CHP Ereğli İlçe Örgütü yeni başkanını seçti

Kdz.Ereğli İlçesinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ereğli İlçe örgütünün kongresi sonuçlandı.384 delegenin oy kullandığı seçimlerde Sertan Ocakçı 215 oy alırken, Yaşar Balcı ise 167 oyda kaldı.

CHP Ereğli İlçe Örgütü yeni başkanını seçti

Kdz.Ereğli İlçesinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ereğli İlçe örgütünün kongresi sonuçlandı.Kdz.Ereğli İlçesi Mavi Organizasyonda gerçekleştirilen ve 384 delegenin oy kullandığı seçimlerde Sertan Ocakçı 215 oy alırken, Yaşar Balcı ise 167 oyda kaldı.

CHP Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatı’nın olağan kongresi gerçekleştirildi. Kongreye CHP Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpçu ile Ünal Demirtaş’ın yansı sıra Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın ve partililer katıldı. Divan Başkanlığını Eski Alaplı Belediye Başkanı Muhabbet Tezel´in yaptığı kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.
Kongrede konuşan CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş partilileri eleştirerek hem 7 Haziran hem de 1 Kasım seçimlerinde bazı partililerin adayları yıpratmak için çalıştığını söyledi. Kongrede bazı partililer konuşma yaptığı sırada salonda bulunan diğer partililerin kendilerine sataşması gerginliğe neden oldu. Bazı partililerin birbirlerinin üzerine yürümesi tansiyonu yükseltti.
Kongrede aday olmayarak ilçe başkanlığına veda eden Hayrettin Kartal ise konuşmasında, ilçe başkanlığına aday olan Yaşar Balcı’yı eleştirdi. Kendisinin sürekli Yaşar Balcı’nın yanında yer aldığını ifade eden Kartal, Balcı’nın ise 3 saat bile yanında durmadığını hep kendisini eleştirdiğini söyledi. Kartal ayrıca Balcı’nın partiyi değil hep kendisini düşürdüğünü sözlerine ekledi.
Kartal´ın ardından kürsüye gelen Balcı ise Hayrettin Kartal’ı ihanetle suçladığını ve sözlerinin de arkasında olduğunu söyledi. Son yerel seçimlerde seçim kaybedilmesinin sorumlusu olarak gösterilmenin doğru olmadığının vurgulayan Balcı “Sendika ile kavga, Erdemir ile kavga edildi. Ereğli Belediyesi’ninnin önünde 2 bin kişiyi ben mi yürüttüm? Pazaryerinde seçim öncesi esnafa tahliye ve icra kağıtları gönderildi. Orada ekmeğini kaybetme korkusu yaşayan esnaf başka partiye oy vermiş olamaz mı? Kepez’de partimiz üyesi genç muhtar adayının karşısında aday olan 65-70 yaşındaki isme destek verildi. O genç arkadaşlarımız intikam almış olamaz mı? Kepez’de bin 500 oy fark yedik. Bölücek, Göktepe, Kıyıcak, Topçalı ve Ören gibi köyler parti kararı alınmaksızın sırf maaşı artırmak ve alt yapıyı iller bankasına devretmek için mahalle yapıldı. AKP İl Genelde 2 bin, belediye seçimlerinde 900 oy fark attı. Bunların sorumlusu ben miyim?” diye sordu.
Konuşmasında Milletvekili ön seçimlerine de değinen Balcı, Hayrettin Kartal ve ekibinin kendisine oy verilmemesi ve Çaycuma’nın adayı Şerafettin Turpçu’ya oy verilmesi için çalışma yürüttüğünü ifade etti. Halil Posbıyık’a önce 2. Sıra kontenjan adaylığına destek için söz verilip ön seçime sokulmadığını, ardından da aynı yönetimin Posbıyık aleyhine genel merkeze dosya verdiğini dile getiren Balcı, “Halil Posbıyık önseçime girmiş olsaydı bu gün 1. Sırada Şerafettin Turpçu değil Halil Posbıyık olacaktı” dedi.
Balcı konuşmasını sona erdirip yerine oturduğunda ise Halil Posbıyık ile aralarında kısa süren bir tartışma yaşandı.
CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Adayı Sertan Ocakcı’da partide barışı sağlayacağını belirterek, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

CHP EREĞLİ İLÇE ÖRGÜTÜNÜN YENİ BAŞKANI ŞERİF SERTAN OCAKCI

Kdz.Ereğli İlçesi Mavi Organizasyonda gerçekleştirilen ve 384 delegenin oy kullandığı seçimlerde Sertan Ocakçı 215 oy alırken, Yaşar Balcı ise 167 oyda kaldı.

Ocakcı´nın Listesi şu isimlerden oluşuyor,

Sertan Ocakcı,Eylem Ertuğ Ertuğrul,Tan Okay,Burak Karaarslan,Yıldıray Arslan,Recep Ergün,Hikmet Yılmaz,Şenol Çevik,Baki Erdoğan,Mürşide Ateş,Naide Ercan,Nergiz Telli Yavuz,Necla Partlak,Seydekar Aras,Nuri Keskin,Halil Bozkurt,Ekrem Akman

Şaban atalay

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2015, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER