Elitaş’tan siyasi partilere çağrı

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Mustafa Elitaş, siyasi partilere çağrıda bulunarak, “Ellerindeki taşı atsınlar, sıkılı yumrukları atsınlar. Samimiyetle görüşmelere başlayalım” dedi.

Elitaş’tan siyasi partilere çağrı
AK Parti Genel Başkan Danışmanı Mustafa Elitaş, siyasi partilere çağrıda bulunarak, “Ellerindeki taşı atsınlar, sıkılı yumrukları atsınlar. Samimiyetle görüşmelere başlayalım” dedi. 
AK Parti Genel Başkan Danışmanı Mustafa Elitaş, partisinin Zonguldak İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen iftar yemeğine katıldı. AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır ve Faruk Çaturoğlu’nun yanı sıra eski milletvekillerinin de katıldığı iftar programında konuşan Elitaş, siyasi partilere çağrıda bulundu. 7 Haziran seçimlerinin ardından yaşanan süreci değerlendiren Elitaş, “Şu anda hepimizi çok ilgilendirdiğini düşündüğüm, hepimizin de ‘Ne olacak, nereye gidiyoruz?’ diye merakla beklediği süreç yaşıyoruz. 7 Haziran tarihinde bir seçim gerçekleşti. Seçimde millet iradesini beyan etti. Bu irade, TBMM’de dağılım olarak gerçekleşti. Seçmen bir ayar verdi. Bu ayarda dedi ki AK Parti’nin tek başına iktidara gelmesi değil başkalarıyla da bir anlamda birlikte hareket eden hükümet kurmasını istedi. Başbakanımız klasik balkon konuşmasında Türkiye için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduğumuzu da ifade etmişti. Çünkü millet iradesi 7 Haziran tarihinde tecelli etmiştir dedik. O günden bu tarafa süreç devam ediyor. Süre içerisinde bütün siyasi partilerin temsilcileri, temsilci olmayanları, milletvekilleri, yöneticileri, her mikrofonu bulan bir şeyler söyledi ve söylemeye çalıştı. Ama AK Parti hiç kimseyi incitmeden, kırmadan, dağıtmadan, yanlış bir şey ifade etmeden birlikte beraber koalisyon kurmaya çalışan CHP olabilir, MHP olabilir onların değerlerini, onların yaptıkları faaliyetleri herhangi bir kırıcı nitelikte bulunmadan büyük bir gayretle bu güne kadar geldi” diye konuştu.

BOSNA ZİYARETİ SONRASI RANDEVULAR ALINACAK
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun hükümeti kurma görevini almasıyla görüşmelere başlanacağını ifade eden Elitaş, “Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımıza hükümeti kurma görevini verdi. Genel Başkanımızın Bosna Hersek ziyareti ardından siyasi partilerden randevu talepleri olacak. Bize verilecek randevu doğrultusunda biz onlarla da görüşeceğiz. Arkasından bayramdan sonra nihai görüşmelere devam edeceğiz” dedi.

“SİYASET KURUMUNA MESAJ GÖNDERMESİNLER”
Siyasi partilere çağrıda bulunan AK Parti Genel Başkan Danışmanı Mustafa Elitaş, “Siyasi partilerin genel merkezleri, genel başkanları 7 Haziran’dan önceki seçim platformlarındaki davranışları bir tarafa bıraksınlar. Teşkilatlarla konuşuyor gibi, medya aracılığıyla siyaset kurumuna mesaj göndermesinler. Ellerindeki taşı atsınlar, sıkılı yumruklarını atsınlar. Önümüzdeki hafta bir samimiyet ve nezaket içerisinde bizlere ellerini uzatsınlar. Görüşmelere başlayalım diyoruz. Ama halen elleri taş dolu, yumruklar sıkılı, gelirseniz karışmam ha diyen demeçlerle bir hükümet ortaklığı görüşmeleri devam ediyor” şeklinde konuştu.


Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2015, 07:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER