Chp 18. olağanüstü kurultay’ı başladı

Chp 18. olağanüstü kurultay’ı .

Chp 18. olağanüstü kurultay’ı başladı

CHP´de Genel Başkan ile 60 kişilik Parti Meclisi seçimlerinin gerçekleştirileceği 18. Olağanüstü Kurultay için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Genel Başkanlığı´na adaylığını açıklayan Yalova Milletvekili Muharrem İnce, ATO Congresium’a giriş yaptı.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından alınan olağanüstü kurultay kararının ardından halka açık olarak yapılacak 18. Olağanüstü Kurultay için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Genel Başkanlığı´na adaylığını açıklayan Yalova Milletvekili Muharrem İnce, kurultayın gerçekleştirileceği ATO Congresium’a giriş yaptı. Muharrem İnce, salona gelişinde kısa bir konuşma yaparak partililere seslendi.
3 bin 107 kişilik salonda yapılacak olan konuşmaların ardından Congresium’da bulunan diğer salon ise seçimler için hazırlanacak.

Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Grup Başkanvekilliğinden istifa ederek CHP Genel Başkanlığı´na adaylığını açıklamıştı. Yalova Milletvekili İnce’de, sabahın ilk saatlerinde kurultayın yapılacağı salonda hazır bulundu. Bine yakın yerel, bölgesel ve ulusal gazetecinin takip ettiği kurultayda, konuşmanın yapılacağı salona kameralar alınmadı. ATO Congresium’da gerçekleştirilen 18. Olağanüstü Kurultay’a, Soma’da hayatını kaybedenlerin yakınları da katıldı.

18.OLAĞANÜSTÜ KURULTAY

Cumhuriyet Halk Partisi 18. Olağanüstü Genel Kurultayı ATO Congresium’ da gerçekleştiriliyor. Kurultayda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısında eski yardımcısı Muharrem İnce ile yarışacak.
CHP´nin 18. Olağanüstü Kurultayı için hazırlıklar tamamlandı. Birlik ve Kardeşlik sloganıyla toplanan kurultay, ATO Congresium’da yapılıyor. Sabahın erken saatlerinde CHP’ler kurultayın gerçekleşeceği ATO Congresium’a gelmeye başladı. Partililer ve gazeteciler, kimlik kontrolünün ardından salona alınıyor.
Kurultay’ın spor salonu yerine Kongre merkezinde yaptırılması da kargaşaya neden oldu. Kongre´nin yapıldığı salonun giriş ve çıkışların az olmasından dolayı içeri girmek isteyen partililer uzun kuyruklar oluşturdular.

GENEL BAŞKAN ADAYI MUHARREM İNCE’NİN PANKART VE AFİŞLERİ YER ALMADI

ATO Congresium Merkezi´nin dışı ve içi Genel Başkan Kılıçdaroğlu afişleri ve pankartlarıyla donatılırken diğer bir aday Muharrem İnce’nin ise afiş ve pankartlarının asılmadığı gözlendi. Merkezin girişine ve kurultayın yapılacağı salona, Güçlü CHP, güçlü demokrasi, güçlü Türkiye pankartları ve gezi olaylarında hayatını kaybedenler için ‘Sizi Unutursak Kalbimiz Kurusun’ pankartı yerleştirildiği gözlendi. Kurultay’a gelen partililer, yürüyen merdivenlerin çalışmamasından dolayı 2’nci katta konuşmaların gerçekleşeceği salona yürüyerek çıktıkları gözlendi.

SALONDA YER BULAMAYAN CHPLİLER YERLERE VE MERDİVEN BOŞLUKLARINA OTURDULAR
Kurultayın yapılacağı ana salonda 3 bin 250 koltuk bulunuyor. Siyasi parti temsilcileri ve meslek odalarının da davet edildiği kurultayda, bin 218 delege isimlerine ayrılmış koltuklara yerlerini almaya başladı. Ana salona, seyirciler için yaklaşık bin 250 ayrılan koltuklar yetersiz kalmasından dolayı partililer yerlere ve merdiven aralarına oturdukları görüldü. Kurultayı, 905 basın mensubunun takip etmesi bekleniyor. Basın kuruluşlarından bir kişinin konuşma yapılacağı salona alınacak olması ve aktüel kameraların salondan görüntü alınmasına izin verilmemesi gazetecilerin tepkisini çekti. 

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2014, 08:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER