EN DOĞRU TAHMİNİ MEYDANLAR YAPTI,POSBIYIK RAKİPSİZ

EN DOĞRU TAHMİNİ MEYDANLAR YAPTI,POSBIYIK RAKİPSİZ

gundemeregli.com-30 Mart Yerel İdareler Seçimleri’ne iki gün kaldı. Ancak aylar öncesinden büyük heyecana sahip olması beklenen bu seçim, beklenenin aksine, Karadeniz Ereğli’de sonucu çok önceden tahmin edilen bir hal aldı. Mart ayını halkıyla kucaklaşarak geçiren Belediye Başkanı ve CHP Başkan Adayı Halil Posbıyık diğer adaylar arasından sıyrılmış gibi görünüyor.

1994 yılından bu yana Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Halil Posbıyık, 30 Mart’a emin adımlarla ilerliyor. Dört haftadır Ereğli’nin her mahallesinde halk toplantıları düzenleyen ve on binlerle buluşan Başkan Posbıyık, gerek projeleri gerekse de bugün ve geleceğe ilişkin yorumlarıyla halkın takdirini kazanıyor.

“EREĞLİ BENİM AŞKIM.”

Gittiği her mahallede coşkulu kalabalıklar tarafından karşılanan Halil Posbıyık, söylemleri ve yorumlarıyla ön plana çıkıyor. Her mahallede; “Ereğli benim aşkım. Ereğli halkı yirmi yıldır çıktığım hiçbir yolda beni yalnız bırakmadı. Ben halkıma minnet borçluyum ve bu borcumu ödemeye devam etmek istiyorum.”sözleriyle halka hitap eden Posbıyık takdir kazanıyor.

PROJELERİ HEM ANLAŞILABİLİR HEM KABUL EDİLEBİLİR

Seçim çalışmalarına iyi hazırlandığı gözlenen Halil Posbıyık’ın en önemli artılarından biri de projelerinin hiçbirinin hayali olmaması. Titizlikle hazırlanan proje kitabında yapılabilir çalışmalara yer veren, projelerin yapılacağı alanları metre metre ifade edip mali kaynaklarını da halkın anlayabileceği cümlelerle anlatan Posbıyık en büyük takdiri de buradan alıyor. Posbıyık’a rakip olarak gösterilen AK Parti Adayı Hüseyin Uysal’ın projeleri arasında yer alan ve Devrim Bulvarı’nda deniz üstüne yapılan dolgu yolun altından alt geçit yapıp Radartepe’ye Uzay Merkezi yapılmasını öngören afaki projeleri ise halkın gözünde değer bulmuyor. Posbıyık gittiği her mahallede; “AK Partililerin yapmayı vaad ettikleri projelerden hiçbiri beş sene içinde de bitmez, belediyenin bütçesi de o projelerden tek biri için yeterli olmaz.”, cümlesiyle sağlam eleştiriler yöneltiyor.

CANDAN DA UYSAL DA ZOR DURUMDA KALIYOR

Seçim çalışmalarında Başkan Adayları Uysal’a destek vermek için mahalle mahalle dolaşan AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr. Ercan Candan, gittiği yerleşim birimlerinde heves edilen ilgiyi göremedi. Halil Posbıyık’ın, halk toplantılarındaki konuşmalarında önemli eleştiriler yönelttiği Milletvekili Candan’ın bu eleştirilerden tekine bile yanıt verememesi ve birçok konuşmasında; “Belediye’ye Balıkhane ve İş Merkezi için gerekli parayı ben verdim. AKM’nin yerini ben tahsis ettim, ödeneğini ben çıkardım.”, gibi cümlelere yer vermesi beklenen etkiyi göstermedi. Candan’ın bu söylemlerine zaman kaybetmeden gittiği her mahallede yanıt veren Posbıyık ise şu görüşleri sundu: “Sayın Candan AVM’yi yapabilmemiz için belediyeye 7 milyon lira vermiş. Yahu sen bu kadar zengin bir adam mısın Ercan Candan? Sen bana ne parası vereceksin? Karadeniz Ereğli çok güçlü bir belediyedir. Tek bir kuruş borcumuz yoktur. Biz bir yatırım yapacağımız zaman İller Bankası’na başvururuz ve kredimizi alırız. O krediyi de gelen katkı paylarından öderiz. Sen bana ne parası verdin bugüne kadar? Bunu söylemek ayıptır. Sen bırak bizim projelerimizle ilgili maval okumayı da kentteki işsizliği önle. Bak binlerce gencimiz işsiz. Ne oldu tersaneler? Hani Gambia’dan balıkçı motorları falan getiriyordun? Halkın gözünün içine baka baka hala yalan söylüyorsun. Tersaneleri yeniden açacakmışsın? Senin bakanın, senin başbakanın bile bu tersanelerin bir on sene daha açılamayacağını ifade ederken sen hangi masalı anlatıyorsun? Hem sen milletvekili misin belediye başkan adayı mı? Belediye Başkanı olmak istiyorsan istifa et karşıma çık.”

ODABAŞ’A NE VAAD ETTİN?

Halil Posbıyık’ın mahalle toplantılarında en çok eleştirdiği isimlerden biri olan Ercan Candan’a yönelttiği sorulardan biri de, Erdemir işçileri üzerinde uygulanan “AK Parti’ye oy ver” baskısının karşılığına yönelikti. Posbıyık bu konudaki sözlerinde de özetle şu görüşlere yer verdi: “Yusuf Ziya Odabaş hakkında hem Vakıf’tan, hem Erdemirspor’dan soruşturmalar var. O Odabaş şimdi çıkmış, Erdemir’i satan AKP için çalışıyor, işçi kardeşlerime AKP’ye oy vermeleri için baskı yapıyor. Peki Sayın Candan, sen Odabaş’a bu baskıyı yapması ve benim aleyhimde gayret göstermeleri için ne vaad ettin? Odabaş’ı nerelerden kurtaracaksın? Vakfı’n borçlarını mı sileceksin, açılacak davaları mı kapattıracaksın? Bunun açıklamasını Erdemir işçilerine yapmak zorundasın.”

“BİZ VARSAK HERKES İÇİN VARIZ.”

Yirmi yıllık Belediye Başkanlığı görevinde halkın istemediği hiçbir iş yapmadığını ve her hizmeti de halk için gerçekleştirdiğini belirten Posbıyık, bu seçim döneminde yola “Biz varsak herkes için varız” sloganıyla çıktı. Posbıyık bu düşünceyi de şu cümlelerle yorumladı: “Halkıma hangi konuda söz verdiysem tuttum. Bunu vatandaşım çok iyi bilir. Onlar bana güvenir. Çünkü bu memlekette Posbıyık sözü diye bir gerçek vardır. Biz bugüne kadar hep halkımız için çalıştık. Her adımımızda yanımızda hep vatandaş oldu. Bundan sonra da öyle olacak. Hayatımın hiçbir anında yakamda parti rozeti taşımadım. Hiçbir vatandaşımın da partisiyle, siyasi düşüncesiyle, mezhebiyle, kökeniyle ilgilenmedim. Herkes benim vatandaşımdır, ben de herkesin belediye başkanıyım. Bana her seçimde sadece kendi partimin seçmeni oy vermedi. Onun için vatandaşlarıma şükran borçluyum…”

“HERKES, ÇOCUKLARININ GELECEĞİNİ DÜŞÜNMELİDİR.”

“30 Mart Yerel Seçimleri, sadece bir belediye başkanlığı seçimi değildir. Bu seçimler, ülkenin geleceği karanlık mı aydınlık mı olacak sorusuna yanıt verilecek bir seçimdir. Bu hükümet, son zamanlarda yanlış üstüne yanlış yapıyor. İçte neredeyse kardeş kavgalarına zemin hazırlayan, vatandaşlarına hakaretler yağdıran bir yönetim anlayışı, dış politikada Kuveyt’ten başka dost bırakmayan bir iktidar. Bu hükümete fren yaptırma zamanı gelmiştir. Cumhuriyet sevdalısı Karadeniz Ereğli, rejim tehlikesini alenen görmektedir ve gerekli uyarıyı 30 Mart’ta yapacaktır. Karadeniz Ereğli karanlık günler yaşamak istemiyor. Bu sebeple de çocuklarının, torunlarının geleceğini düşünen herkesin bu taşın altına elini sokması ve bu iktidarı frenleyecek şekilde oy kullanması lazımdır. Eğer bu seçimde de AKP yüksek oy alır ve daha da palazlanırsa, korkarım ki ülke dikta yönetimine doğru gidecektir. Birileri padişahlık yapmak isteyecektir. Karadeniz Ereğli bu gerçeği görüyor ve dikta yönetimini istemiyor.”

ERDEMİR İLE SÜRDÜRÜLEN İYİ İLİŞKİLER DEVAM EDECEK

Halil Posbıyık’ı Erdemir işçileri üzerinden alt etmeyi hedefleyen AK Parti’nin önündeki engellerden biri de Karadeniz Ereğli Belediyesi ile Erdemir arasındaki ilişkinin olumlu sürmesi. İşçi üzerinde Türk Metal’in etkisini kullanmak isteyen AK Parti’ye karşı her mahallede eleştiriler yönelten Belediye Başkanı Posbıyık özetle şu görüşleri sunuyor: “Ercan candan ve Yusuf Ziya Odabaş, yaptıkları her konuşmada beni Erdemir düşmanı gibi gösterme gayreti içindeler. Ereğli halkı onların bu iddialarına gülüyor sadece. Çünkü bizim Erdemir ile aramız onların sandıklarından çok daha iyi. Erdemir genel müdürü ile hemen her fırsatta görüşüyoruz. Biz Erdemir’î çok büyük sıkıntılardan kurtardık. Ama bu gerçekleri anlayabilecek düşünceye sahip olmayan insanlar ulu orta konuşup yalan yanlış şeyler söylüyorlar. Onlara halk da itibar etmiyor zaten. Biz Erdemir ile o kadar iyi ilişkiler içerisindeyiz ki şirkete yaptığımız yardımlardan dolayı Erdemir önemli bazı arsalarını Belediye’ye verdi. Allah nasip ederse biz de o arsaları en iyi şekilde değerlendireceğiz. Halkımız da özellikle kendilerine yurt yapacağımız öğrencilerimiz de hem belediyemize hem de Erdemir’e dua edecek…

“DEVŞİRME İSİMLERLE BAŞARI ELDE EDİLMEZ.”

Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın her mahalle toplantısında dile getirdiği ve yoğun alkış alan söylemleri arasında, AK Parti’nin belediye başkan adayı ve bazı meclis üyesi adaylarının eski dava arkadaşları olması da geliyor. Posbıyık bu konudaki düşüncelerini de şu cümlelerle dile getiriyor: “Bugün AKP’nin karşımıza çıkardığı Belediye Başkan Adayı Sayın Uysal. Hüseyin Uysal daha üç sene önce CHP’den milletvekili aday adayı olmuş bir arkadaşım. Kendisini severim. Ancak ‘Halil, göğsümü açsan içinden altı ok çıkar” diyecek kadar CHP’li olan Uysal, ne oldu da bugün AKP’li oldu? Acaba amacı yeni yapılacak hastaneye başhekim olmak mı? Facebook’ta bir videosu var Sayın Uysal’ın. Diyor ki, bu ülkenin en kısa süre içinde AKP iktidarından kurtulması gerek. Şimdi başına saksı mı düştü de Ereğli’nin AKP’li belediye olması gerektiğini söylüyor. Bir de insanlarla dalga geçiyor. Parti değiştirmeyi ‘Leylekler neden göç eder:’ gibi bir safsata ile anlatıyor o videoda. Böyle bir isim mi yönetecek Ereğli Belediyesi’ni? Zaten bunların amacı Belediye’yi kazandıklarında onu Hüseyin Uysal’a değil Ercan Candan’a teslim etmek. Bunu kendileri söylüyor. Başkan adayları devşirme olan partide üç belediye meclis üyesi adayı da eski CHP’li. Bana ve partime ihanet ettikleri için CHP’den kovulan üç isim listelerinde. Bu partide hiç mi Ereğli çocuğu yok? Bu adamlarla yola çıkmak, her şeyden önce AKP’lilere yapılmış bir ayıptır. Adama demezler mi AKP kendi içinden aday çıkaramadı, diye.”

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2014, 14:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER