Demirtaş Yalıboyu köylerini ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Ereğli’de sürdürdüğü seçim çalışmaları kapsamında, aralarında kendi köyü Ballıca’nın da bulunduğu Yalıboyu köylerini ziyaret etti.

Demirtaş Yalıboyu köylerini ziyaret etti


HaberMerkezi-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Ereğli’de sürdürdüğü seçim çalışmalarıkapsamında, aralarında kendi köyü Ballıca’nın da bulunduğu Yalıboyu köyleriniziyaret etti.  Kendisine gösterilen yoğunilgi karşısında adata coşan Demirtaş, hemşerilerinden daha güçlü destekbeklediğini ifade etti.

1 Kasım genel seçimleri için çalışmalarını hızlı bir tempoşekilde sürdüren ve gitti her yerde yoğun ilgi göre CHP Zonguldak Milletvekilive 2. sıra Milletvekili Adayı Ünal Demirtaş, Kdz.Ereğli’de Yalıboyu köyleriniziyaret ederek halkla buluştu, destek istedi. Demirtaş’a ziyaretlerinde CHPKdz.Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ve partililer eşlik etti.

SEN BİZİMİFTİHARIMIZSIN

Aralarında kendi köyü olan Ballıca’nın yanı sıra Sücüllü,Elmacı, Tepeören, Cemaller……..….. köylerini ziyaret eden Demirtaş, kendiköylüleri tarafından sıcak ve samimi bir ilgiyle karşılandı. Gittiği her köydekendisine gösterilen ilgi ve sevgiden oldukça memnun kalan Demirtaş,köylüsünden 1 Kasım seçimlerinde daha güçlü destek beklediğini ifade etti. Demirtaş’a“sen bizim iftiharımızsın” diyerek bağırlarına basan köylüleri eski günlerihatırlatarak kendisi ile gurur duyduklarını, en iyi hizmetleri ülkeye vebölgeye getireceğini inandıklarını dile getirdiler.

ESKİ ÖĞRETMENLERİ İLEOKULUNDA BULUŞTU

Demirtaş’a bir sürprizde eski ilkokul öğretmenleri ŞenolBahadır ve Naci Açıkgöz’den geldi. Ballıca köyü sakinleri ile kendisine okumayazmayı öğreten ilkokul öğretmenleri Bahadır ve Açıkgöz, öğrencileri Demirtaş’ıköyde karşıladılar, hep birlikte köyü gezerek vatandaşlarla sohbet ettiler. Buarada kimi zaman duygusal, kimi zaman neşeli anların yaşandı.  Aralarında Demirtaş’ın babası emekli madenişçisi Yılmaz Demirtaş’ın da bulunduğu grup, daha sonra hep birlikte BallıcaKöyü İlkokulu önünde fotoğraf çektirdi.

İŞİSZLİK VEGÖÇÜ ÇÖZECEĞİZ

Yalıboyu köylerinde muhtarlarında hazır bulunduğu kahvetoplantıları gerçekleştiren Demirtaş, burada köylerdeki sıkıntıları en iyikendilerinin bildiğini, başta işsizlik ve göç olmak üzere yaşanan tümsıkıntıları çözmek için güçlü bir şekilde meclise gitmeleri gerektiğinisöyledi.  7 Haziran’dan sonraki süreçtekoalisyon yapılamamasının sorumlusunun AKP olduğunu anlatan Demirtaş, CHP’nin 1Kasım seçimlerinin kilit partisi olduğunu söyledi.

ELMACI’DA MUHTARRECEP ARDIÇ KARŞILADI

Ünal Demirtaş’ın Elmacı köyü ziyaretinde karayolundan köye bağlanana alt geçit sorunugündeme geldi. Muhtar Recep Ardıç’la bir konuyu detayları ile yerinde görüşenDemirtaş, benzer sorunun diğer yalı boyu köylerinde de olduğunu belirtti vesorunla ilgileneceğine söz verdi.

TEPEÖREN ZİYARETİ

Yalı Boyu köyleri ziyareti kapsamında İl Genel Meclis ÜyesiSaddettin Arslan’ın köyü olan Tepeören köyünü de ziyaret eden Demirtaş vepartililer, köylülerin yakın ilgisi ile karşılaştı. Burada Muhtar FezullahBaytar tarafından karşılanan Demirtaş, köy halkı ile görüştü ve onlarınhatırlarını sordu, sorunlarını dinledi, çarenin CHP’de olduğunu, bu seçimlerdekendine güçlü bir destek beklediğini ifade etti. Tepeören köy halkı da ziyarettenduydukları memnuniyeti dile getirdiler, “her zaman bekleriz” sözleri ile heyeti uğurladılar.

HERKESİN VEKİLİOLACAĞIM

Köy ziyaretleri konuşmalarında İsteyen herkesin kendisinerahatça ulaşabileceğini belirten Demirtaş, “Bunu en iyi sizler biliyorsunuz. Bizeoy versin ya da vermesin herkesin milletvekili olacağımı buradan tekrarlamak istiyorum.Ötekileştirme ve ayrım yapmadan kimin ne sıkıntısı varsa çözmek için elimden negeliyorsa yapacağım. Muhtarlarımda ve birçoğunuzda telefon numaram zaten var,bana istediğiniz vakit doğrudan ulaşabilirsiniz.”dedi.

MADENCİÇOCUĞUSUN, DERTLERİMİZ EN İYİ SEN BİLİRSİN

Köylerinden milletvekili çıkmasını sevinçle karşılayanköylüler de, “Sen madenci çocuğusun. Bizim dertlerimizi  en iyi sen biliyorsun. Madenler bir birkapatılıyor Gençlerimiz işsiz, topraktan ürettiklerimiz de para etmiyor.Emekliler bile tekrar çalışarak ailelerin geçim derdi için uğraşıyor. Bizbunları hak etmiyoruz. Dertlerimize çare istiyoruz, askerlerimiz şehit-gaziolmasın istiyoruz. Alnımızın teri ile çalışıp hak edip kazanmak ailelerimizgeçindirmek istiyoruz” şeklinde konuştular.

CHP VARSA ÇÖZÜMDE VAR

Demirtaş gittiği yerlerde vatandaşlara hitaben her şeyerağmen karamsar olunmamasını tavsiye ederek “Endişelenmeyin, CHP varsa çözüm devar. Biz varız yaparız” diye cevap verdi. Parti programında ve seçim bildirgesindetüm sorunların çözümlerinin detayları ile olduğunu söyleyen Demirtaş, iktidarageldiklerinde “TTK’ya beş bin işçi alınacağını, emekliye yılda iki maaşikramiye verileceğini, asgari ücretin bin beş yüz liraya çıkacağını, kamudaçalışan taşeron işçilerin kadroya alınacağını anlattı ve “İşsizlik ve göçbölgemiz için ilk ele alacağımız konular olacak. Banka kredi faizlerinin yüzdeseksenini sileceğiz, gençlere her türlü destek vereceğiz” diye konuştu.

KARTAL “DEMİRTAŞİÇİNİZDEN BİRİ, GÜÇLÜ DESTEĞİNİZİ BEKLİYORUZ”

Milletvekili adayı Ünal Demirtaş’ın tüm ziyaretlerine ekibiile eşlik eden ve köylülerle sıcak temaslar kuran CHP Kdz. Ereğli ilçe BaşkanıHayrettin Kartal, gittiği yerlerde vatandaşlara hitaben konuştu. Kartal  özetle şunları ifade etti :

“Partimiz, 7 Haziran’da Kdz. Ereğli’mizden 38 yıl sonra biraday gösterdi ve içinizden biri olan, emekli Madenci ağabeyimiz YılmazDemirtaş’ın oğlu kardeşimiz Ünal Demirtaş’ı meclise gönderdik. O zamankidesteğiniz için teşekkür ediyoruz, sağ olun, var olun diyoruz. Şimdi seçimlertekrarlanıyor. Sizlerden yalı boyu köylüleri olarak isteğimiz, parti ayrımıgözetmeksizin Ünal Beye daha güçlü destek vermeniz, sahip çıkmanız, Ankara’yadah güçlü göndermenizdir. Çünkü sizin ve diğer köylerin sorunlarını en iyi anlayanve çözecek olan Milletvekili adayımız Ünal Demirtaş’tır.” 

 

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2015, 13:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER