Demirtaş taksicilerden destek istedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Ereğli’de yürüttüğü seçim çalışmaları kapsamında ticari taksi duraklarını ziyaret etti ve partisinin seçim vaatlerini anlatarak destek istedi.

Demirtaş taksicilerden destek istedi

Habermerkezi-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Ereğli’de yürüttüğü seçim çalışmaları kapsamında ticari taksi duraklarını ziyaret etti ve partisinin seçim vaatlerini anlatarak destek istedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, yeniden aday gösterildiği 1 Kasım genel seçimleri için çalışmalarını yürüttüğü Ereğli’de taksi duraklarını ziyaret etti ve partisinin seçim vaatlerini anlatarak destek istedi. Demirtaş’a ziyaretleri boyunca CHP Kdz.Ereğli ilçe başkanı hayrettin Kartal ve bazı parti yöneticileri eşlik etti.

Demirtaş, Murat Taksi’ye gerçekleştirdiği ziyarette Türkiye’de tek başına iktidar döneminin artık hayal olduğunu söyleyerek, “bu saatten sonra CHP’nin içinde olmadığı bir koalisyon kurulması da kesinlikle mümkün değil. Bizim Zonguldak’a çok önem veren bir genel başkanımız var. Bölgemizin sıkıntılarını da en iyi bilen o. 1 Kasım seçimlerinden sonra ilçemizdeki ve bölgemizdeki sıkıntıları CHP iktidarı olarak biz çözeceğiz.” dedi ve destek istedi.

Kdz.Ereğli Taksiciler Derneği Başkanı Yücel Oktay da CHP’nin bu seçimlerde üç milletvekilini çıkarır diye düşündüğünü ifade ederek, MHP’nin milletvekili çıkarabileceğine ihtimal vermediğini söyledi ve Demirtaş’a çalışmalarında başarılar diledi.

Oktay’ın kepez yolundaki dönüşlerin kapatılması ve ceplerin olmaması nedeniyle taksici esnafı olarak sıkıntı yaşadıklarını belirtmesi üzerine Demirtaş, karayolları yetkilileri ile birkaç kez bu konuyu görüştüklerini ancak bir sonuç alamadıklarını belirterek, “çok fazla baskı yapacak bir durumda da değiliz. Bir de yeniden seçim atmosferine girdik. İlk aradığımızda ilgilendi gibi gözüktüler çünkü CHP ile AKP’nin koalisyon ihtimali vardı. Ama ne zaman seçim atmosferine girip koalisyonun kurulamayacağı anlaşıldı telefonlarımıza çıkmamaya başladılar. Bakın altını çizerek söylüyorum artık AK Parti’nin tek başına iktidar olma ihtimali sıfır. 1 Kasım’dan sonra tüm bu sorunların üzerine gideceğiz.”diye konuştu.

Demirtaş ve beraberindekiler ziyaretleri kapsamında Sahil Taksi’ye de uğradılar. Burada Ereğli’deki sıkıntıların çözülmesi adına üç temel hedefi gerçekleştirmeleri gerektiğini ifade eden Demirtaş, “nedir bizim bu hedeflerimiz; Ereğli’yi  daha ileri bir sanayi kenti, Turizm kenti ve üniversite kenti haline dönüştürmemiz lazım. Bunu yaptığımız zaman Ereğli’de ekonomi çok daha iyi noktaya ulaşır.”şeklinde konuştu.

Sahil Taksi’de çalışan şoförler de şehir merkezinde bulunan bazı hizmet birimlerinin şehir dışına taşınmasından duydukları rahatsızlıkları dile getirerek, “Ereğli sonuçta bir metropol değil. Şehir merkezinin boşaltılmaması gerekiyor, buradaki kümelenmenin kalması lazım. Hastane ,adliye gibi birimleri hep böyle dışarı dağıtırsan şehir merkezi boşalıyor. Diğer esnaf arkadaşlarla da konuşuyoruz çarşı merkezinde hiçbir hareketin kalmadığını söylüyorlar.”dedi.

Beraberindekiler ile birlikte Pazar Taksi’ye de ziyaret eden Demirtaş, seçim döneminde yoğun tempoyla çalışmaya devam ettiklerini söyledi ve “Sadece Ereğli-Zonguldak bölgesinde değil Türkiye çapında da bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Her yerde sorunlar var sıkıntılar var, sizler de görüyorsunuz 7 Haziran’dan sonra iyi giden hiçbir şey yok, her şey daha kötüye gidiyor. Onun için 1 Kasım seçimlerinin ülkemiz için çok önemli olduğunu düşünüyoruz.”diye konuştu.

Demirtaş, 7 Haziran seçimlerinin ardından partisinin koalisyon kurulması yönünde çok uğraştığını belirterek , şöyle devam etti:  “tüm vatandaşın da isteği Türkiye’nin hükümetsiz bırakılmaması ve uzlaşı sağlanması yönündeydi. CHP olarak biz üzerimize ne görev düşüyorsa yaptık. Ama şimdi ne oldu terör olayları arttı, ekonomi kötüye gitti hep ülkenin zararına oldu. Tekrar seçimin Türkiye’ye maliyeti 60 katrilyon bu hep vatandaşın cebinden çıkacak. Bu yüzden önümüzdeki seçimde sizden destek bekliyoruz. İnanın bizim genel başkanımız kadar Zonguldak’ın sorunlarını ve bu sorunların çözümünü bilen başka bir genel başkan yok.”

Taksiciler de ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade ederek, Demirtaş’a destek sözünde bulundular ve çalışmalarında başarılar dilediler.  

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2015, 08:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER