CHP´nin Adayları Partililerle bir araya geldi

CHP Zonguldak Milletvekili adayları Şerafettin Turpçu, Ünal Demirtaş ve Deniz Yavulyılmaz, Ereğli’de partililerin yoğun ilgisi ile karşılandılar.

CHP´nin Adayları Partililerle bir araya geldi




“İktidara geliyoruz”CHP Zonguldak Milletvekili adayları Şerafettin Turpçu, Ünal Demirtaş, Deniz Yavuzyılmaz, CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığı önünde partililer ile bir araya geldi. CHP İl Başkanı Ertuğrul Koltuk başta olmak üzere İl ve ilçelerin yöneticileri Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin,Kdz.Ereğli Önceki Dönem Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Demirtaş, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam , aday adayları ve çok sayıda partilinin katıldığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

“ELİMDEN NE GELİYORSA YAPACAĞIM”

İstanbul’daki bir programı nedeniyle programdan erken ayrılmak zorunda kalan aday adaylarından Önay Alpago, birlik ve beraberlik mesajları verirken, “Bütün aday adayları benim kardeşimdir. Elimden ne geliyorsa gücüm nereye kadar yetiyorsa CHP bayrağını en yüksek göndere çekmek için elimden geleni yapacağım. Yalnızca milletvekili seçilmek yetmez inşallah arkadaşlarımızı bakan olarak da burada karşılayacağız, bağrımıza basacağız ve CHP’yi iktidar yapacağız” dedi.

ADAYLARI ÜYELER BELİRLEDİ

CHP İl Başkanı Ertuğrul Koltuk yaklaşık 20 yıl sonra partide eğilim yoklaması yapılarak milletvekili sıralamasının parti üyeleri tarafından gerçekleştirildiğini belirtti. Eğilim yoklamasına 10 bin 500 üyenin katıldığını kaydeden Koltuk, “İkinci sırayı da Ünal Demirtaş’a verdi. Sonuçta bizler bu çıkan tablonun her zaman örgütler olarak arkasında duracağız. Sonuna kadar el ele kol kola omuz omuza vererek bu partimizi Ereğli’de olduğu gibi Zonguldak’ta da Türkiye’de de iktidar yapacağız” ifadelerine yer verdi.

“HUZUR KALMADI”

CHP Zonguldak 3. Sıra Milletvekili adayı Deniz Yavuzyılmaz da partililerin yoğun ilgi gösterdiği isimlerin başında geldi. Gençlerin ciddi bir heyecanı olduğunu belirten Yavuzyılmaz konuşmasında şu ifadelere verdi: “Bana bu görevi verdikleri için onur duyuyorum. Hepimizin hayalleri var bizlere hayal etmeyi unutturdular, Zonguldak’ın emeğinin başkentinin hayallerini, geçmişini unutturdular. Özelleştirme çıktı dünyada bu moda herkes güzel olacak, mutlu olacak dediler, bizim hayallerimizi yok ettiler. Hepimiz daha mutluyuz, huzurluyuz, hayır hiç birimiz öyle değiliz. Huzur kalmadı. Ne yapmalıyız madem ki bize gösterdikleri bu yol bizi motive etmiyor o zaman işçi sayısını arttırmalıyız. Tekrar madenlerimize inmeliyiz. Tıp ki ön seçimde CHP’nin yaptığı gibi gençlik ateşini çıkarır gibi yerin altındaki cevheri 30-40 bin işçimiz ile yeniden çıkarmalıyız. Onurlu bir şekilde yaşamak onurlu bir maaş almak ve ondan sonra insan olduğumuzun farkına vararak tekrar hayal etmeye başlamalıyız. Kararlı olacağız, inanacağız, adanmışlık ruhu ile hareket edeceğiz. Biz gençler bu ateşi 7 Mart’ta ön seçimle Zonguldak’ta yaktık. Gençlik ateşini çıkardık, el ele kol kola 7 Haziran’da artık bir destan yazacağız. 12-13 Yıllık bu meşakkatli ve zorbalıklarla dolu bu yıllarda sizler bu dikenleri topladınız bizim önümüzü yolumuza açtınız, kalan dikenleri de biz toplayacağız, arkamızdaki gençlik ordusuna tertemiz ve dimdik taşıdığımız bayrağı teslim edeceğiz.

“BENİ EVİN ÖNÜNDE VURSALAR”

Hiçbir zaman seçimi kazanmak için 1 oy daha fazla kazanmak için başka yollara tevessüh etmeyeceğiz, bayrağımız tertemizdir, dimdik yürüyeceğiz. Bir Atatürk genci olarak ve bizler Atatürk’ü, düşüncelerini içselleştirmiş gençler, partililer ve Türkiye sevdalıları olarak 7 Haziran’da sandıklarımıza sahip çıkacağız. Sandık görevlilerinin yanına arkadaşlar entegre edeceğiz. Önümüze engel koyacaklar, mücadele edeceğiz. Beni evin önünde vuracaklarsa da beni 20 kurşunla vursunlar bu dünyadaki kurşun sayısı azalsın, barış egemen olsun, hep ona hizmet edelim”

“ÇALIŞACAĞIZ, BAŞARACAĞIZ”

Kdz. Ereğlili Avukat Ünal Demirtaş da, ufak tefek kırgınlıkların ve küskünlüklerin bir kenara bırakılarak yeni bir heyecan ile yola devam edeceklerini söyledi. Zonguldak’ta sandıklardan başarı ile çıkmak için ellerinden gelen her türlü çabayı ortaya koyacaklarını kaydeden Demirtaş konuşmasında şu görüşlere yer verdi: “Ereğli, Alaplı, Zonguldak’a yakışır bir şekilde partimizi birinci yapıp sandıkları patlatalım. Hiçbir mazeretimiz kalmadı. Birinci sırasındaki takım kaptanınız Şerafettin Turpçu gerçekten yıllardır sosyal demokrasinin içerisinde emek, güç vermiş önemli bir isim. Biz vitrinde duruyoruz sıraya girdik ama geride kalan kadrolarımız da partinin her aşamasında görev almış il, ilçe başkanlarımız, aday adaylarımız vardı, onlarda bizlere büyük güç kaçtılar. Partimizin daha ileriye gitmesi için çalışıyorlar bizlere destek oluyorlar. 2015’in 7 Haziran’ında AKP’yi yeniyoruz, sandığa gömüyoruz, birinci partiyiz, yine Türkiye’de iktidara geliyoruz”

“CHP ATAĞA KALKTI, AKP SAVUNMADA”

Adayların ekip lideri olarak gösterilen Şerafettin Turpçu da ön seçimin partide ciddi bir heyecan getirdiğini söyledi. AKP iktidarının Türkiye’de tahribat yaptığını, Zonguldak’ı da geriye getirdiğini belirtti. 7 Haziran seçimlerinde AKP’nin savunma durumunda olduğu CHP’nin ise atağa kalktığını ifade eden Turpçu şu ifadelere yer verdi: “Üyelerimiz hareketlendi, vatandaşımız heyecanlandı. Genel Başkanımız da ön seçime girerek AKP ile hesaplaşacak kadroları ön seçim ile belirledik. AKP iktidara geldikten sonra Ereğli’de Erdemir özelleşmiştir, tersaneler kapanmıştır, iş adamları büyük bir buhram içerisindedir.

İCRA DOSYASI 50 BİNE DAYANDI

Bunlar iktidara geldiğinde 5 bin olan icra sayısı 50 bin sayısını geçmiştir. Köylerde yaşlılar torunlarını görememektedirler, çünkü torunları göç etmiştir. TTK’daki işçi sayısı ortada. Kandilli’deki durum da ortada. Seçimleri kaybetmeleri ile ilgili hiçbir engel kalmamıştır, tüm kadroların seçimi kazanmaları konusunda inanmaları gerekir. 30 Yıldır ön seçimi bekliyoruz, bu ön seçimler daha önce yapılsaydı parti genel merkezi tarafından bu derece partimiz geride kalmazdı, AKP’ye karşı. Şimdi ön seçimler yapıldı ben inanıyorum ki partimizin oyları artacak. Ereğli ile ilgili özel bir durum var. Ben ekip lideriyim burada da bu hesabı veriyorum. Ereğli 40 yıldır milletvekili bekliyor.

“İŞTE O FIRSAT GELDİ”

Ön seçimlerde denk gitti, ikinci sıra için Ereğli’ye bir yer açıldı. Ben örgütten geliyorum Ereğli ve Alaplı İlçe Başkanlarımız da burada biz genel merkezimize gittik kontenjan ile ilgili. Bize genç ve kadın aday istediklerini bize söylediler. Biz bunu paylaştık, bu istek ile birlikte 29 Mart tarihinde diğer il’lerde erkekler ile iyi bir mücadele verdikleri için ön sıralarda çıktıkları için kadın adayları için yeterli denmiş, burada öyle bir kontenjan kullanılması ortaya çıktı. Ünal kardeşimiz de burada genel merkez tarafından genel başkanımız tarafından atandı. Burada herhangi bir şekilde ilçe başkanlarımızın önünün engellenmesi için yer almadık. 40 Yıldır bunu istiyoruz fırsat geldi, ben nasıl Çaycuma’nın Dereli köyünden isem Ünal Demirtaş’da Ereğli’nin köyünden”

Çok sayıda partilinin de zaman zaman alkışlarla destek verdiği adaylar diğer aday adayları ile birlik ve beraberlik mesajları vererek el kaldırdılar.

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2015, 13:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER