ÇELİK´İN ALAPLI VE EREĞLİ ÇIKARMASI

ÇELİK´İN ALAPLI VE EREĞLİ ÇIKARMASI
gundemeregli.com-

BAL VE FINDIK HEDİYE EDİLDİ

  Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Ak Parti Alaplı İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu  ve partililer tarafından çiçeklerle karşılandı.

Toplantının ardından İl danışma Kurulu toplantısının yapılacağı Büyük Anadolu otele geçen Çelik ve beraberindeki heyet burada basın toplantısı düzenledi.

YAŞATMA DEVAM EDECEĞİZ

Ben Milli Eğitim Bakanlığı dönenimde 2 kez geldim buraya genel başkan yardımcısı sıfatı ile buradayım. Zonguldak bizim önem verdiğimiz bir ilimizdir. Zonguldak ile ilgili olarak sürekli olarak değerli milletvekillerimiz ile istişare halindeyiz. Danışma Meclisi Toplantısında verilmesi gereken mesajları vereceğim.

DEĞİŞİM İLE KARŞILAŞIYORUM

Tünelleri ve yapılan yolları görünce 2011´deki gelişimi hatırlıyorum. Zonguldak´a her gelişimde bir değişim ile karşılaşıyorsunuz gurur duyuyorsunuz. Düzce´den Ereğli´ye gelen yolun değeri 612 milyon TL. Zonguldak´ı bırakın kenara bırakmak imkanları esirgemek Zonguldak için hükümetimiz bütün kaynakları seferber etmiştir.

Karayollarına bakıyorsunuz, sağlık yatırımlarına bakıyorsunuz ortada. Tarımsal desteklemelere bakıyorsunuz adliye binalarına bakıyorsunuz Zonguldak´ta da ilçelerinde de gelişmeler var. Büyükşehir kanunu çıkarken aslında hükümetimiz son derece sıkı davrandı her taraftan ilçe talepleri vardı. Milletvekillerinin gayretleri ve istemesi ile 2 ilçe birden kurulan bir İl oldunuz. Eskiden politika ile seçimlerde oy alabilmek için ilçeler kuruluyordu.

İKİ İLÇE KAZANIM OLDU

Zonguldak´ta 2 beldesi ilçe olan var. Kozlu ve Kilimli aslında nüfusu itibariyle hakikaten özellikleri taşımaları bakımından çoktan hak etmiş olan ilçelerdi. Hükümetimiz de aklın gereğini yaptı bunda dediğim gibi Köksal Toptan olmak üzere Milletvekillerimizin gerçekten büyük gayretleri var. Bu bir önerge ile gerçekleştirdiler önümüzdeki dönem 7 ilçesi olan ve sanırım 2 belde bu beldelerin de bir kısmı kapanacağı için Zonguldak yeni yapı ile yoluna devam edecek.

AZ FARKLA KAÇIRDI

Nüfus kriterleri olduğu için Zonguldak büyükşehir olamadı ama Ordu az bir farkla kaçırmıştı. 750 bin nüfusu buldu ve büyükşehir oldu günün birinde ne zaman ulaşırız bilemem ama inşallah günün birinde Zonguldak´ta büyükşehir olur. Zonguldak büyükşehir olmadığı zaman bu hizmetlerden nimetlerden mahrum kalacak anlamına gelmez aksine her şey yapılıyor inşallah bundan sonra da yapılmaya devam edecek. AK Parti´nin son 10 yılında Türkiye´nin her tarafında 81 vilayette çok büyük bir değişim hamlesi gelişme hamlesi yaşandı. Yurt dışından gelen insanlar bu gördüklerine inanamıyorlar ve bu da illere yansıması açısından bakıyorsunuz Zonguldak birilerinin iddia ettiği gibi ihmal edilen bir şehir değil yatırım açısından 9´ncu vilayetidir. Bu da DSİ, karayolları, milli eğitim yatırımları ile bunu herkese çok rahatlıkla gösterebiliriz.

ZARAR EDİYOR

TOPLANTI VERİMLİ GEÇECEK

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, ise parti çalışmalarını anlatarak şunları söyledi:

  Dolu dolu program organize ettik.  Toplantı basına açık olacak. Sivil toplum örgütü ile toplantılar yapacağız. İfade ettiğim gibi program formatında değişiklik yaptık.  Kısa ve anlamlı bir danışma kurulu toplantısı yapacağız.  Taşın altına elinin değil başını koyan bir topluluk olarak görüyoruz. Elbette hepimiz takip ediyoruz. Bölgemizde vatandaşa anlatmakla mükellefiz. İstikrar içersinde tüm hızımızla devam ettiriyoruz. Bir yılda seçimler başlayacak. Zonguldak olarak start verdik.  Merkez ve Ereğli mahrum bir dönem geçirdik. Verimli bir şekilde tabi biz bugün tek tak ama ben size birim çalışmalarımızdan sunum yapacağım. 

 

 

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2013, 14:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER