CHP’li Ocakcı’dan Sert Tepki

CHP’li Ocakcı’dan Sert Tepki

CHP Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakcı, Çetin Apatay Bulvarı’nda süren belediye çalışmaları sıranda ağaçların kesilmesinin ‘katliam’ olduğunu bildirdi.Ocakcı, açıklamasında, kesilen ağaçların, sökülerek başka alana yeniden nakil edilebileceğini belirtti. Yapılanın ‘kabul edilemez’ olduğunu savunan Ocakcı, şunları kaydetti:“Ereğli Belediyesinin Çetin Apatay Bulvarı üzerindeki ağaçların kesilmesinin anlamı tek kelime ağaç katliamıdır.Kamuoyu tarafından bilinmelidir ki Belediyenin bu uygulaması kabul edilemez bir durumdur. Kdz. Ereğli Belediyesine görevini hatırlatmakta yarar olduğu kanaatindeyiz. Belediye’nin görevi kentlerde var olan ağaçları keserek kent çalışması yapmak değildir. Belediyenin görevi, ağaçların mevcudiyetinin korunması hatta ağaçların sayısının arttırılmasıdır.Ereğli Belediyesinin ağaç kesimine sebep olarak yol’u göstermesi mantık ile açıklanamaz. Modern kentlerde ve günümüz yönetim mantığında yeşili koruma çalışmalarında birçok Kent Belediyesi ağaç katliamını, ağaçları başka bir yere taşıyarak çözüm bulmaktadır.
Yapılan ağaç katliamını soruyoruz; kimin ağacını kesiyorsunuz? Kimin ağacını kime bağışlıyorsunuz? Hangi çağda yaşıyoruz?Katliamın vahşi görüntüsü içerisinde greyder ve dozer ile ağaçları yok ediyorsunuz.
Yerine ağaç dikeceklerini taahhüt eden zihniyet bilmiyor ki; ağaç fidanlarının kesilen ağaçların durumuna gelebilmesi için yaklaşık 25 yıl gereklidir. Bu sebepten dolayı bu ağaçların büyüdüğünü görmek bile birçok insanın ömür süresinde olmayacaktır.
Kamuoyu tarafından bilinmelidir ki, ağaç katliamını yapanların ve buna göz yumanların, dikecekleri fidanların ağaçlara dönüşmüş halini görmelerine siyasi ömürleri yetmeyecektir.”

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2016, 12:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER