CHP’DE ÖN SEÇİM YOK

CHP’DE ÖN SEÇİM YOK

gundemeregli.com-CHP’de parti içersinde aday olacaklar için istifa etme süresi olan 15 Temmuz Pazartesi gününe kısa bir süre kala CHP’nin Belediye Başkan Adaylarını ön seçimle değil, merkezi yoklama, eğilim yoklamasının yanı sıra anketlerle belirleneceği açıklandı.

Tüm yurtta olduğu gibi 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde aday olmak isteyenlerin beklendiği ön seçim kararı CHP’den çıkmadı. CHP adaylarını merkezi yoklama ile belirleyecek.

Alınan bu karar parti içersinde aday olmak isteyenler ile ön seçim beklentisi içersinde olan adayları büyük bir hayal kırıklığına uğrattı.

Parti içersinde yerel seçimlerde il genel, belediye meclisi ve Belediye Başkanlığına aday olacak olan yönetim kurulu üyelerinin ise 15 Temmuz tarihine kadar istifa etmeleri gerekiyor.

CHP’de Zonguldak ve ilçelerini de yakından ilgilendiren yerel seçimler öncesinde Milletvekilleriyle basına kapalı grup toplantısı yapan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, merkez yoklama, eğilim yoklaması ve ayrıca anketler yapılacağını belirtti.

Kılıçdaroğlu, Meclis tatile girmeden son kapalı grup toplantısını önceki gün gerçekleştirdi. 1.5 saatlik basına kapalı toplantıda, yasama faaliyetleri nedeniyle milletvekillerine teşekkür eden Kılıçdaroğlu, Ramazan ayında ve yaz döneminde seçim bölgelerini ihmal etmemeleri, halka gitmeleri talimatı verdi. Milletvekili çıkarılmayan iller konusunda daha sıkı bir çalışma yürütülmesini isteyen Kılıçdaroğlu, örgütlenme eksikliklerinin tamamlanması talimatı verdi.

YOKLAMA YAPILACAK

Yerel seçimlere yönelik çalışmaları aktaran Kılıçdaroğlu, merkez yoklama, eğilim yoklaması ve ayrıca anketler yapılacağını belirtirken, milletvekillerinden de rapor hazırlamalarını istedi. Eğilim yoklamasına katılacak partililere aidat ödeme zorunluluğu getirileceğini belirten Kılıçdaroğlu, üyelik aidatı ödemeyenlerin eğilim yoklamasında oy kullanamayacağı uyarısında bulundu.


Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2013, 12:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER