Demekki Türkiye batmış

Cumhuriyet Halk Partisi 7 Haziran seçimleri öncesinde gerçekleştirilen iktidara yürüyüş çalışmaları kapsamında mahallelerde mitinglere başladı

Demekki Türkiye batmış

Cumhuriyet Halk Partisi 7 Haziran seçimleri öncesinde gerçekleştirilen iktidara yürüyüş çalışmaları kapsamında mahallelerde mitinglere başladı.

Milletvekili adayları Şerafettin Turpcu, Deniz Yavuzyılmaz ve Harun Akın beraberinde İL Başkanı Ertuğtul Koltuk, eski il başkanı Halil Furat, il ve merkez ilçe yöneticileri, kadın kolları üyeleri ile birlikte Karaelmas Mahallesi’nde çok sayıda vatandaşa hitap etti. Yapılan konuşmalarda emekliye bayramlarda verilecek bir maaş ikramiyenin imkansız olduğunu söyleyen AK Partili yöneticilere cevap olarak, “Bir maaş ikramiye ile ülke batıyorsa zaten Türkiye batmış demektir” vurgusu yapıldı.

İlk olarak açılış konuşması gerçekleştiren CHP İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu mitingiyle birlikte halkın CHP’ye olan ilgisinin ortaya çıktığını söyleyerek, “Bu vakitte buraya gelip bizler gösterdiğiniz destek dolayı çok teşekkür ediyorum. Vaktinizi fazla almayacağız milletvekili adaylarımızda sizlere bir şeyler söyleyecek. Gerçekte partimiz çok iyi çalışmakta gitmediğimiz mahalle, köy sokak basmadığımız toprak sıkmadığımız el kalmaması için çabalıyoruz. Sizlerin sorunlarını çok iyi biliyoruz. Dünde Genel Başkanımız müthiş bir miting yaptı. O kalabalığı çoğunuz gördü. Partimize olan ilgiyi de gördünüz. Mahalleleriniz sorunlarını da yakinen biliyoruz. Bunlarla ilgili çalışmalar yapmakta bizim görevimiz. Bu sıkıntıları da en kısa zamanda çözeceğimizin sözünü buradan veriyorum” dedi.

ÇAKTIKLARI 1 ÇİVİ GÖSTERSİNLER

AK Parti hükümetinin genel devlet yatırımlarından farklı olarak bölgeye tek bir çivi bile çakmadığını söyleyen CHP Zonguldak Milletvekili adayı Harun Akın, “Dün mitingimizi yaptık. Uzun yıllar CHP’de siyaset yapan ve genel ve yerel seçimlerini 25 yıldır takip eden CHP siyasetçi olarak gerçekten bugüne kadar görmüş olduğumuz CHP’nin halka dokunan, halkın tüm birimlerini yazıya kaleme döken ve çözümü ortaya koyan seçim bildirgesiyle meydanlardayız. Biz merkezde derdimizi kolay anlatıyorduk ama kırsala gittikçe işimiz zorlaşıyordu. 13 yıldır devam AKP’nin yönetim anlayışının bittiğini kırsalın bize yönelmesiyle görüyorum. İddialı bir şey söylüyorum CHP bu seçimde Zonguldak’ta birinci parti olacaktır. Birinci parti olacak ama milletvekili sayımız alınacak oylara göre belirlenecek. İnşallah Deniz kardeşimizi de 36 yaşında parlamentoya göndeririz. Ben 39 yaşında milletvekili oldum inşallah Deniz kardeşimde 36 yaşında milletvekili olacaktır. 13 yıldır AKP bu ülkeyi yönetiyorlar. Bu memlekette 1 tane çaktıkları çivileri göstersinler. Zonguldak’ın oksijeni TTK’nın durumu ortada. Yerin altında bu kömür var. Bilimsel olarak 150 yıl çıkartılacak kömür var. TTK’ya kör bakıyorlar. Onun için bu oksijeni kesiyorlar. Zonguldak’ın sorunlarını milletvekiliyken A’dan Z’ye kitabıma yazdım ve çözümlerini ortaya koydum. Ben bu geminin içindeyim. Kaç arkadaşım mv. olursa ben o arkadaşlarımla omuz omuza çalışmaya hazırım. Genel siyasetten istediğini alamayan bir kent var ortada. AKP’ye oy vermiş, CHP’ye bugüne kadar oy vermemiş bir kişiyi CHP’ye oy vermeye ikna edin. Bu akşam bir yakınınızı ikna edin bizde bu işi bu sefer Zonguldak’ta bitirelim. CHP iktidarında görüşmek üzere diyorum” ifadelerini kullandı.

KOMŞUSU TOKKEN AÇ YATAN BİZDEN DEĞİLDİR

Bir yandan saraylarda uyuyup kollarında milyarlık saat kullanırken bir yandan özellikle emekli ve asgari ücretlinin yatağa aç yattığını söyleyen CHP’nin genç milletvekili adayı Deniz Yavuzyılmaz ise konuşmasında CHP iktidarında devletin tüm kaynaklarının vatandaşa iş ve aş olarak döndürüleceğini dile getirerek, “Sizin desteğinizle bu Çaydamar ve Karaelmas evladını milletvekili çıkartacağınıza inanıyorum. Benim buradaki evimin kapısını tıkadığını ya annem ya babam ya da amcam açar. Yerimizi yurdumuzu biliyorsunuz. Ayrıca partimizin seçim bildirgesi hakkında milletvekili ağabeylerimle oturduk konuştuk. Önce iş sorunu ortadan kalkmalı. İş olunca aş, aş olunca huzur olur dedik. Genel Başkanımızla görüştük ve 5 bin kişiyi TTK’ya işe almamız gerekir dedik. Genel Başkanımızda bunun sözünü binlerce kişinin karşısında sözünü verdi. Ben madenci torunu, emekli öğretmen çocuğuyum. Zonguldak’ın mahallelerinden köylerinden ilk etapta 5 bin gencimiz TTK’ya işe alınacaktır. Sizlere güveniyorum, sizlere inanıyorum. Bizler onuruyla yaşayacak kadar para kazanmak isteyen gençleriz. Biri tokken biri aç yatsın istemiyoruz. Bir yandan saraylarda oturup, kollarına milyarlarca liralık saat takılırken bir yandan vatandaşımız aç yatsın istemiyoruz. Bu bizim aile terbiyemize uymuyor. Bunu anlatmak bizim görevimiz. İstiyoruz ki vatanımızın bütün kaynakları bizim mahallelerimizde evlere iş aş olarak girsin. Sizlere güveniyoruz. Karaelmas ve Çaydamar’a bir milletvekili getirmenizi istiyorum” şeklinde konuştu.

1 MİLLETVEKİLİ BİLE HAK ETMİYORLAR

AK Parti’nin Zonguldak’ta bir milletvekilini bile hak etmediğini ve şuan AK Parti hükümetinin muhalefeti ölüm olarak görmesinden dolayı çırpınış içerisinde olduğunu söyleyen CHP Zonguldak Milletvekili Turpcu ise, “AK Parti iş başına geldiğinde nüfusun yüzde 1’i gelirin yüzde 34’ünü alıyordu. Yani 1 kişi 34 kişinin gelirini alıyordu. Şimdi sene 2014. AK Parti hak hukuk diyor ama şimdi yüzde 54’ünü alıyor. Bir taraftan kesilenler hep bir tarafa gidiyor. Bunlar kendilerini ve ailelerini hep zenginleştirdiler. Zonguldak’ta ne yaptılar? Büyük şirketlere para kazandırdılar, yabancı ülkelerin işçilerin istihdam sağladılar. Dün genel başkanımız TTK’nın eski görkemli günlerine geleceğini söyledi. 5 bin işçi sözü verdi. Bunun dışında Zonguldak emeğin başkentiyekn emeklinin başkenti oldu. Sayın Kılıçdarıoğlu bayramlarda ikramiye vereceğim dedi. Bunlar hani hak hukuk diyorlardı ya. Bunların şimdi dünyası şaştı. 1000 TL’nin altında maaş alan milyonlarca emeklimiz var. Bin liranın altındaki gelirle yaşamak reva mı? Birer maaş ikramiye ile Türkiye’yi batırıyorsa eğer zaten Türkiye batmış demektir. Biz nereye gitsek emeklimiz hem bize hem de Genel Başkanımıza sahip çıkıyor. Bunların 5 tane adayları var. Zonguldak’ta neden 1 tane bile milletvekili çıkartabilsinler. Bence bunlar hiç milletvekili çıkartamasınlar. Bunların korkuları da zaten bu. Muhalefete düşerlerse bir daha iktidar olamayacak korkusu yaşıyorlar. Deniz kardeşimiz 36 yaşında. Kendisi elektrik elektronik mühendisi, Zonguldak’ın çocuğu. Diğer partilere bakalım. MHP’nin birinci sırasında her görevi yapmış. Şimdi karşılaştırdığımızda Zeki Çakan mı yoksa Deniz Yavuzyılmaz mı? Veya Harun Akın mı yoksa Faruk Çaturoğlu mu? Tabiî ki Harun Akın. Biz şuan gördüğümüz geri dönüşlerle Deniz kardeşim milletvekili olmayı garantilediğini görüyorum. Şimdi bunlar seçime gidiyorlar seçime giderken bile emekliye yüzde 2 veriyorlar. Yani bunlara ne diyelim. Emeklilerimize resmen biz Saraylarla uyuruz siz aç yatın diyorlar. Biz Zonguldak’ta tüm milletvekilliklerini almak istiyoruz. Halkımız bize bu gücü veriyor” dedi.

KENDİ SEFERBERLİĞİNİ YARATIN

Ülkenin refah düzeyine yükselmesi ve kalkınması için herkesin kendi seferberliğini ilan etmesi gerektiğini ve CHP’ye hiç oy vermemiş birini ikna etmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Turpcu, “Bir kere Zonguldak’ı kurtaracak en büyük projemiz Filyos Projesi. Zonguldak’ta iş ortamı sadece TTK ile olmayacak. Filyos’ta çok fazla genç çalışacak, beklide oraya bir üniversite kuracağız. Biz 165 yıldır kanımızla canımızla Türkiye’ye baktık. Kömürümüzü kağıdımızı canımızı demir çileğimizi verdik ama bunlar sayesinde biz cami avlusuna bırakıldık. Biz projelerimizle kentin en önemli sorunlarını çözeceğimizi vaad ediyorum. Seçime 24 gün kaldı. Sizlerde CHP’nin iddialı bir yöneticisi gibi 24 gün kendi seferberliğinizi ilan edin. CHP2ye oy vermeyen kişilerden partimize oy toplamanızı istiyorum. Siz gerekeni yapın bizde gerekeni yapmazsak yakamıza yapışın ve hesap sorun” ifadelerine yer verdi.

Ardından milletvekilleri adayları vatandaşlarla uzun süre sohbet ederek sıkıntılarını dinledi.

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2015, 13:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER