIĞI, MAHALLİ İDARELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YETKİLİLERİ İLE İLGİLİ KONU HAKKINDA TARAFIMCA GÖRÜŞÜLDÜKTEN SONRA YEREL, ULUSAL VE SOSYAL MEDYADA Kİ MEVZUBAHİS KONU İLE İLGİLİ HABERLERİN ALTINDA YORUM OLARAK PAYLAŞILMIŞTIR.

SAYGILARIMLA

“FESTİVALE (KARNAVALA) HAYIR. ÜRETMEDEN TÜKETMEK, EREĞLİ´Yİ TÜKETMEKTİR.”
“BUGÜNÜN İSRAFI YARININ KITLIĞIDIR.”
Ünal SAVAŞ – Kalite gönüllüsü, Quality volunteer
“Kalite formalite değildir.” “Quality is not a formality.”

SAYGILARIMLA

KENTİNE DEĞİL, KENDİNE ADAY ADAYI OLAN; KARTVİZİT BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLARINA HAYIR, HAYIR, HAYIR.
https://twitter.com/unalsavas60
Ünal SAVAŞ – Erdemir emeklisi

Ünal Savaş
Ünal Savaş - 10 yıl Önce

KOŞ VATANDAŞ KOŞ. YETİŞEN ALIYOR. YETİŞEMEYEN HAVASINI ALIYOR. AK PARTİ KDZ. EREĞLİ, ALAPLI VE GÜLÜÇ TEŞKİLATLARI PARDON YANLIŞ SÖYLEDİM, TEMSİLCİLİKLERİ “KARTVİZİT DAĞITIYOR” BATAN GEMİNİN, BATAN ŞEHRİN MALLARI BUNLAR. SENDE YETİŞ, SENDE AL. KİM OLURSAN OL, YİNE GEL. SADECE YETİŞEN ALIYOR. TÜKENMEDEN AL. FIRSATTAN SENDE YARARLAN, KAZANÇLI ÇIK. FIRSAT KAPINIZI İKİ DEFA ÇALMAZ. BENDEN SÖYLEMESİ. BENDEN HATIRLATMASI. YETİŞEMEDİM, ALAMADIM, FIRSATI KAÇIRDIM, TOMBALADAN ÇIKAMADIM DEMEYİN SONRA. “ÖNCEKİ DÖNEM AK PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI” KARTVİZİTİ İLE SAĞDA SOLDA HAVANIZI ATARSINIZ. OLMADI, GELECEK SEÇİMLERDE KULLANIRSINIZ. ACELE EDİN. BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI OLAMAZSANIZ DAHİ, HİÇ YOKTAN BELEDİYE MECLİS ÜYELİĞİNE ADAY ADAYI OLURSUNUZ. ADAYLIK BAHANE, KARTVİZİT ŞAHANE, PARTİM GİTMİŞ NEYİME, KARTVİZİT GİRSİN CEBİME. ADAYLIK BENİM NEYİME, KARTVİZİT BENİM LEHİME. EGONUZ, HIRSINIZ, ZİHNİYETİNİZ, HAVANIZ BATSIN SİZİN EMİ.

SAYGILARIMLA

KENTİNE DEĞİL, KENDİNE ADAY ADAYI OLAN; KARTVİZİT BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLARINA HAYIR, HAYIR, HAYIR.
https://twitter.com/unalsavas60
https://www.facebook.com/!/unal.savas.56
Ünal SAVAŞ – Erdemir emeklisi, Kalite gönüllüsü
“Kalite formalite değildir.” “Quality is not a formality.[ct]

SIRADAKİ HABER