Demirtaş: ´´İşsizliğe çare bulacağız´´

CHP Zonguldak Milletvekili Adayı Ünal Demirtaş seçim çalışmalarını Alaplı’da devam etti.

Demirtaş: ´´İşsizliğe çare bulacağız´´

CHP Zonguldak Milletvekili Adayı Ünal Demirtaş seçim çalışmalarıAlaplı’da devam etti. Demirtaş Alaplı kent merkezinde taksi durakları ve kahvehanelerden sonra Alaplı Aşağıdağ köyü, Musabeyli köyü, Gürpınar ve Aydınyaylaköylerinde yoğun ilgiyle karşılandı. Köylülerin sorunlarını yerinde dinleyen Demirtaş, vatandaşa hitaben çarenin CHP’de olduğunu ayrıntıları ile açıklayarak “Geçmişte kime oy verdiyseniz bu sefer bu sefer oylar CHP’ye” dedi. Alaplı Belediye Spor Kulübü Spor başkanı Serdar Akyol, Antrenör Gökmen Başoğlu ve kulüp müdürü Ali Ünlü Ünal Demirtaş yazılı 67 numaralı formayı hediye ettiler.

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili ve 1 Kasım seçimlerinin 2. Sıra adayı Ünal Demirtaş 27 Ekim Salı günü Ereğli ve Alaplı köylerinde çalıştı. Vatandaştan yoğun ilgi gören Demirtaş, “sorunlardan kurtulmanın çaresi CHP’de, oylarınız bekliyoruz” dedi.

“İŞSİZLİĞE ÇARE BULACAĞIZ ”

Demirtaş partililerle birlikte, sabahın erken saatlerinden gece yarısına kadar tüm gününü Ereğli Alaplı köylerine ayırarak kırsal kesimin nabzını tuttu. Seçim çalışmalarını sosyal medyadan “Ereğli CHP çalışıyor… Alaplı CHP çalışıyor” gibi başlıklarla ve kısa notlarla paylaşmayı ihmal etmeyen Demirtaş, köylerin hizmete aç olduğu söyledi ve “kırsal kesimde patimize ve bizlere yoğun ilgi var. Niye, çünkü 13 yılda Akp vatandaşlarımızın hiçbir sorununu çözmedi. 2015 yılında hala yol, su elektrik gibi alt yapısal sorunları olan köylerimiz, karınlarını doyuramayan, bir emekli maaşı ile geçinmeye çalışan iki aile var. Köylerde göç nedeniyle mezar dahi kazacak genç yok. Zonguldak önceden Türkiye’nin Almanya’sıydı. İş bulmak için Zonguldak’a her ilden insanlar göç ederdi. Şimdi Zonguldak’tan insanlar bütün illere göç ediyor. Önceden Düzce’den Ereğli’ye işçi sevişleri kalkardı Düzce’de oturan işçiler Ereğli’ye servislerle günlük çalışmaya gelirdi şimdi ise Alaplı’dan işçiler Düzce’ye servislerle günlük çalışmaya gidiyor. En büyük sorunumuz işsizlik çünkü Akp Ereğli’ye ve Alaplı’ya bir tek kişinin iş bulabileceği iş yeri açmadı hatta mevcut iş yerleri Akp döneminde kapandı ve işsizlik patladı. Chp iktidarında işsizliğe çare bulacağız. Vatandaşlarımızı dinliyoruz, sorunlarını not ediyoruz, hizmetleri nasıl getireceğimizi kendilerine detayları ile anlatıyoruz” diye konuştu.

“BU SEFER OYLAR CHP’YE DİYORUZ”

Köylerin alt yapı sorunlarının yanında, işsizlik ve göç gibi temel konulardan, dolayısı ile iktidardan dert yandıklarını belirten Demirtaş, “milletin efendisi olarak kabul ettiğimiz köylülerimize 1 Kasım seçimlerinin bir fırsat olduğunu açıklıyoruz” dedi.

Demirtaş köy çalışmalarında vatandaşa hitaben özetle şunları söyledi:

“Zamanında hangi partiye, hangi nedenle oy verdiyseniz verdiniz. Durum ortada, görüyorsunuz işte, Akp sayesinde ülke ve bölge sorunlarla dolu! Terör belası köy çocuklarımızın şehit, gazi olmasına neden oluyor. Ekonomi iyi yönetilmiyor, fakirleşiyoruz. Döviz yükseliyor paramızın değeri düşüyor. Yatırımlar olmadığı için ve var olan yatırımcılar da ülke yöneticilerine güvenmedikleri için işsizlik gün geçtikçe artıyor. Sadece Zonguldak’ta 10 binde fazla işsiz var. TTK ocak kapatıyor, Ereğli’deki tersaneler bir türlü canlanamıyor. Göç veriyoruz, küçülüyoruz. Artık bu kötü gidişe dur demek için bu sefer oylarınızı CHP’ye istiyoruz. Ben iddia ediyorum ki, Türkiye’mizin ve Zonguldak’ımızın sorunlarını en iyi bilen genel başkan Sayın Kılıçdaroğlu’dur. En iyi kadrolar CHP’dedir. CHP, seçim sonrasının kilit partisidir. Ülkenin terör belasını bitirecek olan da, Ekonomiyi iyi yönetecek olan da, işsizin, köylünün, emeklinin ezilenin yanında olan yatırımcıya moral-destek verecek olan da yine CHP’dir. Sandığa gidin ve oylarınızı CHP’ye verin”dedi.

“ÜNAL DEMİRTAŞ HER TÜRLÜ GAYRETİ GÖSTERİYOR”

Alaplı İlçe Başkanı Hüseyin Tosun’da yapmış olduğu konuşmada : “Chp vatandaşların bütün sorunlarına çare bulacak. Artık Akp’ye oy vermeyin Ünal Demirtaş içimizden biri köy çocuğu sorunlarımıza çare bulmak için her türlü gayreti gösteriyor. Bu sefer oyları Chp’ye verin” dedi.

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2015, 06:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER