Demirtaş,Bölgenin en önemli sorunu işsizlik

CHP Zonguldak Milletvekili Adayı Ünal Demirtaş, seçim çalışmalarını Kaptaş bölgesindeki köylerde sürdürdü.

Demirtaş,Bölgenin en önemli sorunu işsizlik

CHP Zonguldak Milletvekili Adayı Ünal Demirtaş, seçim çalışmalarını Kaptaş bölgesindeki köylerde sürdürdü. Demirtaş, “Zonguldak´ta 450 bin seçmen var, 150 bin emekli var. Çalışan sayısı emekliden az. Eşlerinizle birlikte 300 bin kişi oluyor. Benim oyumla ne olacak demeyin. Sizin oyunuzla her şey değişir” dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Adayı Ünal Demirtaş, beraberinde CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, CHP Milletvekili Aday Adayları Erol Sarıal ve Sinan Durdu ile birlikte Toyfanlı merkez, Toyfanlı Frekler mahallesi, A Sofular, Emirali, Kaymaklar, Topallı, Esenler; Üveyikli ve Çamlıbel köylerinde ziyaretler gerçekleştirdi.

Demirtaş, ziyaretlerinde CHP´li ve diğer partilere mensup vatandaşlarla görüş alışverişinde bulundu. Çocuklarla sohbet etti.

Toyfanlı köyüne bağlı Frekler mahallesinde bir vatandaş Demirtaş´a, “Bu mahallede her zaman CHP birinci parti çıkmıştır. İlk kez bir CHP´li aday bu mahalleye geliyor” dedi. Demirtaş bunun üzerine, “Her yere ulaşmaya çalışıyoruz, tüm vatandaşlarımızın gönlünü almak istiyoruz. Seçildikten sonra da geleceğim” dedi.

CHP Ereğli İlçe başkanı Hayrettin Kartal, 7 Haziran seçimlerinin 90 yıllık demokrasi tarihinin en önemli seçimi olduğunu söyledi.

İşçinin, köylünün sıkıntı içinde olduğunu, gençlerin işşiz olduğunu kimsenin kılının kıpırdamadığını belirten Kartal şöyle konuştu:
“Bir biçimde buna dur diyeceksiniz. Bu sefer CHP dışında Ereğli´den aday yok. Ereğli´nin Ballıca köyünden, emekli bir madencinin oğlu Ünal Demirtaş bizim adayımız. İşçinin madencinin sorunlarını çok iyi bilen birisi. Ben bu seçimde kendisine desteğinizi istiyorum.”

CHP 2011 Milletvekili Adayı ve 2015 Seçimleri Aday adaylarından Maden Mühendisi Erol Sarıal da, halkla birlikte olmaktan son derece mutlu olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Zonguldak, doğu karadeniz, batı karadeniz, çankırı, karabük ile birlikte cumhuriyetin ilk kenti. Bir zamanların Almanyası olan bir kent. Cumhuriyetin ulus olduğu kentlerden biri. Hepimizin genlerinde madenin besini var. Madenin getirmiş olduğu bir refah, huzur var. Ne oldu AKP´nin iktidar sürecinde? Göç veriyoruz, bırakın maden dışını, madenlerde de. Ben Gelik´te 1986 yılında madende işe başladığımda Zonguldak´ta 42 bin işçi çalışıyordu. Bu politikalarla, sağ politikalarla birlikte bırakın madeni, mısırına, şekerine kadar dışarıdan almaya başladık. Ama maden olmayınca çocuklarımızı çerkezköy´e, Tuzla´ya gönderdik. Orada kira pahalı, 400 lira kira veriyor, 900 liraya çalışıyor. Bu parayla ne olacak? Kira mı ödeyecek, çoluk çocuğuna mı bakacak. Sonuçta bayramda seyranda çocuklarımızı, torunlarımızı göremiyoruz. Zonguldak´ta çocuklarımızla yaşarız diye üç katlı dört katlı evler yaptırdık. Ama maden olmayınca, Zonguldak ekonomisi, kaynakları verimli kullanılmayınca böyle bir duruma düşürdü bizi.

DEMOKRASİDE HERKES İSTEDİĞİ GİBİ OY KULLANABİLİR
 
Demokraside herkes istediği gibi oy kullanabilir, bunun için kimse kınanamaz. Ama artık kendimize oy verelim. Spor takımı tutar gibi ölsem de bununla giderim demeyelim. Çocuklarımız için, torunlarımız için kendimize oy verelim. CHP politikaları bugün sizin kendi politikalarınıza dönüşmüştür. En azından AKP şunu düşünsün, bu köy bu zamana kadar bize çok oy veriyordu, ne değişti de böyle oldu desin. Kendine bir çeki düzen versin. Bu nedenle hepinizden destek istiyoruz.”
 
CHP Milletvekili Adayı Ünal Demirtaş da kendisinin emekli bir madenci çocuğu olduğunu, babasının sarı bareti sayesinde okuduğunu söyledi.

Demirtaş şöyle konuştu:

“2011 yılında da aday olarak buralara geldik. En son 1978´de CHP burada milletvekili çıkarmış. CHP bu kez ikinci sıra kontenjandan beni milletvekili adayı gösterdi. Genel başkanımızın köylüye, madenciye, emekliye verdiği değeri gösteriyor bu. Erol Sarıal Abimiz önseçime girdi, Sinan Durdu arkadaşım önseçime girdi. Ama ikinci sıra Ereğli´ye verildi.
Genel Başkanımız hiçbir ilçede miting yapmazken, Zonguldak´a gelerek burada miting yaptı. Bölgenin en önemli sorunu işsizlik, TTK´da 14 bin norm kadro var, ama çalışan sayısı dokuz bin. TTK Genel Müdürü Enerji Bakanı Taner Yıldız´a 3 bin 200 işçi olduğunu bunun alınması gerektiğini 2012 yılında yazıyor. Hayır, işçi alamayız diyorlar.Derken bu açık 5 bine çıkıyor. Burada kömür var, işsiz var, ama üretim yapılmıyor. İki milyar doları kömür için dışarı veriyoruz. Güney Afrika´dan geliyor, rusya´dan geliyor ama biz üretemiyoruz.

CANDAN ZAMANINDA KANDİLLİ´DE BİR KUYU ÇALIŞMASI BAŞLATILDI
 
Ercan Candan döneminde Kandilli´de yeni bir kuyu çalışması başlatıldı. Faaliyete geçmesi halinde bin 500 işçi daha alınabiliyor. Toplam altı bin beş yüz işçi. Koca bir fabrika. Buralardan da işçi alınacak. Üç arkadaşın evine buradan ekmek girse fena mı olur?2009 yılında Tersaneci arkadaşlarımız paralarını alamadı, eylem yaptılar, kimse kendilerine sahip çıkmadı. Davalarını alan avukat olmadı. Ben bu arkadaşlarımın önüne geçtim, paralarını almalarını sağladım. Burada 7 bin kişi ekmek yiyordu, eşleri, çocuklarıyla düşündüğünüzde otuz bin kişi yapıyor.Burada güzel bir yatırım yapmışsınız. Türkiye´nin gemi ihracatında ikinci sıradaydı. Bu köyümüzden çıkan kaynakçı, montajcı ustalarının yaptığı gemiler Almanya´ya, Hollanda´ya İngiltere´ye gidiyordu. Şimdi kaynak sesleri durdu. 7 bin 200 kişiden iki yüz kişi kalmış. Genel başkanımıza bunu anlattık. Kendisi her türlü şeyi yapacağını ve orayı canlandıracağını söyledi. Bizi iktidara taşırsanız bunlar olacak.”İktidar partisinn CHP´nin emekliye ikramiye vaadi için “hayır olmaz, kasada para yok” ifadelerini kullandığını belirten Demirtaş şöyle devam etti:
“Emekli sayısı Türkiye´de 11 milyon. Eşleriyle birlikte 22 milyon yapar. Türkiye´nin en büyük partisi. İsterseniz bir partiyi zirveye taşırsınız, isterseniz sandığa gömersiniz.
BENİM OYUMLA NE OLACAK DEMEYİN
 
Zonguldak´ta 450 bin seçmen var, 150 bin emekli var. Çalışan sayısı emekliden az. Eşlerinizle birlikte 300 bin kişi oluyor. Benim oyumla ne olacak demeyin. Sizin oyunuzla her şey değişir. İntibak yasası çıkartacağız, en yüksek maaş alan emekliyle en az maaş alan emekli arasındaki uçurumu kapatacağız. Türk İş´in açlık sınırı bin 400 lira. Biz emeklilerin en düşük maaşını bin 500 liraya yükselteceğiz. Sağlıkta katkı payı kesintilerini kaldıracağız. Kurban Bayramında, Ramazan Bayramında emekli torunundan kaçıyor. Harçlık veremiyor. Zonguldak´ı emekli ayakta tutuyor. Bir emekli, evladına, torununa bakıyor. Bir emekli maaşıyla iki aile, üç aile geçiniyor.
BENİM KARDEŞİM HEMA´DA ÇALIŞIYORDU
 
Benim kardeşim HEMA´da çalışıyordu. İşten çıkarıldı babam bakıyor. Onun oğlu var, ona da babam bakıyor. Ne yapsın evladını atacak değil. Size 24 lira zam yaptılar. Bir kilo et parası bile değil. Yarım kilo et parası. Biz diyoruz ki, emeklimize biraz bakalım, para verelim. Emeklimiz zaten bu parayı nerede harcayacak. Karayip adalarına giden emeklimiz mi var? Bizim emeklimiz kazandığını evladıyla paylaşıyor zaten. Sanki Karayip adalarına gidecekmiş gibi hayır vermeyiz diyorlar. Biz buralardan güçlü çıkarsak, mecliste sizi daha iyi savunuruz. Bugüne dek patron yanında olmadım, işçinin, emeklinin, köylünün yanında oldum. Partimiz de öyle. Atatürk ´Köylü Milletin Efendisidir´ demiş. Bugüne dek hangi partiye oy verirseniz verin, bir de bize güvenin. Biz bunları yapacağız, genel başkanımızı başbakan yapalım hepsini yapacağız. Emekliyi, işçiyi, işsizi düşünen bizden başka yok.”
Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2015, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER