ERDOĞAN RESMEN İSTİFA ETTİ

ERDOĞAN RESMEN İSTİFA ETTİ
gundemeregli.com-Ereğli İlçesi’nde, adı DSP’den belediye başkanlığına konuşulan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Recep Erdoğan, Ereğli devlet Hastanesi’ndeki memurluk görevinden istifa ettiğini açıkladı.
   Erdoğan, Ereğli FM’den Yusuf Zobar’ın hazırlayıp, sunduğu, gazeteciler Hasan Sarıalp ile Sina Çıladır’ın konuk olarak katıldığı programa telefon bağlantısı ile katılarak gerekçesini anlattı.
   Dr. Erdoğan, bugün sabah saatlerinde Hastane yönetimine istifa dilekçesini verdiğini belirterek, “DSP’den belediye başkan aday adaylığı için Devlet Hastanesi’ndeki memuriyet görevimden ayrıldım Çıktığımız bu yolda Allah yar ve yardımcımız olsun, yolumuzu açık etsin” dedi.
   Zobar’ın, neden belediye başkanlığı ve DSP” sorusunu da yanıtlayan Erdoğan, şunları kaydetti:
   “2011’de CHP’den milletvekilliği aday adaylığı süreci yaşadık. O dönemde mevcut belediye başkanımızın eşini üçüncü sıraya koydular. Ben 20 yıldır ilçe halkı ile iç içeyim, CHP’nin mevcut belediye başkanı ve ailesi dışında başka bir aile ile ilgili düşünceleri olmadığını belirtmek istiyorum.
   Bu doğrultuda yürüttüğüm bir çalışma oldu.Bu çalışmada, tanınıp tanınmadığımı ve hangi partiden olması gerektiğini sordum
   1056 insanla yapılan görüşmede yüzde 60 CHP’de, yüzde 40’a yakını ise AK Parti’de görmek istiyordu. DSP’nin ülke genelindeki oy oranına bakarsak ona yakın oranda DSP’de olmamızı istediler. Aynı ankette yerel mi genel mi sorumuza ise yüzde 60 yerel sonucu çıktı. Bu arada bur başka soruda ise yüzde 30 kadar vatandaşımız parti gözetmeden şahsıma oy vereceğini bildirdi. Bu çalışmamı CHP’lilerle paylaştım ama yeterli görülmediği veya doğruluğundan şüphe edildi. CHP’nin bizi gözünün görmediğini anladıktan sonra da DSP’den gelen bir teklifi kabul ederek alt yapı çalışması yürüttüm. Tabandan da olabilirliliğini aldıktan sonra, ilçemizde geçmişi olan, yöremizde hizmetleri geçmiş, rahmetli Bülent Ecevit’in genel başkanlığını yaptığı temiz bir parti olan DSP’den aday olmaya karar verdim. Sizin aracılığınızla halkımıza bir kez daha sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2013, 15:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER