Çaturoğlu,Bölgeye yapılan ve yapılacak olan hizmetleri değerlendirdi

Çaturoğlu,Bölgeye yapılan ve yapılacak olan hizmetleri değerlendirdi

Çaturoğlu,Bölgeye yapılan ve yapılacak olan hizmetleri değerlendirdi
 

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu Basın toplantısı düzenledi. Gülüç Büyük Anadolu Otel’de düzenlenen Toplantıya, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Belediye Başkan Yardımcıları Ayhan Atay, Esra Alpago, Belediye Meclis Üyeleri, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, AK Parti Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Fatih Çakır, Alaplı İlçe Başkanı Mustafa Yavuz, İl Genel meclis üyeleri ve bazı muhtarların yanı sıra partililer katıldı.


Basın toplantısında Ankara’da terör saldırısını kınayarak başlayan Çaturoğlu, hiçbir terör örgütünün Türkiye üzerinde kurduğu planlarda başarılı olamayacağını söyledi.
Çaturoğlu, yoğun geçen plan ve bütçe komisyonlarındaki çalışmalarında ardından TBMM’de Avrupa Birliği ile Şengen anlaşmasının yapılması için gereken 72 maddelik yasaların bir bölümünü çıkarttıklarını, önümüzdeki dönemde 53 tanesinin daha çıkarmak için çalışacaklarını ifade etti.

“BU MİLLET SELÇUKLUNUN, OSMANLI´NIN TORUNU OLDUĞUNU HİÇ UNUTMADI”

Son dönemlerde terör olaylarının Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ne gözdağı vermek için yapıldığını anlatan Çaturoğlu “1.Dünya savaşında Osmanlı bunu yaşadı.2. dünya savaşının nedeni de enerjiydi, petroldü. Bugün yanı başımızda bir enerji savaşı görüyoruz PKK-PYD -İŞİD de bu kirli savaşın piyonları. Tüm terör örgütlerinde olduğu gibi bunların başarılı olmasına imkân yok. Kullanıldıktan sonra bir kâğıt mendil gibi kenara atılacakları zamanı bekliyorlar. Yanı başımızda Sykes Picot´tan sonra yeniden bölünmeler yapılırken, Türkiye devekuşu gibi kafasını kuma gömsün istiyorlar. Türkiye böyle bir ülke değil. Bu millet Selçuklunun, Osmanlı´nın torunu olduğunu hiç unutmadı. Bugün cumhurbaşkanımızın dimdik duruşu bundandır. Onun için biz hiçbir fire vermeden, milli irademizin temsilcisi Cumhurbaşkanımızın arkasındayız, bilge adam Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu´nun arkasındayız. Bu ülkede Cumhurbaşkanı düşmanlığı, AK Parti düşmanlığı üstünden ülke düşmanlığı yapmaya başladılar. Bu çok sağlıksız bir durumdur. Konu ülke çıkarları olduğu zaman 78 milyon el ele vermeliyiz. Aslında bunu yapıyoruz. Yapmayan kasıtlı bir azınlık var. Yeni anayasa ve başkanlık sistemi ile ilgili de çalışmalar sürüyor. Bu masayı terk edenler oldu. Biz arzu ediyoruz ki tüm partilerin katılımıyla bir netice çıkartalım. Ama daha fazla dayanacak zaman yok. Orada kim oturursa biz onunla yürüyüşe devam ederiz. Ülkemizin daha iyi noktaya gelmesi için başkanlık sistemi ve yeni anayasanın kaçınılmaz olduğunu belirtmek istiyorum dedi.

FİİLEN 2016 YILINDA BAŞLANACAK

Zonguldak, Ereğli ve Alaplı’da devam eden ve yapılacak olan çalışmaları başlıklar halinde anlatan Çaturoğlu eğitim alanında Ereğli’ye Bülent Ecevit Üniversitesi’ne bağlı Eğitim kampüsü yapılmasına yönelik proje için bir miktar kaynak aktarıldığını ve kampüsün inşaatına fiilen 2016 yılında başlanacağını söyledi. Ereğli’ye yurt yapımı için arsa arandığını, Alaplı’da ise 200-300 kişilik yurt yapımına başlanacağını dile getiren Çaturoğlu, Kırmacı Mahallesi’ne gençlik merkezi için ihalesinin yapıldığını belirtti.

EREĞLİ’YE BUTİK HASTANE MÜJDESİ

Ereğli’ye 350 yataklı devlet hastane yapıldığını ve 112 acil, röntgen bölümü, 6 doktor ile 12 saat hizmet verecek bir butik hastane daha planlandığını dile getiren Çaturoğlu, Armutlucuma ve Öğberler’e sağlık ocağı açacaklarını ifade etti. Çaturoğlu sağlıkla ilgili olarak Alaplı’ya 50 yataklı C sınıfı bir hastane yapılacağı bilgisini de verdi.

AKM SİNEMASI GÜNÜN İHTİYAÇLARINA CEVAP VERMİYOR

Kdz. Ereğli AKM binasının günün ihtiyaçlarına cevap vermediğini, Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından hazırlanan yeni projenin Kültür Bakanlığı’na sunulduğunu ve konuyu yakından takip ettiğini ifade eden Çaturoğlu “Zonguldak merkez ve ilçelerini kapsayan kültür ve turizm envanter çalışması yaptırmayı planlıyoruz. Bunu BAKKA genel sekreteriyle görüştük. Hizmet alarak bunu yapacağız. Bölgede her türlü turizm potansiyeli var ama bu alana bakılmamış. Sadece güneşe ve kuma dayanan bir şeklimiz yok. Yaylamız bile var. Bunları bir konsept haline getirmeliyiz. Bu bölgede Ereğli-Alaplı ve diğer ilçeleri düşündüğünüzde kültür turizmi için bir alternatif sunabilecek bir yapısı var” dedi.

ALEMDAR GEMİSİ’NE İSTİKLAL MADALYASI VERİLMESİ İÇİN KANUN TEKLİFİ SUNDUK

Çaturoğlu, Gazi Alemdar Gemisi’ne İstiklal Madalyası verilmesi içinde kanun teklifi sunduklarını ve bu madalyayı kazandıracaklarını dile getirdi.
ULAŞIM SORUNU 2017 YILINDA TAMAMLANACAK
Ulaşım konusunda Ereğli-Zonguldak karayolunun 2017 yılında tamamlanacağı, Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi kavşağı ile aynı bölgeden Kandilli arasında hem satıh hem de tünel çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Çaturoğlu, Ereğli-Devrek Karayolu’nun da 2018’de tamamlanacağını söyledi.
EREĞLİ-ALAPLI ARASI ÇEVRE YOLUNDA ETÜT ÇALIŞMALARININ DEVAM EDİYOR
Ereğli-Alaplı arası çevre yolunda etüt çalışmalarının devam ettiğini, Kavukkavla tüneli, Yığılca-Alaplı yolunda çalışmaların sürdüğünü anlatan Çaturoğlu, Ereğli’ye liman yapımı konusunda da girişimlerinin devam ettiğini ifade etti. Ereğli ve Alaplı’da arsa bulunması halinde TOKİ tarafından konut yapılacağını, Ormanlı’nın ise programa alındığını belirten Çaturoğlu, bölgede kentsel dönüşüm projelerine de önem verileceğini söyledi.
FINDIKTAKİ REKOLTEYİ TERIM BAKANLIĞI BELİRLEYECEK
Bölgeyi yakından ilgilendiren fındık konusunda alımın tek firma tarafından yapılıp yapılmadığını belirlemek için çalışma yapıldığını ifade eden Çaturoğlu, fındıkta ki rekolteyi de bundan sonra Tarım Bakanlığı’nın belirleyeceğini dile getirdi.
Çaturoğlu ayrıca Ereğli ve bölgesinde talebin yüksek olduğu Osmanlı Çileği ile Kestane Balı üretiminin artırılmasına dönük çalışmalar yapılacağını anlattı.
ÇEKLER KÖTÜ KULLANILIYOR
 
Daha önce çıkarılan çek yasasından ötürü çeklerin kötü anlamda kullanıldığını, iflas ertelemelerinde artık bir dilekçeyle hemen uygulamaya konularak bir çok kişinin mağdur edildiğini belirten Çaturoğlu, iki konuda da yeni düzenlemeler yapılacağının işaretini verdi. Çaturoğlu “Çekler kötü kullanılıyor. Piyasada geçerliliği yok. Adeta senedin kırtasiyeden alınan şekline dönüştü. Ödenmediğinde hiçbir yaptırımı yok. Dünyada çeki ödemeyen nitelikli dolandırıcı sayılır, bizde böyle yok. Bu değişecek.
Bir firma ihale almış, buna mal veriyorsunuz, adam bir dilekçe veriyor, konkordato ilan ediyor. Tüm iyi niyetli satıcılar zarar ediyor. Türkiye´de konkordato firmanın içini boşaltma sürecine dönüşmüş. Bu konuda da değişiklik olacak” dedi.
BÖLGE EKONOMİSİNİN ARTIK KÖMÜR VE DEMİR ÇELİĞE DAYALI OLMAKTAN KURTULMASI GEREKİR
Zonguldak bölge ekonomisinin artık kömür ve demir çeliğe dayalı olmaktan kurtulması gerektiğini anlatan Çaturoğlu, bunun için farklı sektörlere yönelinmesi için çalışma başlatılacağını vurguladı. Filyos Projesi ile Zonguldak ve ilçelerinin ciddi bir kalkınma sağlayacağını belirten Çaturoğlu, “Nasıl GAP varsa, nasıl DOKAP varsa, nasıl KOP varsa, bizde bu bölgeye BAKAP´ı istiyoruz dedik. Başbakanımız tarafından BAKKA genel sekreterine çalışma yapılması talimatı verilmiştir. BAKKA bölgesindeki üç ile Düzce ve Bolu´nun da dahil edilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.
PARTİMİZE KATILMALARINDA ENGEL YOKTUR

Çaturoğlu toplantı sonrası gazetecilerin bazı belediye başkanlarının AK Parti’ye geçeceği yönünde çıkan haberlere Ankara´da tüm başkanlarımız ziyaretlerimize gelir. Bu tip niyetler kamuoyunda konuşulmaktadır ama resmi bir davet yoktur. Niyeti olan arkadaşların niyetleri değerlendirilecektir, kriterleri uyanların da partimize katılmasında bir engel yoktur. Bu arkadaşların hepsi başarılı arkadaşlardır, partimize katılmalarında bir engel yoktur diyerek cevapladı.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2016, 10:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER