CHP´DEN KALABALIK KUTLAMA

CHP´DEN KALABALIK KUTLAMA
gundemeregli.com
-
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kdz. Ereğli  Ereğli İlçe Başkanlığı kuruluşunun 90. Yıldönümünü kutluyor.

Bu yıl 90. Yıl etkinliklerini ayrı bir heyecan ile kutlayan parti dün saat 12.00’da parti hizmet binasında toplanarak, buradan kalabalık bir partili gurubu ile yürüyerek anıt önüne kadar geldi.

CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ve beraberindekiler, ilk olarak İnönü Parkı´ndaki, Temsili şehitliğe ardından Ereğlili Misak-i Milli kahramanlarının kaidelerine karanfil bıraktı.
    Kartal önderliğindeki heyet, Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıp, saygı duruşunda bulundu ve ardıdan İstiklal Marşı okudu.

   Kartal, törende yaptığı konuşmada, partinin 90. Yılını coşku ile kutladıklarını belirterek, Tarihte yaşananlardan dersler çıkarabilen toplumların tarihin tekerrürüne izin vermeyerek aynı hatalara düşmeden toplumsal ilerlemeyi, gelişmeyi sağlayabildiklerini savundu.

Kartal şunları söyledi:
   “Partimizi ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kuranlar, bu tarihsel gerçeğin farkında olarak kurtuluştan sonra büyük bir seferberlik başlattılar. Eğitimde, sağlıkta, sanayide, tarımda, bilimde, kültürde atılımlar yapıldı. Ne yazık ki bugün devlet adına bir tek demir-çelik, bir tek çimento, şeker fabrikası, petrokimya tesisi kurmamış aksine Cumhuriyet döneminde kurulan ne varsa satanlar bu dönemle alay etmeye, bu dönemi küçümsemeye kalkıyor.
   CHP’si emperyalizme ve onların işbirlikçilerine karşı yoksul halkımızın mücadelesi ile oluşmuş bir partidir. Yaptığı devrim ve atılımlarla çağın kapılarını aralamış bir partidir. Dünya’da ve bölgemizde, Modern, kalkınmış, çağdaş Türkiye modeli CHP’nin modelidir ve bu modelin İslam dünyasında bir başka benzeri yoktur. Bu Türkiye Modeli CHP’nin modelidir ve aynı zamanda CHP’nin en büyük zaferidir. Ne yazıktır ki 11 yıllık AKP iktidarı için bu değerlerin hiçbir anlamı kalmamıştır.
   Biz CHP’liler bugüne kadar, hiçbir oy kaygısına düşmeden ülkemizin çıkarlarını, kurduğumuz bağımsız, laik, demokratik Cumhuriyeti yılmadan, usanmadan direnç ve kararlılıkla savunduk. Bundan sonra da savunmaya devam edeceğiz.
   Bu coşku ve kararlılıkla partimizin 90 ıncı kuruluş yılını kutluyor ve en başta Atatürk olmak üzere tüm mücadele arkadaşlarını, aramızdan ayrılmış her kademedeki parti emektarlarımızı, şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum.”
   Törene Belediye Başkan Vekili Sibel kırmızı, Belediye Başkan Yardımcısı Özkan Özyağcı, İl Genel Meclis üyeleri Muhammet Arslan ve Kenan Gündoğdu’nun yanı sıra, partinin eski ilçe başkanlarından Yaşar Balcı ile Semih Özkök gibi isimler de katıldı.
   

 

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2013, 11:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER