Demirtaş,Okuma yazma öğrendiği okulda oyunu kullandı

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, oyunu Ereğli´ye bağlı Ballıca Köyünde okuma yazmayı öğrendiği okulda kullandı. Demirtaş, oyunu kullanırken, “Vatana millete hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Demirtaş,Okuma yazma öğrendiği okulda oyunu kullandı
CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, oyunu Ereğli´ye bağlı Ballıca Köyünde okuma yazmayı öğrendiği okulda kullandı. Demirtaş, oyunu kullanırken, “Vatana millete hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Demirtaş oyunu kullanmak üzere Ballıca köyünde bulunan ilkokul binasına gidişinde, annesi Halime Demirtaş ve Babası Emekli Madenci Yılmaz Demirtaş ile karşılaştı. Anne babasının elini öpen Ünal Demirtaş, burada köylülerinin halini hatırını sordu, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Demirtaş daha sonra aynı zamanda okuma yazma öğrendiği okul olan Ballıca İlkokulu binasında kurulan sandıkta oyunu kullandı. Demirtaş, oyunu kullanırken “Hayırlı olsun” dedi.

DEMİRTAŞ: “HAYIRLI UĞURLU OLSUN”

Demirtaş, oyunu kullandıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, çok güzel bir çalışma döneminin ardından sandıklara gidildiğini belirterek, “Öncelikle seçimlerin ülkemize, barış,demokrasi, refah ve mutluluk getirmesini diliyorum. Güzel ülkemize ve Güzel Zonguldak’ımıza hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.

Demirtaş “Okuduğunuz okulda oy kullanmak nasıl bir duygu” sorusuna ise, “Okuma yazma öğrendiğim okulda milletvekili adayı olarak oy kullanmak son derece gurur verici. Bu köyde doğdum, bu köyde yediğim yemek, içtiğim suyla büyüdüm onun için çok mutlu ve gururluyum” cevabını verdi.

OKUMA YAZMA ÖĞRENDİĞİ OKUL

Demirtaş, oyunu kullanmasının ardından Yalı bölgesinde kurulan diğer sandıklara ziyarette bulunmak üzere Ballıca köyünden ayrıldı.

Demirtaş´ın oyunu kullandığı Ballıca köyü ilkokulu, taşımalı eğitime geçilmesinin ardından kapanan okullar arasında bulunuyor. Demirtaş, okuma yazmayı bu okulda öğrendikten sonra, ailesinin oturduğu, Ballıca köyünün Saltuklu mahallesinde ilk öğrenimine devam etmişti.

BALLICA KÖYÜ HALKI: “GURURLUYUZ”

Öte yandan, Ballıca köyü halkı da ilk kez kendi köylerinden bir Milletvekili adayı için oy kullanmanın mutluluğunu yaşadı.

Ballıca Köyü Muhtarı Nazım Civelek, “köyünüzden bir milletvekili çıkıyor ne hissediyorsunuz?” sorusuna şu yanıtı verdi.

“Mutluluğumuz kelimelere sığmıyor. Mutluluğumuzu anlatmaya kelimeler yetmiyor. İnşallah Ankara´ya gönderip, seçildikten sonrası için de hizmetlerini bekliyoruz. Yıllarımızın özlemi var içimizde. Zonguldak´ımıza, yalı bölgesine ve köylerimize hayırlı uğurlu olsun.”

Ballıca Köyü halkından Mehmet Aksoy, Demirtaş´ın adaylığının kendileri ve çocukları için örnek olduğunu belirterek “Demirtaş gençliğimize örnek olacak. Biz çok mutluyuz. Bir aydır birlikte çalışıyoruz. Seçildikten sonra da kendisine başarılar diliyorum. Yolumuz aydınlık olsun diyorum.” dedi.

Ballıca Köyü ahalisinden Kazım Cebeci, kendi köylerinden birinin aday gösterilmesinden mutluluk ve gurur duyduğunu belirterek, “Sayın vekilimizin tüm Türkiye´mize hayırlar ve uğurlar getirmesini diliyorum. Ülkemize yararlı olacağına inanıyorum. Daha heyecanla, vekilimizi inşallah Ankara´ya göndereceğiz. Hayırlı olsun” dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2015, 10:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER