CHP´ Lİ BAŞKAN SERT TEPKİ GÖSTERDİ

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı CHP Ormanlı Belde Başkanı Rahmi Çetin “seçim kaybettiği” gerekçesi ile görevden alınmasına tepki gösterdi.

CHP´ Lİ BAŞKAN SERT TEPKİ GÖSTERDİ
gundemeregli.com-CHP Ormanlı Belde Teşkilatı Başkanı Rahmi Çetin yönetim kurulu üyesi Yaşar Tekin ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Çetin, CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal’ın seçimleri kaybettikleri gerekçesi ile kendilerini görevden aldığını ifade etti. Görevden alınma yazısının ‘yeniden yapılandırma’ adı altında il genel meclisi adayı Sinan Durdu’dan kendisine gönderildiğini ifade eden Çetin, bunun etik olmadığını belirtti. Ormanlı’da 30 Mart yerel seçimleri öncesi Fikri Turan’ın rahatsızlığı nedeniyle aday yapılmamasını, seçimlerde MHP’den aday olup belediye başkanlığını kazanan Bayram Başol’u aday yapmak istediklerini dile getiren Çetin “Ormanlı’da yönetim olarak karar aldık. ‘Seçimi nasıl alabiliriz?’ hareketiyle biz Ormanlı’da seçimi Bayram Başol ile alabiliriz kararına vardık. O’nun öncesinde de biz kendilerine Kazım Candan’ı önerdik. ‘Bayram Başol olmazsa Kazım Candan olsun’ istedik.Ama nedense bunu kabul ettiremedik. Hayrettin Kartal bey o zaman bize ‘Bu bize aykırıdır. AK Parti’den gelenleri alamayız” düşüncesindeydi. Sadece Gülüç’te diğer yerlerde de AK Parti’den adaylar alındı. Sadece Ormanlı’ya mı kaldı AK Parti’den gelen adayı CHP’ye alınmaması. Önümüzde Ankara örneği var, diğer il ve ilçeler var. Daha önce Yaşar Sever aday yapılmayınca CHP’ye alındı ve aday gösterildi” dedi.
Kartal’ın kendisini seçim kaybetme bahanesiyle görevden almaya çalışırken uzun yıllar CHP’nin kalesi olan Ereğli Belediyesi’ni kendisinin kaybetmesini nasıl izah ettiğini anlayamadığını söyleyen Çetin açıklamasını şu şekilde sürdürdü; “Buradan kamuoyuna Sayın İlçe Başkanı hayrettin Kartal’a sormak isterim; Siz yılların belediye başkanlığını yapmış Halil Posbıyık’a seçimini kaybettiğiniz halde; Ereğli İlçe Başkanlığı makamında nasıl duruyorsunuz? Beni ve arkadaşlarımı görevden alma yazısı yazarken, kendinize de yazdınız mı? Bunu da öğrenmek istiyorum. Ülkemizde şaşkınlık yaratan Çağdaş İnsanların yaşadığı ve CHP’ nin kalesi olan kentte seçim kaybeden bir ilçe yönetiminin, küçücük beldeyi görevden almakla neyi kanıtlamak istediğini merak etmekte; Bunu anlamakta ve anlatmakta zorlanıyorum. İlçe başkanı “Hayrettin Kartal bey, siz görevi bırakın. Bende bırakayım.” Madem başarısız ilçe ve belde başkanları bulunduğu makamdan alıyor. Bakalım sizi kim görevinizden alacak?
Bu konunun sürekli takipçisi olacağım. Buradan Zonguldak İl ve Diğer ilçe teşkilatlarına da Ereğli İlçe başkanının tasarrufu konusunda (Bilgisi varsa ) Genel merkezimizin de bilgisinin nelere dayandığını da merak ettiğimizi belirtiyorum. Ereğli Kamuoyunun dikkatle üzerinde duracağına inandığım bu açıklamam ardından İl Başkanımızın da konuyla ne kadar bilgisi var öğrenmek istiyorum.”
Çetin basın açıklaması sırasında kendisininde madenci emeklisi olduğunu belirterek Soma’da yaşanan maden kazasında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet ailelerine ise başsağlığı diledi.
Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2014, 11:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER