CHP’DEN ALTERNATİF ZAFER BAYRAMI KUTLAMASI

CHP’DEN ALTERNATİF ZAFER BAYRAMI KUTLAMASI
gundemeregli.com-
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alaplı ilçe Teşkilatı 30 Ağustos Zafer Bayramı´nın 91.yıldönümünü Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak kutladı.

30 Ağustos Zafer Bayramı´nın 91.yıldönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelenk koyan CHP Alaplı ilçe Teşkilatı tarafından alternatif kutlama programı düzenledi.

Öğle saatlerinde Alaplı Atatürk Anıtı önünde toplanan CHP Alaplı ilçe Teşkilatı ve çok sayıda vatandaş saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sessizce alandan dağıldı.

CHP Alaplı ilçe Başkanı Hüseyin Tosun kutlama programında yaptığı konuşmada, “ Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk,30 Ağustos 1922 yılında emperyalizmin ordularına, Türk topraklarına katledemeyeceklerini göstermiştir. Türk ulusunun bağımsızlığı ve bir karış toprağı için canını seve seve verebileceğini dünyaya ispatlamıştır. Zafer Bayramı olan 30 Ağustos onurlu tarihimizin gelecek nesillere taşınmasında büyük payı olan, önemli bir mirasın hatırlanma günüdür. 30 Ağustos Zafer Bayramının 91. Yıl dönümünü kutladığımız bugünlerde büyük taarruz, bağımsızlığa, barışa, özgürlüğe yürüyüşün, zafer bayramı ise Türkiye Cumhuriyetinin yeni demokratik, laik, sosyal, hukuk devletinin adıdır. Bağımsızlığını özgürlüğünü dil, din, ırk, mezhep ve inanç farkı gözetmeden, omuz omuza, el ele verenlerin mücadelesiyle kazanan Türkiye Cumhuriyeti birlik, barış, kardeşlik, tam bağımsızlık ve toprak bütünlüğü mücadelesini bugünde sürdürmektedir. Zafer Bayramı ile Cumhuriyet ve demokrasiye kapı açan ayrıca çoğunluğu ve çok sesliliğe giden yolda ilerleyen Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk’ün izinde yürüyüşünü sürdürürken, ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ ilkesinde rehber edinmiştir. Ortadoğu batağında, müslümanı müslamana kırdıran oyunlara bakarak Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ ilkesinin günümüzde taşıdığı anlam ve önem bir kez daha değerlendirilmeli ve dikkat alınmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle başta büyük komutan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehit silah arkadaşlarını rahmet ve şükranla, gazilerimizi de minnetle anıyor sevgi ve selamlarımı sunuyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2013, 12:59
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali Suat ESER
Ali Suat ESER - 11 yıl Önce

19 kişinin 1´i de gazeteci...

Kdz.ALAPLI
Kdz.ALAPLI - 11 yıl Önce

Yasin bey çok sayıda vatandaş derken gazeteciler dahil toplam 19 kişi var alanda.(:(:

SIRADAKİ HABER