Demirtaş,Siyateçiler kendi kişisel hırslarını bir kenara bırakmalı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Gazetemiz İmtiyaz sahibi Çetin Eser’i ziyaret etti.

Demirtaş,Siyateçiler kendi kişisel hırslarını bir kenara bırakmalı


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Gazetemiz İmtiyaz sahibi Çetin Eser’i ziyaret etti.7 Haziran genel Seçimlerinin ardından protokol ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ziyaretinde bulunan Demirtaş, Gazetemiz İmtiyaz sahibi Çetin Eser’i ziyaret ederek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Demirtaş, beraberinde İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ve İlçe Yöneticisi Fikret Aydeniz ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette şunları söyledi:

“Öncelikli olarak, seçim döneminde ve bu zamana kadar, ilkeli, tutarlı, basın meslek ilkelerini çiğnemeden, ona saygı duyarak, yasalara saygı duyarak ilkeli bir yayıncılık gerçekleştirdiğiniz için size çok teşekkür ediyorum. Özellikle genel medyada, yani daha doğrusu azınlıkta görüyorum ilkeleri çiğneyerek gazetecilik yapan arkadaşları ama siz burada gerçekten bu duruşunuzla, yıllardır bu çizginizi devam ettirmenizden, süreklilik arz etmenizden dolayı siz yerel basının yüz akısınız. Tarafsız ve objektif bakış açınızı kaybetmeden güzel bir yayıncılık anlayışı izliyorsunuz.

VATANDAŞLARIMIZ BİR AN EVVEL HÜKÜMETİN KURULMASINI BEKLİYOR

Şuanda, seçimlerden sonra istifa etmiş geçici bir hükümet tarafından yönetiliyoruz. Vatandaşımızın, halkımızın iradesi tecelli ettiği halde, o iradeye uygun bir hükümet yok. Ülkenin geldiği ülke itibarıyla vatandaşımız tercih yaptıktan sonra ülkenin hükümetsiz kalmaması gerekir. Biz yaklaşık bir buçuk aydır ilçe örgütümüzle beraber, başkanımızla beraber vatandaşlarımız ile sürekli görüşme halindeyiz. Benim vatandaşlarımızdan edindiğim izlenim; vatandaşlarımız bir an evvel hükümetin kurulmasını bekliyorlar; çünkü Türkiye’nin önündeki sorunlar ağır sorunlar.

ERKEN SEÇİM İHTİMALİNİ DAHA GÜÇLÜ GÖRÜYORUM

Erken seçim ihtimalinin daha güçlü olduğunu düşünüyorum. Bu durum Cumhuriyet Halk Partisinden kaynaklanmamaktadır, muhataplarımızdan kaynaklanmaktadır. Bizim on dört koalisyon ilkemiz vardı, bunlardan beş tanesinin üzerinde yoğunlaştık, bu beş ilke üzerinde anlaşılabilirse koalisyon kurulabilir diye düşünüyoruz.

HÜKÜMETİN KURULMASI İÇİN ELİMİZDEN GELEN TÜM GAYRETİ GÖSTERİYORUZ

Cumhuriyet Halk Partisinin bu süreçte izlemiş olduğu olum, yapıcı, pozitif politikanın sandıkta bizim lehimize yansıyacaktır diye düşünüyorum. Tepkilere bakıyorum, vatandaşlarımız bizim izlediğimiz politikadan memnunlar, çünkü biz masadan kalkmıyoruz ve bu hükümetin kurulması içinde elimizden gelen tüm gayreti fedakarlığı gerçekleştiriyoruz. Dolayısıyla vatandaşlarımız bizim uyguladığımız politikadan memnunlar, edindiğim izlenim bu, bu da sandığa yansır diye düşünüyorum.

SİYASETÇİLER KENDİ KİŞİSEL HIRSLARINI BİR KENARA BIRAKMALI

Siyasetçiler kendi kişisel hırslarını bir kenara bırakıp memleketin menfaatlerini ön plana almalılardır. Bizim Cumhuriyet Halk Partisi olarak, genel başkanımızın ve yönetimimizin anlayışı bu yöndedir. Benim de şahsım açısından aynı şekilde. Bizle şahsi kişisel hırslarımızı menfaatlerimizi bir kenara bırakacağız, ülke ve memleketin, vatandaşlarımızın menfaatlerini ön plana koyacağız. Bu sorumlulukla hareket etmek gerekmektedir. Bizim genel başkanımız ve yönetimimizde bu sorumlulukla hareket ediyor. Bunu çok net bir şekilde söyleyebilirim.

ESER, TEŞEKKÜR ETTİ

Ülke gündemi ve koalisyon üzerine yapılan karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı ziyarette, Gazetemiz İmtiyaz sahibi Çetin Eser, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Demirtaş ve beraberindekilere teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2015, 08:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER